Print

Recept: Regenboog Popcorn maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept is super leuk voor en om met kinderen te maken. Deze regenboog popcorn met (salted) karamel is namelijk om van te smullen! Het mooiste is als je hiervoor alle 6 de regenboog kleuren als food kleurstof in huis hebt. En anders maak je deze van de 3 basis kleuren geel, rood en blauw. Maak oranje door geel en rood te mengen. Paars maak je met rood en blauw. En groen krijg je door geel en blauw te mengen. 

  • Author: Recept afgeleid van Vegarecepten.com
  • Prep Time: 20 min. (+ schoonmaken)
  • Cook Time: 10 min. + 6x 5 min
  • Total Time: 1 uur (en 20 minuten)
  • Yield: 1 grote kom 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de popcorn maken:

  • 1 kopje pofmais (ca 200 gram)
  • 3 el neutrale olie

Voor de (salted) karamel:

  • 270 gr fijne suiker
  • Regenboog food kleurstoffen (maar in ieder geval geel, rood en blauw)
  • 60 gr roomboter
  • 4 el water
  • Maldon zout vlokken  (optioneel)

Extra:

  • braadpan met deksel
  • 6 kleine kommetjes
  • steelpannetje
  • siliconen bakspatel
  • 2 vellen bakpapier

Instructions

  1. Als eerste ga je de pofmais bakken in een ruime pan. Volg hiervoor dit recept voor zelf popcorn maken.
  2. Verdeel de suiker over de 6 kommetjes. Dit is 3 eetlepels ofwel 45 gram suiker per kom. Voeg aan elk kommetje een paar druppels of mespuntje gel food kleurstof. Roer en druk de kleurstof met een lepeltje goed door de suiker tot elk kommetje een egale regenboog kleur heeft. 
  3. Snijd de roomboter in blokken van elk 10 gram per stuk. Bewaar op een bordje in de koelkast tot gebruik.
  4. Stop de inhoud van 1 gekleurd suikerbakje in een steelpannetje en voeg 2 theelepels water toe. Verwarm , zonder te roeren, op middelmatig vuur om de suiker te smelten. Dit zal een paar minuten duur maar let op! het moet niet verbranden want dat proeft erg bitter in de karamel.
  5. Zodra de suiker gesmolten is haal je de steelpan van het vuur en stop er een blokje van 10 gram roomboter bij. Voor een ‘salted’ karamel voeg je tevens een snuf zoutflakes toe. Schep er vervolgend direct 2 handjes popcorn door. Roer goed om met een spatel tot de gekleurde karamel alle popcorn omhult en schep daarna op een groot stuk bakpapier om volledig af te koelen. Je kunt de popcorn daarna ook makkelijk uit elkaar halen door het te breken.
  6. Maak het steelpannetje schoon en herhaal deze stappen met de andere kleuren. Tip van Betty: Zorg dat je een waterkoker met heet water klaar hebt staan. Giet deze in de lege pan en eventuele aangekoekte suikerlaag lost zo heel snel op.

Veel plezier! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt dit recept ook maken met een zakje magnetron popcorn. Als je toch voor een ‘salted caramel’ versie gaat dan zou ik zoute magnetron popcorn aanraden en laat je het zout uit de karamel achterwege. Ik zou niet zoete magnetron popcorn gebruiken want in combinatie met de karamel wordt het dan wel erg zoet!