• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Yoghurt pannenkoekjes met havermout (suikervrij)

Yoghurt pannenkoekjes met havermout (suikervrij)

30 januari 2015 Door Betina Oostveen 24 Reacties

Jump to Recipe

Wist je dat je yoghurt ook een goede basis is voor pancakes maken? Deze yoghurt pannenkoekjes met havermout zijn niet alleen suikervrij, maar ook nog eens erg smakelijk!

Pancakes gemaakt met havermout en yoghurt

Havermout en ik zijn de laatste tijd onafscheidelijk! We zijn grote vriendjes geworden in een tijd dat ik even geen brood meer mocht eten, ivm buikklachten. En nu ben ik er zo aan gewend en vind ik het zo lekker, dat ik bijna dagelijks ontbijt met havermout. Naast havermoutpap en diverse ontbijt smoothies met havermout, is het nu tijd voor een andere favoriet: namelijk pancakes gemaakt met havermout. En deze overheerlijke yoghurt pannenkoekjes wil jij ook gaan proberen 🙂

Yoghurt pannenkoekjes met havermout (suikervrij)

Kokosyoghurt van Abbott Kinneys

Onlangs had ik het genoegen om kennis te maken met de kokos-yoghurt van Abbott Kinneys. Deze yoghurt is gemaakt van kokosnoot en is dus lacosevrij. Vernoemd naar de bekende Abbott Kinney Boulevard in Venice Beach (Los Angeles), waar de Nederlandse maakster van deze yoghurt voor het eerst kokosyoghurt proefde. Tja, die hippe en gezonde Amerikanen lopen nou eenmaal voorop met dit soort uitvindingen. Ik vind de Abbott Kinneys yoghurt wat zoeter proeven dan gewone yoghurt, maar bovenal erg smakelijk. En dit is dus meteen een leuk ingredient om deze yoghurt pannenkoekjes mee te maken.

Yoghurt pannenkoekjes met havermout (suikervrij)

De kokosyoghurt van Abbot Kinneys is verkrijgbaar in 3 afmetingen:  125 ml (€ 2.49), 250 ml (€ 3.49) en  500 ml (€ 4.99) en te koop bij diverse winkels in Amsterdam, Haarlem, Heemstede, Laren en Tilburg. Vanaf Maart 2015 vind je deze coconut crave ook bij EkoPlaza.

Check hier overigens nog veel meer lekkere pannenkoekjes recepten!


Print

Recept: Yoghurt pannenkoekjes met havermout

yoghurt pannenkoekjes met havermout
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3.6 from 5 reviews

Begin de dag met een stapeltje vers gebakken yoghurt pannenkoekjes met havermout! Suikervrij, glutenvrij maar bovenal heerlijk van smaak en structuur. Beleg je pancakes met stroop of vers fruit voor een heerlijk vullend ontbijt!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 9 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 80 gram havermout,
  • 2 eetlepels rozijnen,
  • 2 grote eieren (L),
  • 250 ml kokos-yoghurt (bijvoorbeeld Abbott Kinneys) *
  • snufje zout,
  • 1.5 theelepels bakpoeder,
  • 0.5 theelepel gemalen kaneel,
  • kokosolie, om in te bakken.
  • Voor erbij: honing/maple syrup/agave siroop en vers fruit, bijvoorbeeld frambozen.

Instructions

  1. Maal de havermout met de rozijnen fijn in de keukenmachine. Zo verkrijg je havermeel met een beetje zoet smaakje.
  2. Klop in een kom de eieren los met de yoghurt en een snufje zout. Voeg vervolgens het havermeel, bakpoeder en kaneel toe en spatel goed door tot een beslag. Laat 5-10 minuten rusten.
  3. Verhit ondertussen een grote koekenpan met een beetje kokosolie. Schep met een sauslepel 3 hoopjes beslag in de pan en laat minstens 1 minuut bakken. Er zullen zich belletjes gaan vormen, en dat is het teken om de yoghurt pannenkoekjes om te draaien.
  4. Laat de andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Tussentijds kun je de pancakes warm houden in een voorverwarmde oven van 60 graden.
  5. Serveer de warme yoghurt pannenkoekjes aan tafel met vers fruit en druppel hier honing/stroop of siroop overheen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

* Tip: gebruik je gewone yoghurt? voeg dan 1 theelepel honing toe aan het beslag om een zoetere smaak te verkrijgen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Yoghurt pannenkoekjes met havermout (suikervrij)

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze yoghurt pannenkoekjes wilt gaan bakken!

yoghurt pannenkoekjes met havermout

Category: Ontbijt Recepten Tags: Abbott Kinneys, Glutenvrij, havermout, honing, kokos, kokosyoghurt, rozijnen, suikervrij, Voedselzandloper, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vanavond op TV: de BNN Eettest 2015
Volgend bericht: Eetdagboek van Betty – week 5 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Emily van Kampen

    30 januari 2015 om 9:27 am

    Dit wordt dus morgen mijn ontbijt! Alleen dan met gewone yoghurt, want kokosyoghurt heb ik niet in huis. Zalig lijkt me 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 januari 2015 om 10:55 am

      Geen probleem Emily,
      Geniet er van en alvast een heel fijn weekend!
      Groejes, Betty

      Beantwoorden
  2. inge

    31 januari 2015 om 10:05 am

    lekker ontbijt , ipv rozijnen heb ik grainbessen gebruikt en voor bakpoeder backingsoda met cocosmelk
    super geslaagd !
    De verhoudingen nog iets aan passen als je voor 1 persoon maakt !

    Jamie !!!!!

    Beantwoorden
  3. Jo's Daughter

    1 februari 2015 om 4:44 pm

    Wat leuk ik maak meestal bananen pannenkoekjes, maar deze yoghurt versie “lokt” me ook 🙂

    Beantwoorden
  4. Esther

    13 november 2015 om 12:16 am

    Kan je deze ook invriezen zodat je er meerdere kan makenals je bijvoorbeeld Sochtends niet zoveel tijd heb?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 november 2015 om 7:42 pm

      Oei, dat heb ik nog niet geprobeerd!
      Waag gerust een poging en laat het ons weten.
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  5. Bente

    16 oktober 2016 om 5:20 pm

    Hey! Kan je de pannenkoekjes ook helemaal zonder olie / boter maken? Gewoon in de pan leggen?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 oktober 2016 om 4:36 pm

      Hi Bentje,
      je zou het gewoon eens moeten proberen. De reden dat we vaak olie/boter toevoegen aan een pan is om aanbakken/plakken te voorkomen.
      Afhankelijk hoe goed jouw anti-aanbak laag is heb je wellicht helemaal geen boter of olie benodigd.
      Maar dat ik kan ik vanaf hier niet beoordelen 🙂

      Beantwoorden
  6. DIANA

    1 januari 2017 om 2:28 pm

    Hoi
    Ik heb het geprobeerd met magere yoghurt. De pannenkoeken worden niet stevig genoeg om ze om te draaien. Smaak is wel heerlijk!
    Gr Diana

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 januari 2017 om 11:53 am

      Oh wat zonde, maar ik had wel zo’n vermoeden met magere yoghurt.
      Je kunt de volgende keer iets minder toevoegen, hopelijk gaat dat wat beter.
      Ben alleen bang dat ze dan iets droger uitvallen.

      Wel heel blij dat het toch nog lekker zijn 🙂

      Beantwoorden
  7. Chantal

    28 januari 2017 om 2:43 pm

    Ik heb gewone yoghurt gebruikt ipv kokos en verder gewoon het tecept gevolgd. Maar mijn pannenkoeken stollen niet in de pan, waardoor het omdraaien niet te doen is. De onderkant was al veel te donker en de bovenkant nog vloeibaar..wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
  8. Marne

    23 januari 2018 om 11:13 am

    Mijn pannenkoeken stollen ook niet, blijft een kledderboel, Omdraaien niet mogelijk, graag advies.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 januari 2018 om 5:40 pm

      Hi Marne,
      Onze ervaring is dat alternatieve en glutenvrije pannenkoeken soms niet zo stevig zijn, omdat je de binding van bloem mist. Maar ze stollen gelukkig altijd wel. En het effect met de verschillende yoghurt soorten kan ook steeds weer anders uitpakken. Je zou een volgende keer een extra ei kunnen toevoegen aan het beslag. Wellicht dat dat helpt?
      Ik hoor het graag. Groetjes, betty

      Beantwoorden
  9. Rammie

    1 maart 2018 om 10:49 am

    Hallo allemaal, ik heb ze gemaakt met bio Skyr. Dat ging perfect. Pannekoek stolt prima en is zelfs luchtig! En heerlijk! Keer wat anders☺

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 maart 2018 om 4:18 pm

      Hi! Dat is heel goed om te horen!

      Beantwoorden
  10. Marja

    10 november 2019 om 12:00 pm

    Hallo Betty,
    Bij mij lukken ze prima . Ik zet het vuur niet te hoog en leg een deksel op de koekenpan , zodat de bovenkant ook wat warmte krijgt , net als bij een omelet.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 november 2019 om 12:52 pm

      Bedankt voor deze tip Marja!

      Beantwoorden
  11. Maaike

    20 september 2020 om 11:05 am

    Super goed gelukt! Lekkere pannenkoekjes. Ik had ipv van de rozijnen een dadel door de havermout gemalen. Gegeten met frambozen en een beetje maplesyrup.
    Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 september 2020 om 12:36 pm

      Dat vind ik heel leuk om te horen en dank je wel voor je tips!

      Beantwoorden
  12. Hanneke

    15 oktober 2020 om 12:28 pm

    Bij mij lukte het eigenlijk prima, maar de smaak viel me erg tegen. Zuur, gewoon echt niet lekker. Bovendien waren ze van binnen niet goed gaar. Helaas, jammer van de moeite. Volgende keer ga ik weer voor een traditioneel recept.

    Beantwoorden
  13. Chantal

    23 juli 2021 om 9:00 am

    Ze zijn heerlijk! Gemaakt volgens recept en voor ons eentje om vaker te maken! Dankjewel😊

    Beantwoorden
  14. Wies

    9 mei 2023 om 1:33 pm

    Kan ik ook havermeel gebruiken ipv havermout gemalen?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 mei 2023 om 12:36 pm

      Jazeker!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. 6x de lekkerste ontbijtpannenkoekjes - #FITGIRLCODE schreef:
    15 februari 2018 om 12:01 pm

    […] Klik hier voor de bereiding van het recept van yoghurt pannenkoekjes met havermout. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee