• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Eetdagboek van Betty – week 5

Eetdagboek van Betty – week 5

2 februari 2015 Door Betina Oostveen 3 Reacties

eetdagboek_2015_van_betty_week_5_header-001Vanaf heden is er een nieuwe categorie op Betty’s Kitchen! Elke maandag deel ik met jullie mijn eetdagboek van de vorige week. Geen geheimen, maar boordevol inspiratie voor elkaar! Ik vond het immers zo leuk om een eetdagboek bij te houden tijdens mijn detoxweken, maar vanaf nu neem ik jullie gewoon elke dag mee naar huis, het werk, restaurants en nog veel meer. Goed om te weten: Ik probeer zoveel mogelijk volgens een 80/20 principe te leven: 80% van de tijd zo gezond, puur en ongeraffineerd mogelijk eten. Dan blijft er 20% over om te zondigen. Enjoy!

Eetdagboek Maandag:

Rise and Shine! Mijn werkweek is begonnen maar voor ik naar kantoor vertrek eet ik eerst een schaaltjes soyajoghurt, met havermout, aardbeien, blauwe bessen, hele amandelen, cacao nibs en kokosschaafsels. Uiteraard met een kopje groene thee.

eetdagboek_2015_van_betty_week_5_maandag

Op kantoor heeft de CV echter kuren, en als ik het koud heb, dan stijgt mijn trek exponentieel! Rond half elf wordt het dus tijd voor een banaan. Inmiddels heb ik ook een 3e kop cappuchino op, en dat zijn er toch echt teveel voor mij. Tijdens de lunch weet ik mij gelukkig in te houden en neem enkel 2 getoaste sneetjes kloosterbrood, met een fijngeprakte 1/2 avocado en 1 tomaat in plakjes.

Rond vieren krijg ik een middagdip en vier dat met een dubbele espresso, een appel en stroopwafel. Eenmaal thuis gaat de verwarming op de volle stand en eten wij savonds een hartverwarmende risotto met champignons en side salad.

Eetdagboek Dinsdag:

Dinsdag is meestal een wat luie dag voor mij. (After-weekend-dip zeg maar.) Het ontbijt bestond dan ook uit een roze ontbijtsmoothie met frambozen. Niets moeilijks aan, gewoon in de blender. Op het werk schakel ik echter al weer gauw over naar de cappuccino’s.

s’ Middags ga ik voor de lekkere trek en maak snel een tosti ham-kaas met ‘low carb’ brood  in de grill. In de namiddag neem ik alleen nog een appel en een dubbele espresso.

eetdagboek_2015_van_betty_week_5_dinsdag

Dinsdag avond is ook luilekker avond bij ons thuis, dus dat wordt bankhangen met onze favoriete series en een flink bord friet met een mexicano met pindasaus. Ja, ook IK heb wel eens van die avonden…

Eetdagboek Woensdag:

Woensdag doe ik een poging om de niet-zo-gezonde-dag van gisteren te compenseren. Het begon al heel goed met een tarwegrassmoothie met avocado, banaan, blauwe bessen en chiazaad. De koffie sloeg ik op kantoor ook helemaal over, en hield het bij groene thee.

eetdagboek_2015_van_betty_week_5_woensdag

Tijdens de lunch op kantoor eet ik een cracker met een plak kaas en twee met eiersalade. Voor de gezonde touch: schil ik een halve komkommer en vervolgens in 4 repen, en deze ‘snack’  ik letterlijk weg. Vergezeld met diverse koppen kamille thee en rooibos thee kom ik deze dag door.

Savond gaat het echter weer mis! We besluiten om langs de Domino’s pizza te rijden en een zuurkoolpizza met hot-dog-crust mee te nemen voor tijdens de BNN eettest uitzending. Ik geef de schuld aan Domino’s voor het uitzenden van een commercial waar deze zuurkoopizza met hot-dog-crust in voorbij kwam.. Oh.. en ik vond hem ook niet zo geweldig…

Eetdagboek Donderdag:

Vandaag werk ik thuis aan nieuwe recepten voor de blog. Dus begin de dag met een havermout pap met banaan en heel veel kaneel. Ik zou echt elke dag havermoutpap kunnen eten.

eetdagboek_2015_van_betty_week_5_donderdag

Voor de lunch ben ik net klaar met mijn recept voor de Koken Met Aanbiedingen app. Dus ik lunch met een bruine bonenschotel met gehakt en rijst. (Het recept komt morgen online)

S’ Avonds gaan we eten bij mijn schoonouders. Oma is immers op bezoek, en we eten heerlijk echte Hollandsche pot:  Gehaktballen met aardappels en sperzie bonen.

Eetdagboek Vrijdag:

Na een avond compleet crap geslapen te hebben verlang ik alleen naar een super-sinfull-breakfast. Dat werd dus een toren van pancakes met blauwe bessen, banaan en vooral heel veel stroop… Eenmaal op kantoor tik ik weer een cappuccino weg.

Tijdens de lunch toast ik weer twee sneetjes brood, en beleg deze met rookvlees en selderijsalade. Zo simpel maar lekker en met een kopje kamille thee toe.

eetdagboek_2015_van_betty_week_5_vrijdag

En s’middags geniet ik nog van een espresso en een appel.

s’Avonds komen mijn zusje en een neef eten, en smikkelen we lekker een flinke pan zuurkoolstampot weg. Immers moet er ook gevierd worden dat het weekend is, dus de fles rode wijn moet er ook aan geloven.  Voor het toetje bak ik nog even snel een bananabread met chocolade, die wij nog net in een holle kies kwijt kunnen. Poeh he..

Eetdagboek Zaterdag:

Tijd voor een grote schoonmaak in huis. Je wil niet weten hoeveel stof er nog na een verbouwing omlaag komt, en dat terwijl ik toch elke week wel standaard aan het poetsen ben. Onbijt bestaat dan ook uit deze pannenkoeken carpaccio met blauwe bes, aardbei, pompoenpitten, kokosschilfers en butterscotch stroop. De pannenkoekjes waren overigens de kleine kant en klare pannenkoekjes van JAN.

eetdagboek_2015_van_betty_week_5_zaterdag

Tussen het schoonmaken door stoppen we nog even voor toastjes met brie, roompate en een kop groene thee..  En nadat smiddags de boodschappen gedaan zijn, ga ik aan de slag met een wortel-dadeltaart met honing  (recept komt binnenkort online) voor het toetje van vanavond.

Mijn nicht en haar vriend komen namelijk ons nieuwe huis bewonderen, dus we gaan gezellig kaasfondueen met zijn allen. Een Zwitserse kaasfondue met stukjes brood, paprika, champignons en kerstomaten, en een glas witte wijn voor erbij. Na afloop dus nog de worteltaart met koffie toe.

Eetdagboek Zondag:

Zondagmorgen sta ik in mijn pyama appeltjes te schillen, en Dylan deze vervolgens op te bakken. De brunch (want zo laat is het inmiddels) bestaat dus uit deze poffertjes met gesuikerde appels. Daar drinken wij een kop groene thee en sapje van sinaasappel/framboos bij.

Rond een uurtje of drie krijg ik al weer lekkere trek, dus eet een grapefruit en een overgebleven stukje van de worteltaart.

eetdagboek_2015_van_bettyskitchen_zondag

S’avonds kruipen we op de bank met een dekentje en een flinke kom zelfgemaakte groentesoep met balletjes en twee plakken oerbrood met roomboter. En toen was de week alweer voorbij!

Tot zo ver mijn eerste eetdagboek van dit jaar. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om terug te lezen?

genieten_groetjes_bettyskitchen

Category: Persoonlijk Tags: Domino's, eetdagboek, Elqava, Jan Pannenkoeken, persoonlijk, Quaker, snackbar

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Yoghurt pannenkoekjes met havermout (suikervrij)
Volgend bericht: Bruine bonen schotel met gehakt en rijst »

Lees Interacties

Reacties

  1. mariet

    2 februari 2015 om 10:26 am

    Zo herkenbaar geschreven. Super! !!!

    Beantwoorden
  2. Desiree

    2 februari 2015 om 11:02 am

    Hi Betty,
    wat leuk om te zien dat je zo veel van lekker eten houdt.
    Het lijkt ook veel op wat ik zelf eet, alleen ik moet er wel bij sporten om op gewicht te blijven
    Doe jij odat ook?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      8 februari 2015 om 9:50 am

      Hi Desiree,
      wellicht kan ik dit er voortaan gewoon bij vermelden in de posts.
      Is misschien ook wel confronterend voor mijzelf omdat ik het gewoonweg te weinig doe 🙂
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in