• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Yoghurt pannenkoekjes met havermout (suikervrij)

Yoghurt pannenkoekjes met havermout (suikervrij)

30 januari 2015 Door Betina Oostveen 24 Reacties

Jump to Recipe

Wist je dat je yoghurt ook een goede basis is voor pancakes maken? Deze yoghurt pannenkoekjes met havermout zijn niet alleen suikervrij, maar ook nog eens erg smakelijk!

Pancakes gemaakt met havermout en yoghurt

Havermout en ik zijn de laatste tijd onafscheidelijk! We zijn grote vriendjes geworden in een tijd dat ik even geen brood meer mocht eten, ivm buikklachten. En nu ben ik er zo aan gewend en vind ik het zo lekker, dat ik bijna dagelijks ontbijt met havermout. Naast havermoutpap en diverse ontbijt smoothies met havermout, is het nu tijd voor een andere favoriet: namelijk pancakes gemaakt met havermout. En deze overheerlijke yoghurt pannenkoekjes wil jij ook gaan proberen 🙂

Yoghurt pannenkoekjes met havermout (suikervrij)

Kokosyoghurt van Abbott Kinneys

Onlangs had ik het genoegen om kennis te maken met de kokos-yoghurt van Abbott Kinneys. Deze yoghurt is gemaakt van kokosnoot en is dus lacosevrij. Vernoemd naar de bekende Abbott Kinney Boulevard in Venice Beach (Los Angeles), waar de Nederlandse maakster van deze yoghurt voor het eerst kokosyoghurt proefde. Tja, die hippe en gezonde Amerikanen lopen nou eenmaal voorop met dit soort uitvindingen. Ik vind de Abbott Kinneys yoghurt wat zoeter proeven dan gewone yoghurt, maar bovenal erg smakelijk. En dit is dus meteen een leuk ingredient om deze yoghurt pannenkoekjes mee te maken.

Yoghurt pannenkoekjes met havermout (suikervrij)

De kokosyoghurt van Abbot Kinneys is verkrijgbaar in 3 afmetingen:  125 ml (€ 2.49), 250 ml (€ 3.49) en  500 ml (€ 4.99) en te koop bij diverse winkels in Amsterdam, Haarlem, Heemstede, Laren en Tilburg. Vanaf Maart 2015 vind je deze coconut crave ook bij EkoPlaza.

Check hier overigens nog veel meer lekkere pannenkoekjes recepten!


Print

Recept: Yoghurt pannenkoekjes met havermout

yoghurt pannenkoekjes met havermout
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3.6 from 5 reviews

Begin de dag met een stapeltje vers gebakken yoghurt pannenkoekjes met havermout! Suikervrij, glutenvrij maar bovenal heerlijk van smaak en structuur. Beleg je pancakes met stroop of vers fruit voor een heerlijk vullend ontbijt!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 9 stuks
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

  • 80 gram havermout,
  • 2 eetlepels rozijnen,
  • 2 grote eieren (L),
  • 250 ml kokos-yoghurt (bijvoorbeeld Abbott Kinneys) *
  • snufje zout,
  • 1.5 theelepels bakpoeder,
  • 0.5 theelepel gemalen kaneel,
  • kokosolie, om in te bakken.
  • Voor erbij: honing/maple syrup/agave siroop en vers fruit, bijvoorbeeld frambozen.

Instructions

  1. Maal de havermout met de rozijnen fijn in de keukenmachine. Zo verkrijg je havermeel met een beetje zoet smaakje.
  2. Klop in een kom de eieren los met de yoghurt en een snufje zout. Voeg vervolgens het havermeel, bakpoeder en kaneel toe en spatel goed door tot een beslag. Laat 5-10 minuten rusten.
  3. Verhit ondertussen een grote koekenpan met een beetje kokosolie. Schep met een sauslepel 3 hoopjes beslag in de pan en laat minstens 1 minuut bakken. Er zullen zich belletjes gaan vormen, en dat is het teken om de yoghurt pannenkoekjes om te draaien.
  4. Laat de andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Tussentijds kun je de pancakes warm houden in een voorverwarmde oven van 60 graden.
  5. Serveer de warme yoghurt pannenkoekjes aan tafel met vers fruit en druppel hier honing/stroop of siroop overheen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

* Tip: gebruik je gewone yoghurt? voeg dan 1 theelepel honing toe aan het beslag om een zoetere smaak te verkrijgen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Yoghurt pannenkoekjes met havermout (suikervrij)

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze yoghurt pannenkoekjes wilt gaan bakken!

yoghurt pannenkoekjes met havermout

Category: Ontbijt Recepten Tags: Abbott Kinneys, Glutenvrij, havermout, honing, kokos, kokosyoghurt, rozijnen, suikervrij, Voedselzandloper, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vanavond op TV: de BNN Eettest 2015
Volgend bericht: Eetdagboek van Betty – week 5 »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept tiramisu croisant wafels © bettyskitchen.nl

Tiramisu Croisant Wafels

recept dadelcake met pecannoten

Dadelcake met pecannoten en karamel

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee