• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Overige / Paaskip met citroen en worteltjes

Paaskip met citroen en worteltjes

21 maart 2018 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Jump to Recipe

(Sponsored) – Tijdens de Paasdagen serveren wij steevast een heerlijk kippetje uit de oven! De zogehete paaskip is inmiddels een ware traditie aan het worden in huize Betty en voor ons de manier om het voorjaar te vieren! Dit jaar ga ik aan de slag met Project Paaskip en daarbij een heerlijk recept voor paaskip met citroen en worteltjes uit de oven. 

Voorjaarsrecept voor een paaskip met citroen

Kip is heel lekker, maar ook nog eens veelzijdig in de bereiding en je maakt er heerlijke recepten mee. Bij ons komt de kip elke week een keer voorbij op het menu. En als de hele familie komt eten, braad ik graag een hele kip in de oven, om te delen met zijn allen. Daarom is het bij ons ook inmiddels een traditie om tijdens Pasen een ‘paaskip‘ op het menu te zetten. Voorzien van heerlijke bijgerechten, vieren wij zo gezellig de komst van het voorjaar.

Wat is Project Paaskip?

In de schappen kom je nu wel een hele speciale kip tegen voor Pasen. Namelijk de Ierse Redbro, die vrolijk rondscharrelt en de hele dag te bewonderen is via de live-cam die in de kippenstal staat. Deze ‘slow grown’ kippen zijn het toonbeeld van een duurzaam en diervriendelijk(er) project en dus speciaal te koop voor Pasen. Hun voeding bestaat voor 70% uit graanproducten en tarwe. En daarnaast hebben ze zowel daglicht als kunstlicht voor een natuurlijk dag- en nachtritme. Ga naar de website van www.paaskip.com om live mee te kijken en plaats hier meteen de bestelling voor jouw Paaskip. Uiteraard deel ik hieronder een heel lekker recept met deze exclusieve kip.

recept paaskip met citroen en wortels voor pasen bettyskitchen.nl en paaskip.com

Bestelinformatie Paaskip

  • De paaskip is nu tijdelijk te bestellen via Paaskip.com. De prijs voor een paaskip van 1.5 kilo is € 14,95. Dit is inclusief bezorgkosten.
  • Daarnaast vind je de exclusieve Project Paaskippen ook in de supermarkten.
  • De paaskippen worden in koelverpakking afgeleverd op 29 of 30 maart 2018!
Print

Paaskip met citroen en worteltjes uit de oven

recept paaskip met citroen en wortels voor pasen bettyskitchen.nl en paaskip.com
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 1 hours
  • Total Time: 1 hours 45 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 Paaskip van ca. 1.5 kilo,
  • 2 biologische citroenen,
  • handje verse takjes tijm,
  • 5 eetlepels olijfolie,
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui,
  • peper & zout.

Voor erbij:

  • 600 gram regenboog worteltjes mix,
  • 500 gram krieltjes,
  • sap van een halve sinaasappel,
  • verse tijm,
  • olijfolie,
  • peper & zout.

Instructions

  1. Haal de kip een half uur van tevoren uit de koelkast om alvast een beetje op kamertemperatuur te komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en vet een ruime ovenschaal lichtjes in met olie. 
  2. Boen de citroenen schoon en rasp de schil van 1 citroen met een zesteur. Snijd de citroen doormidden en pers deze uit. Neem 5 takjes tijm en ris de blaadjes hier van af. Meng het sap, met de rasp, blaadjes tijm, 5 eetlepels olijfolie en 2 uitgeperste teentjes knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Leg de kip in de ovenschaal en kwast volledig in met dit citroenmengsel. recept paaskip met citroen en wortels voor pasen bettyskitchen.nl en paaskip.com
  3. Pel de ui en snijd in parten. Snijd de 2e citroen ook in parten. Stop de partjes ui en citroen in de holte van de kip. Leg de kip, met de borst omlaag, in de ovenschaal en bak gedurende 30 minuten in de oven.
  4. Ondertussen ga je de bijgerechten maken: Spoel de krieltjes af onder de kraan. Schillen hoeft niet! Zet apart in een schaal of kom. Gebruik een dunschiller om de regenboog worteltjes mix schoon te maken. Verwijder de aanzet en snijd de wortels in 2-3 stukken. Eventueel kun je hele dikke wortels ook overlangs in twee of 4 repen snijden. Spoel af en stop bij de aardappels in de kom. Hussel om met een scheutje olijfolie en het sap van een halve sinaasappel. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Draai vervolgens de kip om in de schaal (dus met de borst naar boven) en lepel het bakvocht over de kip heen. Bak vervolgens ook bak de bovenkant gaar en lichtbruin in 30 minuten.
  6. Je kunt er nu voor kiezen om de wortels en krieltjes in een aparte ovenschaal te bakken. Of, als je ovenschaal ruim genoeg is, rondom de paaskip te leggen en mee te bakken. De baktijd is namelijk ook 30 minuten. 
  7. Serveer de paaskip met citroen en worteltjes direct en hooguit nog met een kleine groene salade erbij.

Eet smakelijk in ieder geval!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept paaskip met citroen en wortels voor pasen bettyskitchen.nl en paaskip.com

Deze review betreft een samenwerking met Paaskip.com. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Gevogelte Recepten, Overige Tags: aardappels, citroen, gevogelte, hoofdgerechten, Kip, knoflook, Paas Recepten, Paaskip.com, pasen, samenwerkingen, thuis afgeleverd, tijm, uien, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Paascake met banaan en chocolade
Volgend bericht: Weekvlog #10 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Donna

    21 maart 2018 om 9:32 am

    Oh Bet dat ziet er heerlijk uit
    En de prijs valt ook nog mee

    Beantwoorden
  2. Arja

    21 maart 2018 om 4:24 pm

    Wat is project paaskip? daaronder staat de tekst ga naar de website van ?? Graag zou ik dat willen weten, dit is mooi geprijsd namelijk.Of weet je in welke supermarkten deze paaskip te verkrijgen is?
    Alvast dank voor je antwoord 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 maart 2018 om 4:54 pm

      Hi Arja,
      Ik vermoed dat je een Adblocker aan hebt staan?
      Dan zijn de websites en links niet meer zichtbaar voor je, omdat het natuurlijk een vorm van reclame is.
      Zet dus even de adblocker uit en ververs de pagina, dan is alles weer normaal te zien.

      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee