Print

Recept: Witte Aspergesoep

recept romige witte aspergesoep kookvideo © Bettyskitchen.nl

Witte asperges horen nu eenmaal bij het voorjaar! Maak er bijvoorbeeld deze romige witte aspergesoep van. Serveer met blokjes ham of zalm flakes en maak een heerlijke lunch.

Scale

Ingredients

Instructions

  1. Maak als eerste de  asperges schoon: snijd 2-3 cm van de onderkant af (dit ‘houtige’gedeelte is niet lekker) en schil de asperge in de lengte met een dunschiller (niet het kopje!) Snijd de asperges in stukken van 3 cm en breng samen met de schillen aan te kook in de bouillon.  De bouillon dient 25 minuten door te koken.
  2. Maak ondertussen een ‘roux’ om de aspergesoep te kunnen binden: Smelt de boter op een laag vuur in de soeppan. Witte aspergesoep
  3. Voeg de bloem toe en roer  2 minuten goed door zodat het niet aanbakt. Draai hierna het vuur uit en zet de soeppan met roux apart om af te koelen.
  4. Zodra de bouillon klaar is, en de asperge gaar is, haal je deze door een bol zeef om de bouillon en aspergestukjes te scheiden. De schilletjes kun je hierna weggooien. Giet de gloeiendhete bouillon bovenop de afgekoelde roux in de soeppan, en roer goed door (om klontjes te verwijderen). Voeg de aspergestukjes tevens toe en breng aan de kook. Je kunt eventueel wat asperge topjes achterhouden en als garnering door de aspergesoep doen.
  5. Zodra de soep kookt voeg je wat verse peterselie en/of bieslook toe en pureer het geheel met een staafmixer. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  6. Giet de slagroom (en eventuele asperge topjes) erbij en kook de witte aspergesoep nog 1 minuut door. Serveer daarna direct in kommen en bestrooi eventueel met wat hamblokjes.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty