• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Roti met tomaat, kaas en ei (koththu roti)

Roti met tomaat, kaas en ei (koththu roti)

19 maart 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Voor vandaag staat er een tropische Meatless Monday op het menu, namelijk een gerecht van homemade roti met tomaat, kaas en ei. Jawel: geïnspireerd door mijn reis door Sri Lanka. Soms kan het samenvoegen van heel eenvoudige ingrediënten met elkaar een feestje op het bord worden!

Sri Lankaanse Roti met tomaat, kaas en ui

Ben je wel eens in Sri Lanka geweest? Dan herken je dit gerecht vast! Koththu roti, ofwel roti met groenten en/of vlees, is typisch streetfood dat ik tijdens een reis door Sri Lanka tegenkwam. En juist de eetstalletjes aan de kant van de weg, die er het slechtst uitzagen (!), maakten dit gerecht als de beste. Als je eens op het internet rondkijkt kom je erachter dat het heel lastig is om deze roti met tomaat, kaas en ei appetijtelijk op een bord te leggen of te fotograferen. Maar dat maakt niet uit, want het is zo lekker!

Roti met tomaat, kaas en ei (koththu roti)

Variatietips Koththu Roti

Ik zit bomvol variatietips voor dit gerecht! Nummer 1: koththu roti kun je vegetarisch maken zoals dit recept. Maar als je wilt, kun je ook kip, biefstuk of vis toevoegen. Tip nummer 2: ik heb Sri Lankaanse currykruiden meegenomen en dat heeft niet iedereen in z’n keukenkastje liggen. Je kunt als alternatief een (groente)bouillonblokje verkruimelen en gebruiken. En de laatste tip: ik zit ‘opeens’ in het soort vibe dat ik alles zelf wil maken, waaronder deze roti met tomaat, kaas en ei. Zit jij nu niet in zo’n vibe;), dan kun je ook kant-en-klare roti kopen bij een toko of bijvoorbeeld tortilla wraps gebruiken. Dan kun je stap 1 t/m 4 van de onderstaande instructie overslaan en 45 minuten van de bereidingstijd aftrekken!

Print

Roti met tomaat, kaas en ei (koththu roti)

Roti met groenten en ei (koththu roti)
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Sri Lankaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 225 gram tarwebloem
  • 2 tomaten
  • 100 gram pittige, oude kaas (geraspt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote, witte ui
  • 150 gram champignons
  • 2 eieren
  • 1 el. currykruiden of 1 groentebouillonblokje (verkruimeld)
  • Peper en zout
  • Kokosolie

Instructions

  1. Meng in een beslagkom de bloem met 125 ml. water, een flinke snuf zout en 1 theelepel kokosolie. Kneed het tot een deegbal. Blijft het beslag heel plakkerig voeg dan wat extra bloem toe of juist een klein scheutje water als het te droog is. 
  2. Verdeel het deeg in kleinere balletjes, ongeveer ter grootte van een golfbal. Dek de kom af met folie of een keukendoek en laat het deeg minimaal 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  3. Zodra het deeg is gerezen maak je je werkblad goed schoon en bestrooi het met wat bloem. Rol het deeg nu uit met een deegroller. Uiteindelijk ga je de roti’s snijden dus het hoeft geen perfect rondje te zijn. Let er wel op dat de plak heel dun moet zijn, zo dun mogelijk. 
  4. Verwarm wat kokosolie in een ruime koekenpan. Bak iedere roti in enkele minuten aan beide kanten. De roti is klaar als hij droog is en kleine bruine plekjes gaat vertonen. Die bruine plekjes worden overigens heel snel zwart dus blijf het goed in de gaten houden. Leg de roti na het bakken op een stuk keukenpapier. 
  5. Snij ondertussen de ui in dunne halve ringen, de tomaten in smalle partjes en de champignons in dunne plakjes. Pers de knoflook alvast uit en snij de roti’s in dunne, korte reepjes.
  6. Verwarm kokosolie in een pan en bak de uien totdat ze glazig zijn. Breek de eieren boven de pan en blijf goed roeren totdat ze gestold zijn. Voeg de tomaat, champignons, rotireepjes, knoflook, currykruiden én een snuf peper en zout toe. Roer alles goed door elkaar. 
  7. Schep voor het serveren de kaas door de koththu roti en serveer de roti met tomaat, kaas en ei direct. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: de roti’s met tomaat, kaas en ei zijn ook heel lekker om te beleggen zoals een boterham voor de lunch. Of te vullen en op te rollen net als een wrap. Heb je dan ook de tijd genomen om ze zelf te maken: maak er dan vooral wat extra van en geniet er de dagen erna ook nog van:)

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Roti met tomaat, kaas en ei (koththu roti)

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: champignons, curry, hoofdgerechten, Kaas, koththu, Nanda Appelman, roti, Sri Lanka, tomaten, uien, vegetarisch, wraps

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Betty’s grote Paaseitjes test !
Volgend bericht: Paascake met banaan en chocolade »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in