• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Witte aspergesoep (video)

Witte aspergesoep (video)

5 april 2019 Door Betina Oostveen 13 Reacties

Jump to Recipe

Je weet dat het hartje lente is zodra de asperges in de schappen liggen! Deze witte aspergesoep is het teken dat de winter officieel voorbij is  en geeft mij weer frisse moed voor een heerlijke lente!

Het aspergeseizoen is geopend!

Gisteren was ik naar de kick-off van het asperge seizoen! Deze loopt van april t/m juni en is eigenlijk het moment dat de witte asperges volop uit de grond worden gestoken. Dus de witte asperge is onlosmakend verbonden met het voorjaar en elk jaar kijk ik weer uit naar het moment dat ‘het witte goud’ weer in de schappen ligt. Dit moment wordt door mij altijd gevierd door met die knisperende verse witte asperges een meteen een pan met romige witte aspergesoep te maken. Die is heerlijk licht van smaak en ideaal om de serveren voor de lunch. Check ook even deze VLOG: vorig jaar ging ik op asperge tour in Limburg en mocht daar zelf asperges steken!

Wist je dat asperges super gezond zijn en zelfs kunnen helpen bij het afvallen? Check hier een heel artikel over de gezondheidsvoordelen van asperges.

recept romige witte aspergesoep kookvideo © Bettyskitchen.nl

Vier Pasen met aspergesoep

Met de aankomende paasdagen zul je ook dikwijls asperges op tafel tegenkomen. Zo staat deze witte aspergesoep elk jaar tijdens Pasen bij ons op tafel. Waarbij hij vaak het einde van onze Paaslunch niet eens haalt, want iedereen staat gretig op te scheppen. Maar ook voor een doordeweekse lunch is deze witte aspergesoep echt lekker! Serveer er bijvoorbeeld dit broodje ei uit de oven bij voor een complete maaltijd! Check hier in ieder geval nog veel meer lekkere recepten met (witte) asperges!

Kookvideo: witte aspergesoep maken


Print

Recept: Witte Aspergesoep

recept romige witte aspergesoep kookvideo © Bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Witte asperges horen nu eenmaal bij het voorjaar! Maak er bijvoorbeeld deze romige witte aspergesoep van. Serveer met blokjes ham of zalm flakes en maak een heerlijke lunch.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 3–4 Personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram witte asperges,
  • 1 liter (kippen)bouillon,
  • 40 gram boter,
  • 40 gram bloem,
  • verse peterselie of bieslook,
  • zout,
  • peper,
  • 100 ml slagroom,
  • optioneel: 100 gram hamblokjes.

Instructions

  1. Maak als eerste de  asperges schoon: snijd 2-3 cm van de onderkant af (dit ‘houtige’gedeelte is niet lekker) en schil de asperge in de lengte met een dunschiller (niet het kopje!) Snijd de asperges in stukken van 3 cm en breng samen met de schillen aan te kook in de bouillon.  De bouillon dient 25 minuten door te koken.
  2. Maak ondertussen een ‘roux’ om de aspergesoep te kunnen binden: Smelt de boter op een laag vuur in de soeppan. Witte aspergesoep
  3. Voeg de bloem toe en roer  2 minuten goed door zodat het niet aanbakt. Draai hierna het vuur uit en zet de soeppan met roux apart om af te koelen.
  4. Zodra de bouillon klaar is, en de asperge gaar is, haal je deze door een bol zeef om de bouillon en aspergestukjes te scheiden. De schilletjes kun je hierna weggooien. Giet de gloeiendhete bouillon bovenop de afgekoelde roux in de soeppan, en roer goed door (om klontjes te verwijderen). Voeg de aspergestukjes tevens toe en breng aan de kook. Je kunt eventueel wat asperge topjes achterhouden en als garnering door de aspergesoep doen.
  5. Zodra de soep kookt voeg je wat verse peterselie en/of bieslook toe en pureer het geheel met een staafmixer. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  6. Giet de slagroom (en eventuele asperge topjes) erbij en kook de witte aspergesoep nog 1 minuut door. Serveer daarna direct in kommen en bestrooi eventueel met wat hamblokjes.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept romige witte aspergesoep kookvideo © Bettyskitchen.nl

Category: Soep Recepten Tags: asperges, bloem, boter, Lente, Paas Recepten, peterselie, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Restaurant San Siro in Utrecht
Volgend bericht: The Uptown Meat Club in Amsterdam »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee