• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Ramen Noedelsoep met Kip

Ramen Noedelsoep met Kip

10 juni 2021 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Een homemade soep is altijd lekker! Maar deze Aziatisch ramen noedelsoep met kip is verslavend lekker! Met gepocheerde stukken kip in gember bouilon, knapperige gebakken mais en paksoi! Alleen nog even aftoppen met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke maaltijdsoep!

Ramen noedelbowl met kip

Aziatisch eten is grote favoriet onder de Nederlandse bevolking en bij diverse take away restaurants. Afgelopen jaren sprongen de noodle & ramen bars ineens uit overal uit de grond. En ik snap het helemaal. Soep is altijd hartverwarmend en ware comfort food. Maar gecombineerd met heerlijk noedels slurpen, zachte gepocheerde stukken kip of vlees en beetgare groenten maak je er wel een waar feest van. Wil je het echt goed doen dan laat moet je de bouillon met vlees echt dagen lang laten koken (zoals ze dat bijvoorbeeld bij Sanju ramen doen). Maar deze homemade Ramen noedelsoep met kip is een snelle variant die je binnen het uur nog op tafel zet.

recept ramen noedelsoep met kip © bettyskitchen.nl

Zelf ramen soep maken

Uiteraard heb ik meerdere recepten voor zelf ramen soep maken op de website staan. Zo deelde gastblogger Luuk dit recept voor een vegetarische en glutenvrije versie van Japanse miso soep met groenten. Maar naast miso gebruiken om je soep een ‘zoute’ smaak te geven kun je ook sojasaus (shoyu) gebruiken. Ik besloot om zelf ook aan de gang te gaan met onderstaande variant en dat werd een overheerlijke ramen noedelsoep met kip en zout (shio). Ps. In Nederland heb ik al regelmatig ramen gegeten en zelf gemaakt, maar die eerste echte keer in Los Angeles blijft nog steeds mijn favoriete en lekkerste ramen met kip ooit!


Print

Recept: Ramen Noedelsoep met Kip

recept ramen noedelsoep met kip © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Een homemade soep is altijd lekker! Maar deze Aziatisch ramen noedelsoep met kip is verslavend lekker! Met gepocheerde stukken kip in gember bouilon, knapperige gebakken mais en paksoi! Alleen nog even aftoppen met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke maaltijdsoep!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale

Voor de kippenbouillon:

  • 2 kippendijen (ca 200-250 gram),
  • 1 liter water,
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 el. fijngehakte gember

Voor de soep:

  • 1 eetlepel boter
  • 4 eetlepel mais (uit blik), afgespoeld
  • 75 gram shiitake paddestoelen
  • 1 Shanghai paksoi
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el sesamolie
  • 100 gr ramen noodles

Ter garnering (optioneel):

  • gemarineerd ei (shoyu egg)
  • 1 bosui, in dunne ringetjes,
  • 20 gr arame (=gedroogd zeewier) of stuk nori (zeewier vel),
  • sesamzaadjes

Instructions

  1. Maak als eerste de snelle bouillon. Giet de water in een klein kookpannetje samen met het bouillonblokje, gember en knoflook. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur naar laag. Leg de kippendijen in het water en verwarm gedurende 15 minuten. Zet daarna het vuur uit. Schep de kip uit de bouillon op een bord om af te koelen.
  2. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Boen de shiitake schoon en snijd doormidden. Haal de stengels paksoi los, de kern heb je niet nodig, en spoel de rest af onder de kraan. Snijd de stelen en blad van de paksoi grof.
  3. Smelt de boter in een soeppan op middelmatig vuur. Bak hierin de mais gedurende 2-3 minuten lichtbruin en knapperig, blijf regelmatig roeren. Schep vervolgens de mais uit de pan en laat iets uitlekken op keukenpapier.
  4. Verwarm de sesamolie in de soeppan (waar de mais net in zat) en fruit de knoflook gedurende 10 seconden. Voeg daarna de shiitake toe en bak 2 minuten mee. Tot slot voeg je het witte gedeelte van de paksoi toe en fruit deze mee gedurende 2 minuten.
  5. Schenk de kippenbouillon zonder de gember erbij, breng het geheel aan de kook en verlaag daarna het vuur naar medium. Laat de ramen soep zachtjes doorkoken gedurende 20 minuten. Ondertussen trek je reepjes van de afgekoelde kipdijen met 2 vorken.
  6. Breng een portie water aan de kook voor de noodles en kook dezer volgens de gebruiksaanwijzing te koken. (Mijn ramen noodles hebben slechts 4 minuten nodig.) Spoel daarna de noodels goed af in een vergiet met koud water en laat eventjes uitlekken.
  7. Draai het vuur uit en tot slot voeg je de groene gedeelte van de shanghai paksoi toe aan de soep en roer door. Verdeel vervolgens de noodles over de soepkommen en leg hier tevens de geplukte kip en de gebakken mais naast. Schenk daarna de warme soep met groenten uit over de soepkommen.
  8. Top het geheel af met bijvoorbeeld een gemarineerd shoyu eitje, gesneden bosui, zeewier en sesamzaadjes. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept ramen noedelsoep met kip © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze ramen noedelsoep met kip wilt gaan maken!

Category: Soep Recepten Tags: Aziatische keuken, Chinese keuken, eieren, Japanse keuken, Kip, mais, noedels, paksoi, ramen, sesamzaad, shiitakes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Foodhall in Scheveningen
Volgend bericht: 10x IJS recepten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Bob

    27 november 2023 om 8:03 pm

    Top recept! Heb dit al meerdere keren gemaakt en het blijft erg lekker.

    Beantwoorden
  2. Naomi Kremer

    21 april 2024 om 7:57 pm

    Lekker

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee