• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Regenboog Popcorn maken

Regenboog Popcorn maken

7 juni 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Zijn jouw kids ook zo dol op (zoete) popcorn? Dan is deze popcorn in regenboog kleurtjes een aanrader! Ik ging namelijk aan de slag met het maken van Regenboog popcorn – ofwel Rainbow popcorn- en maakte salted caramel in 6 kleuren van de regenboog. Zo’n leuke en lekkere snack voor jong en oud!

Zakjes met regenboog popcorn uitdelen

Ik ben dol op huisgemaakte popcorn en niet alleen tijdens een filmavond. Popcorn is een heerlijke snack en nog redelijk gezond ook! Onlangs kwam ik echter een leuke kidsproof variatie tegen op de website van Vegarecepten.com en kon niet wachten om hiervoor de keuken in te duiken. Mijn dochter is een echte zoetekauw dus die kon haar geluk niet op om hier van te mogen smullen. Uiteraard werden er daarna ook nog zakjes Regenboog popcorn uitgedeeld aan de buurtkinderen. Voor een feestje is deze salted caramel popcorn in regenboog kleuren ook een geweldige traktatie. Stop het in doorzichtige zakjes en knoop deze dicht met een mooi lintje. Ideaal om uit te delen!

recept regenboog popcorn maken salted karamel © bettyskitchen.nl
recept regenboog popcorn maken salted karamel © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met popcorn

Natuurlijk kun je lekker aan de slag met het maken van deze Regenboog popcorn in verschillende kleuren van de regenboog. Maar ik heb nog meer recepten met popcorn voor je op de site staan. Check hier bijvoorbeeld 5x recepten voor zoete popcorn maken! En wist je dat popcorn ook een lekkere topping is voor over je warme chocolademelk? Zeker in combinatie met karamel! Binnenkort deel ik ook nog eens 5x recepten voor zoute popcorn met jullie. En daarnaast is popcorn ook DE onmisbare topping voor deze Taco de Elote (binnenkort online).


Print

Recept: Regenboog Popcorn maken

recept regenboog popcorn maken salted karamel © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept is super leuk voor en om met kinderen te maken. Deze regenboog popcorn met (salted) karamel is namelijk om van te smullen! Het mooiste is als je hiervoor alle 6 de regenboog kleuren als food kleurstof in huis hebt. En anders maak je deze van de 3 basis kleuren geel, rood en blauw. Maak oranje door geel en rood te mengen. Paars maak je met rood en blauw. En groen krijg je door geel en blauw te mengen. 

  • Author: Recept afgeleid van Vegarecepten.com
  • Prep Time: 20 min. (+ schoonmaken)
  • Cook Time: 10 min. + 6x 5 min
  • Total Time: 1 uur (en 20 minuten)
  • Yield: 1 grote kom 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de popcorn maken:

  • 1 kopje pofmais (ca 200 gram)
  • 3 el neutrale olie

Voor de (salted) karamel:

  • 270 gr fijne suiker
  • Regenboog food kleurstoffen (maar in ieder geval geel, rood en blauw)
  • 60 gr roomboter
  • 4 el water
  • Maldon zout vlokken  (optioneel)

Extra:

  • braadpan met deksel
  • 6 kleine kommetjes
  • steelpannetje
  • siliconen bakspatel
  • 2 vellen bakpapier

Instructions

  1. Als eerste ga je de pofmais bakken in een ruime pan. Volg hiervoor dit recept voor zelf popcorn maken.
  2. Verdeel de suiker over de 6 kommetjes. Dit is 3 eetlepels ofwel 45 gram suiker per kom. Voeg aan elk kommetje een paar druppels of mespuntje gel food kleurstof. Roer en druk de kleurstof met een lepeltje goed door de suiker tot elk kommetje een egale regenboog kleur heeft. 
  3. Snijd de roomboter in blokken van elk 10 gram per stuk. Bewaar op een bordje in de koelkast tot gebruik.
  4. Stop de inhoud van 1 gekleurd suikerbakje in een steelpannetje en voeg 2 theelepels water toe. Verwarm , zonder te roeren, op middelmatig vuur om de suiker te smelten. Dit zal een paar minuten duur maar let op! het moet niet verbranden want dat proeft erg bitter in de karamel.
  5. Zodra de suiker gesmolten is haal je de steelpan van het vuur en stop er een blokje van 10 gram roomboter bij. Voor een ‘salted’ karamel voeg je tevens een snuf zoutflakes toe. Schep er vervolgend direct 2 handjes popcorn door. Roer goed om met een spatel tot de gekleurde karamel alle popcorn omhult en schep daarna op een groot stuk bakpapier om volledig af te koelen. Je kunt de popcorn daarna ook makkelijk uit elkaar halen door het te breken.
  6. Maak het steelpannetje schoon en herhaal deze stappen met de andere kleuren. Tip van Betty: Zorg dat je een waterkoker met heet water klaar hebt staan. Giet deze in de lege pan en eventuele aangekoekte suikerlaag lost zo heel snel op.

Veel plezier! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt dit recept ook maken met een zakje magnetron popcorn. Als je toch voor een ‘salted caramel’ versie gaat dan zou ik zoute magnetron popcorn aanraden en laat je het zout uit de karamel achterwege. Ik zou niet zoete magnetron popcorn gebruiken want in combinatie met de karamel wordt het dan wel erg zoet!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept regenboog popcorn met salted caramel © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met zelf grissini maken. Deze soepstengels zijn namelijk fantastisch!

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: Glutenvrij, kidsproof, kleurstof, mais, movies, poedersuiker, popcorn, suiker, tussendoortjes, verjaardag, zoet

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Nutella Custard Toast
Volgend bericht: Bounty Overnight Oats »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in