Print

Recept: Ramen Noedelsoep met Kip

recept ramen noedelsoep met kip © bettyskitchen.nl

Een homemade soep is altijd lekker! Maar deze Aziatisch ramen noedelsoep met kip is verslavend lekker! Met gepocheerde stukken kip in gember bouilon, knapperige gebakken mais en paksoi! Alleen nog even aftoppen met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke maaltijdsoep!

Ingredients

Scale

Voor de kippenbouillon:

Voor de miso soep:

Ter garnering:

Extra:

Instructions

  1. Maak als eerste de bouillon. Giet de water in een klein kookpannetje, leg hier de kipdijtjes in, samen met het bouillonblokje en gember. Verwarm op middelmatig vuur en laat 15 minuten trekken tegen het kookpunt aan.  Zet daarna het vuur uit. Schep de kip uit de bouillon op een bord om af te koelen.
  2. Zet tevens een steelpannetje met water op en breng aan de kook, verlaag het vuur hierna naar medium. Leg met een lepel de eieren in het warme water en laat exact 6 minuten zachtjes doorkoken (6.5 minuten als de eieren uit de koelkast komen). Giet daarna het steelpannetje af en laat de eieren goed schrikken onder koud stromend water. Laat de eieren hierna nog even in een laagje koud water staan om het kook proces te stoppen.
  3. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Boen de shiitake schoon en halveer deze. Haal de stengels paksoi los, de kern heb je niet nodig, en spoel de rest af onder de kraan. Snijd de stelen en blad van de paksoi grof.
  4. Ondertussen smelt je de boter in een soeppan op middelmatig vuur. Bak hierin de mais gedurende 2-3 minuten lichtbruin en knapperig, blijf regelmatig roeren. Schep vervolgens de mais uit de pan en laat iets uitlekken op keukenpapier.
  5. Verwarm de sesamolie in de soeppan (waar de mais net in zat) en fruit de knoflook gedurende 10 seconden. Voeg daarna de shiitake toe en bak 2 minuten mee. Tot slot voeg je de paksoi toe.
  6. Schenk de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook en verlaag daarna het vuur naar medium. Ondertussen pluk je de afgekoelde kipdij met je vingers en trek in reepjes. Voeg deze daarna ook toe aan de bouillon.
  7. Haal de eieren uit het steelpannetje. Giet af en breng verse portie water aan de kook, ditmaal om de noodles volgens de gebruiksaanwijzing te koken. (Mijn ramen noodles hebben slechts 4 minuten nodig.) Spoel daarna de noodels goed af in een vergiet met koud water en laat eventjes uitlekken. Verdeel daarna over 2 soepkommen.
  8. Tot slot roer je de miso pasta door de soep. Breng niet aan de kook, maar verwarm het geheel op laag vuur. Breng op smaak met tamari en verdeel daarna de miso soep over de noodles in de soepkommen.
  9. Top het geheel af met de krokante mais, een gehalveerd eitje, gesneden bosui, zeewier en sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

Keywords: soep, ramen, noodles, kip, mais, paksoi