• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • Barbecue & Grill
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • Low Carb Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Vegetarische Hoofdgerechten / Roti met tomaat, kaas en ei (koththu roti)

Roti met tomaat, kaas en ei (koththu roti)

19 maart 2018 Door Nanda Appelman Leave a Comment

Voor vandaag staat er een tropische Meatless Monday op het menu, namelijk een gerecht van homemade roti met tomaat, kaas en ei. Jawel: geïnspireerd door mijn reis door Sri Lanka. Soms kan het samenvoegen van heel eenvoudige ingrediënten met elkaar een feestje op het bord worden!

Sri Lankaanse Roti met tomaat, kaas en ui

Ben je wel eens in Sri Lanka geweest? Dan herken je dit gerecht vast! Koththu roti, ofwel roti met groenten en/of vlees, is typisch streetfood dat ik tijdens een reis door Sri Lanka tegenkwam. En juist de eetstalletjes aan de kant van de weg, die er het slechtst uitzagen (!), maakten dit gerecht als de beste. Als je eens op het internet rondkijkt kom je erachter dat het heel lastig is om deze roti met tomaat, kaas en ei appetijtelijk op een bord te leggen of te fotograferen. Maar dat maakt niet uit, want het is zo lekker!

Roti met tomaat, kaas en ei (koththu roti)

Variatietips Koththu Roti

Ik zit bomvol variatietips voor dit gerecht! Nummer 1: koththu roti kun je vegetarisch maken zoals dit recept. Maar als je wilt, kun je ook kip, biefstuk of vis toevoegen. Tip nummer 2: ik heb Sri Lankaanse currykruiden meegenomen en dat heeft niet iedereen in z’n keukenkastje liggen. Je kunt als alternatief een (groente)bouillonblokje verkruimelen en gebruiken. En de laatste tip: ik zit ‘opeens’ in het soort vibe dat ik alles zelf wil maken, waaronder deze roti met tomaat, kaas en ei. Zit jij nu niet in zo’n vibe;), dan kun je ook kant-en-klare roti kopen bij een toko of bijvoorbeeld tortilla wraps gebruiken. Dan kun je stap 1 t/m 4 van de onderstaande instructie overslaan en 45 minuten van de bereidingstijd aftrekken!

Print

Roti met tomaat, kaas en ei (koththu roti)

Roti met groenten en ei (koththu roti)
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Sri Lankaanse keuken
Scale

Ingredients

  • 225 gram tarwebloem
  • 2 tomaten
  • 100 gram pittige, oude kaas (geraspt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote, witte ui
  • 150 gram champignons
  • 2 eieren
  • 1 el. currykruiden of 1 groentebouillonblokje (verkruimeld)
  • Peper en zout
  • Kokosolie

Instructions

  1. Meng in een beslagkom de bloem met 125 ml. water, een flinke snuf zout en 1 theelepel kokosolie. Kneed het tot een deegbal. Blijft het beslag heel plakkerig voeg dan wat extra bloem toe of juist een klein scheutje water als het te droog is. 
  2. Verdeel het deeg in kleinere balletjes, ongeveer ter grootte van een golfbal. Dek de kom af met folie of een keukendoek en laat het deeg minimaal 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  3. Zodra het deeg is gerezen maak je je werkblad goed schoon en bestrooi het met wat bloem. Rol het deeg nu uit met een deegroller. Uiteindelijk ga je de roti’s snijden dus het hoeft geen perfect rondje te zijn. Let er wel op dat de plak heel dun moet zijn, zo dun mogelijk. 
  4. Verwarm wat kokosolie in een ruime koekenpan. Bak iedere roti in enkele minuten aan beide kanten. De roti is klaar als hij droog is en kleine bruine plekjes gaat vertonen. Die bruine plekjes worden overigens heel snel zwart dus blijf het goed in de gaten houden. Leg de roti na het bakken op een stuk keukenpapier. 
  5. Snij ondertussen de ui in dunne halve ringen, de tomaten in smalle partjes en de champignons in dunne plakjes. Pers de knoflook alvast uit en snij de roti’s in dunne, korte reepjes.
  6. Verwarm kokosolie in een pan en bak de uien totdat ze glazig zijn. Breek de eieren boven de pan en blijf goed roeren totdat ze gestold zijn. Voeg de tomaat, champignons, rotireepjes, knoflook, currykruiden én een snuf peper en zout toe. Roer alles goed door elkaar. 
  7. Schep voor het serveren de kaas door de koththu roti en serveer de roti met tomaat, kaas en ei direct. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: de roti’s met tomaat, kaas en ei zijn ook heel lekker om te beleggen zoals een boterham voor de lunch. Of te vullen en op te rollen net als een wrap. Heb je dan ook de tijd genomen om ze zelf te maken: maak er dan vooral wat extra van en geniet er de dagen erna ook nog van:)

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Roti met tomaat, kaas en ei (koththu roti)

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: champignons, curry, hoofdgerecht, Kaas, koththu, Nanda Appelman, roti, Sri Lanka, tomaat, uien, vegetarisch, wraps

About Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Previous Post: « Betty’s grote Paaseitjes test !
Next Post: Paascake met banaan en chocolade »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Welkom lekkerbekken, kookliefhebbers en bakfanaten! In mijn online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#Kerst

voorgerechten voor kerst Recepten

Ga naar Kerst recepten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Loose weight for good

Meest Gelezen

  • 10x Voorgerechten voor Kerst
  • Rib-eye met courgettelinten en aardappelschotel (#OSVTT) 10x Hoofdgerechten voor Kerst
  • recept Tiramisu met bosvruchten en krentjebrij van bessola (watergruwel) betty's kitchen 10 x Kerstdesserts
  • recept glutenvrije kruidnoten met quinoa 13x Sinterklaas Recepten
  • 10x Bijgerechten voor Kerst

#Kerstontbijt

kerst ontbijtrecepten

Ga naar Kerst Ontbijt Recepten

blogdesign_food_blog_awards_2016
food blog awards 2018 gewonnen

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Instagram post 18121109314046367 ✨STOOFPEERTJES TAART MET YOGHURT EN SPECULAAS✨
Zet jij tijdens de kerstdagen een feestelijk taartje op het menu? Sluit het kerstdiner af met deze semi-gezonde Stoofpeertjes taart met @optimel Griekse stijl yoghurt! Lekker gezond, want 0% vet en geen toegevoegde suikers! Maar wel lekker smakelijk door de speculaaskruiden! En hoe beter dan deze taart af te toppen dan met echte Hollandse stoofpeertjes!! Check ook mijn stories voor de bereiding en maak er een smakelijk en feestelijk Kerstfeest van!  Wat heb je nodig (8 pers.)
3 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman),
200 ml rode bessensap,
1 flinke eetlepel honing,
1 kaneelstokje,
2 steranijs.
5 blaadjes gelatine,
70 gram roomboter, gesmolten
150 gram speculaas koekjes,
2 eetlepels amandelschaafsel + extra
450 gram @Optimel Griekse Stijl Yoghurt Speculaas,
150 ml slagroom, stijfgeklopt.  Wat te doen?
Schil de peertjes en stoof op laag vuur gedurende 90 minuten in een pannetje met de bessensap, kaneel, kruidnagel en honing. Schep de stoofpeertjes uit de pan en laat afkoelen.
Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water. Verwijder het kaneelstokje en steranijs en kook het stoofvocht in tot deze een beetje stroperig wordt. 
Maal de speculaas koekjes + 2 eetlepels amandelschaafsel fijn. Schep de kruimels door de boter en roer goed door. Vorm hiermee de bodem van de taart en zet in de koelkast om alvast uit te harden. Voeg een uitgeknepen blaadje gelatine toe aan het kookvocht. Llaat smelten, roer goed door en vervolgens afkoelen.
Snijd 1 van de afgekoelde stoofpeertjes in blokken. Verwijder het klokhuis en steeltje. 
Smelt 4 blaadjes gelatine in een pannetje op laag vuur. Schep hier de @optimel Griekse Stijl Yoghurt Speculaas doorheen. Voeg tot slot de blokjes stoofpeer en opgeklopte slagroom toe en spatel door. Schep de yoghurt vulling op de koekdeeg bodem en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Decoreer de taart met de overgebleven twee stoofpeertjes, in plakken of partjes. Verwarm nog een keer het stoofvocht in een pannetje op laag vuur en giet dit over de Stoofpeertjes taart. Decoreer met extra geroosterd amandelschaafsel. .
#kerst #feestdagen #recept #optimelgrieksestijl #speculaas #stoofpeertjes
Instagram post 17886249046455891 ✨ETEN BIJ DE ZUSTERS IN MAARSSEN✨
Mag ik jullie even meenemen op tour naar een bijzondere ervaring nabij Utrecht? Bij @buitenplaatsdoornburgh  in Maarssen aan de Vecht stond voorheen een klooster. Nu vind je er @restaurantdezusters met flink wat nostalgie en een compleet verzorg diner of lunch met ingrediënten uit eigen tuin. Die foto van mij met de zeekoe is hier ook gemaakt en zo vind je er nog meer kunst exposities en meer. Een unieke plek voor een hapje eten en meteen een mooie dagbesteding. Zijn jullie hier al wel eens geweest? Check de review via de link in bio!
==> https://bettyskitchen.nl/de-zusters-in-maarssen/
#maarsen #utrechtfood @greetingsfromutrecht #instawalk #instameetdoornburgh #dezusters #klooster #foodie
Instagram post 17846301871815239 ✨ALL DAY BRUNCH IN UTRECHT✨ Het is echt grappig hoe verliefd ik soms naar eten kan kijken 🤣 Je bent een FOODIE in hart en nieren of niet. Maar als er één ding is waar je me sochtends sneller mijn bed mee uit krijgt, dan is het wel met een goed ontbijt. Ik wordt dus ook helemaal happy van restaurants met een all day brunch concept. Want, net als mijn dochter, ben ik dol op pancakes, wafels en meer. Gisteren streek ik weer even neer bij @thestreetfoodclub en zette even de smaakpapillen goed aan het werk met de Korean Kimchi waffels met krokante kip. Mijn absolute top voor een brunch of lunch in mijn stadsie. En door al die tropische kleuren en hoog palmboomgehalte ga je hier altijd weg met een smile op je gezicht. Ben jij er al wel eens geweest? En welk gerecht is jouw favoriet?
#utrecht #thestreetfoodclub #utrechtfood #alldaybrunch #cocktails #streetfood #kimchi #waffels #pancakeswithabs #reviewonline #restovlog
https://bettyskitchen.nl/the-streetfood-club-utrecht/
Instagram post 17867858989537940 ✨BEEF WELLINGTON✨
Hoewel de website bol staat van de kerstrecepten, wil ik jullie ook kennis laten maken met o.a. de Beef Wellington van @boersenboers .Daarmee kun je het je deze feestdagen bijzonder makkelijk, maar vooral smakelijk maken! Check de review op de website en plaats jouw bestelling nog op tijd voor de feestdagen!
#gekregen 
#kerstdiner #vlees #beefwellington #kerst ==> https://bettyskitchen.nl/beef-wellington-van-boers-boers/
Instagram post 17854744288678541 ✨SINTERKLAAS✨ ben je nog op zoek naar last minute Sinterklaas recepten inspiratie? Van ontbijt, tot lunch en tussendoor? Buiten vooral veel snoepgoed kun je ook heerlijk gezond en verantwoord eten tijdens 5 december dus check de recepten via de Link in bio of bijvoorbeeld stories! Maak er een geweldige dag van!
#sinterklaas #sinterklaascadeau #sinterklaasrecept 
https://bettyskitchen.nl/sinterklaas-recepten/
Instagram post 17887378378449673 ✨TAPHUYS UTRECHT + WINACTIE ✨Utrecht is aan de Mariaplaats een leuke hotspot rijker! Taphuys Utrecht is een fijne plek om zelf met je vrienden bieren en wijnen te tappen! Ik was bij de opening en vierde er meteen mijn verjaardag. Er was namelijk voor ieder wat wils. En ik kan je zeggen dat de gerechten die je erbij besteld alles behalve standaard borrelhappen zijn! Dit is uitgaan 2.0 en jij maakt kans op een gratis rondje (of twee) drinken! Doe mee met de winactie op onze site! Zie link in bio of via stories!
#utrecht #saturdaynight #borrel #bar #restaurant #lunch #utrechtfood #mariaplaats #taphuys #taphuysutrecht #winnen #winactie #bier #wijn⠀⠀
https://bettyskitchen.nl/taphuys-in-utrecht-bar/
Instagram post 17872242130507204 ✨SPECULAASTAART MET ABRIKOZEN EN AMANDELSPIJS ✨ De goedheiligman en zijn Pieten komen iedereen deze week verrassen met mooie cadeautjes in hun schoen. En dan trakteren we jullie op een lekker puntje speculaastaart met abrikozen 😉 het recept is super makkelijk om te maken en vind je dan ook nu op de site. Kookvideo inclusief! Enne vanmiddag spelen wij ook nog even voor Sinterklaas dus hou de Posts in de gaten 😇 
#taart #sinterklaas #speculaas #amandelspijs #sinterklaasrecept #speculaastaart 
https://bettyskitchen.nl/speculaastaart-met-abrikozen-sinterklaas/
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee