Print

Recept: Ramen Noedelsoep met Kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Een homemade soep is altijd lekker! Maar deze Aziatisch ramen noedelsoep met kip is verslavend lekker! Met gepocheerde stukken kip in gember bouilon, knapperige gebakken mais en paksoi! Alleen nog even aftoppen met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke maaltijdsoep!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale

Voor de kippenbouillon:

  • 2 kippendijen (ca 200-250 gram),
  • 1 liter water,
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 el. fijngehakte gember

Voor de soep:

  • 1 eetlepel boter
  • 4 eetlepel mais (uit blik), afgespoeld
  • 75 gram shiitake paddestoelen
  • 1 Shanghai paksoi
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el sesamolie
  • 100 gr ramen noodles

Ter garnering (optioneel):

  • gemarineerd ei (shoyu egg)
  • 1 bosui, in dunne ringetjes,
  • 20 gr arame (=gedroogd zeewier) of stuk nori (zeewier vel),
  • sesamzaadjes

Instructions

  1. Maak als eerste de snelle bouillon. Giet de water in een klein kookpannetje samen met het bouillonblokje, gember en knoflook. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur naar laag. Leg de kippendijen in het water en verwarm gedurende 15 minuten. Zet daarna het vuur uit. Schep de kip uit de bouillon op een bord om af te koelen.
  2. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Boen de shiitake schoon en snijd doormidden. Haal de stengels paksoi los, de kern heb je niet nodig, en spoel de rest af onder de kraan. Snijd de stelen en blad van de paksoi grof.
  3. Smelt de boter in een soeppan op middelmatig vuur. Bak hierin de mais gedurende 2-3 minuten lichtbruin en knapperig, blijf regelmatig roeren. Schep vervolgens de mais uit de pan en laat iets uitlekken op keukenpapier.
  4. Verwarm de sesamolie in de soeppan (waar de mais net in zat) en fruit de knoflook gedurende 10 seconden. Voeg daarna de shiitake toe en bak 2 minuten mee. Tot slot voeg je het witte gedeelte van de paksoi toe en fruit deze mee gedurende 2 minuten.
  5. Schenk de kippenbouillon zonder de gember erbij, breng het geheel aan de kook en verlaag daarna het vuur naar medium. Laat de ramen soep zachtjes doorkoken gedurende 20 minuten. Ondertussen trek je reepjes van de afgekoelde kipdijen met 2 vorken.
  6. Breng een portie water aan de kook voor de noodles en kook dezer volgens de gebruiksaanwijzing te koken. (Mijn ramen noodles hebben slechts 4 minuten nodig.) Spoel daarna de noodels goed af in een vergiet met koud water en laat eventjes uitlekken.
  7. Draai het vuur uit en tot slot voeg je de groene gedeelte van de shanghai paksoi toe aan de soep en roer door. Verdeel vervolgens de noodles over de soepkommen en leg hier tevens de geplukte kip en de gebakken mais naast. Schenk daarna de warme soep met groenten uit over de soepkommen.
  8. Top het geheel af met bijvoorbeeld een gemarineerd shoyu eitje, gesneden bosui, zeewier en sesamzaadjes. Serveer direct.

Eet smakelijk!