Het is al weer even geleden, maar het werd toch echt weer tijd voor een visgerecht! Deze keer een heerlijke zomerse salade met gegrilde witvis, haricot verts en paprika reepjes.
Zomerse salade met gegrilde witvis
Dit recept is speciaal voor de zomerse dagen waarbij je vooral niet al te lang in de keuken wilt staan. Elke week een keertje vis eten is niet alleen lekker maar ook heel gezond voor je. Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van regelmatig vis eten. Voor dit recept gril je de paprika en vis even in de grillpan en dan zet je in een mum van tijd deze salade met gegrilde witvis, haricot verts en paprika reepjes op tafel.
Nog meer recepten met gegrilde vis
Zit je bij dit recept al te watertanden? Dan hebben we uiteraard nog meer recepten met gegrilde vis in petto voor je! Naast een salade met gegrilde witvis maak je bijvoorbeeld deze broccoli stamppot met cannelini bonen en gegrilde vis. Of ga voor een feestelijke Aziatische zalmburger! Deze Tex Mex Fish Taco;s met mango blijken fantastisch party food en deze hele schol van de barbecue is een perfect voorbeeld van gegrilde vis maken!
Recept: Salade met gegrilde witvis en paprika reepjes
Elke week een stukje vis op tafel zetten is niet alleen lekker maar ook erg gezond. Deze zomerse salade met gegrilde witvis en paprika reepjes serveer je met geblancheerde haricot verts en een frisse dressing met citroen!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: lunch
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 150 gram haricot verts,
- 1 grote rode ui (of twee kleine),
- 1 gele paprika,
- 1 rode paprika,
- 4 x 80 gram witvis, bijvoorbeeld Tilapiafilet/ koolvis/ kabeljauw/ pangasius ,
- 200 gram gemengde (krulsla) melange,
- Sap van 1 citroen,
- zout & peper,
- olijfolie,
- optioneel: wat geroosterde pijnboompitten.
Extra:
- Kom of schaal,
- grill- of koekenpan.
Instructions
- Snijd de uiteinden van de haricot verts en snijd daarna door de helft. Doe de haricot verts in een kom, overgiet met een liter gekookte water (eenvoudig en snel uit de waterkoker) en laat 10 minuten staan om te blancheren.
- Pel de ui, snijd door de helft en vervolgens in dunne, halve ringen. Was de paprika’s, verwijder de pitjes en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwarm een scheutje olie in een grill- of koekenpan en bak hierin de paprika’s rondom. Voeg de ui toe en roer tot deze glazig zijn. Haal de groente uit de pan en zet apart om een beetje af te koelen.
- Wrijf de vis in met wat olie en breng op smaak met peper en zout. Verhit de grill-of koekenpan opnieuw, en bak hierin de vis rondom bruin. Dit duurt ca. 5 minuten per kant. Haal daarna van het vuur en zet apart.
- Giet vervolgens de haricot verts af en meng met de sla, uien en paprika. Breek de vis in stukken en verdeel over de salade.
- Maak tot slot een dressing van het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, een snuf peper en zout. Giet deze over de salade met gegrilde witvis en serveer deze lauw warm. Bestrooi eventueel met nog wat geroosterde pijnboompitjes.
Eet smakelijk! groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze salade met gegrilde witvis wilt gaan maken!
maaike
Ohh dat ziet er lekker uit, ik weet al wat ik morgen ga eten!