• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Pita met Mas Uni – uit het Vis in Blik 2 Kookboek

Pita met Mas Uni – uit het Vis in Blik 2 Kookboek

21 juni 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is vrijdag – vis dag en vandaag deel ik dan ook een heerlijk broodje tonijn met je. Niet zomaar een broodje maar eentje die afkomstig is uit de Malediven en waar tonijn en kokos regelmatig voorbijkomen in gerechten. Maak dus een heerlijke lunch van pita met Mas Uni en waan je voor heel even in tropische oorden.

recept pita met mas uini tonijn kokos salade vis op brood © bettyskitchen.nl
recept pita met mas uini tonijn kokos salade vis op brood © bettyskitchen.nl

Broodje Tonijn-Kokos salade maken

Wat is Aziatisch eten toch heerlijke he! Om deze zomer een echte vakantiesfeer in de keuken te brengen maak je dus bijvoorbeeld deze Pita met Mas Uni. Die laatste twee betekenen namelijk Vis en Kokos op de Malediven en ze vormen samen een geweldig duo voor op brood. Breng deze Aziatische tonijn-kokos salade dan ook lekker op smaak met limoensap, koriander en pittige rode peper. Op de Malediven gooien je er nog veel meer rode pepers door dan je hieronder ziet en dan wordt het ook nog wel eens als ontbijt geserveerd! Hot! Dus varieer gerust naar wens en geniet heerlijk van dit broodje tonijn met kokos.

Mas Uni is dus een klassieker in de keukens van de Malediven. Hou je echter niet van kokos dan kun je natuurlijk ook de ‘gewone’ Hollandse Tonijnsalade maken voor op brood. Ga daarvoor naar dit recept!

 recept pita met mas uini tonijn kokos salade vis op brood © bettyskitchen.nl
koken met vis uit blik 2 kookboek van bart van olphen fishtales recepten met vis
recept pita met mas uini tonijn kokos salade vis op brood © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke recepten met vis uit blik

Het recept voor deze Pita met Mas Uni is afkomstig uit het ‘Koken met Vis uit Blik 2‘ kookboek van Bart van Olphen. Hij is de man achter ‘Fishtales’ bekend van de blikjes tonijn, zalm, sardientjes en anjovis in de supermarkt. De producten zijn MSC goedgekeurd wat o.a. betekent dat ze duurzaam gevangen worden. Wij zijn in ieder geval fan van tonijn uit blik en hebben er al diverse recepten mee gemaakt op deze website. Neem bijvoorbeeld ook nog eens een kijkje bij deze heerlijke recepten met vis uit blik:

  • Poké Bowl met pittige tonijn
  • Tuna Melt Nachos ovenschotel
  • Tonijn koekjes met tartaarsaus
  • Gezondere Tuna Melt Bagel
  • Pizza al Tonno met tonijn en ui

Heb je deze al in huis?


Print

Pita met Mas Uni (tonijn-kokos salade)

recept pita met mas uini tonijn kokos salade vis op brood © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op de Malediven zijn recepten met tonijn alom geliefd en worden bijna dagelijks gegeten door de lokale vissers. Dit recept voor pita met Mas Uni is dan ook een heerlijk lunch gerecht van kleine broodjes met een tonijn-kokos salade die lekker pittig en fris op smaak gebracht wordt.

  • Author: uit het Vis in Blik 2 Kookboek – Bart van Olphen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Aziatische Keuken

Ingredients

Scale
  • ½ rode ui
  • 1 rode chilipeper
  • 2 limoenen
  • ½ theelepel zout
  • 75 – 90 gram geraspte kokos *
  • ½ bosje koriander (a 15 gram)
  • 2 blikjes tonijn in water (a 160 gram – uitgelekt 112 gram)
  • 4 pitabroodjes
  • 100 gram ijsbergsla melange
  • mayonaise (optioneel) *

Instructions

  1. Verwarm eventueel de oven voor voor het bakken van de pitabroodjes. Je kunt ook een tosti ijzer of toaster hiervoor gebruiken. Check altijd even de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel de ui en snipper deze fijn. Verwijder de steel van de peper en schraap eventueel de zaadlijst er uit. Hak de rode peper fijn. Tip: vermeerder eventueel het aantal pepers als je meer pit wilt toevoegen! Stop beiden in een klein kommetje.
  3. Pers de helft van de limoenen uit. Dit sap gaat erbij in het kommetje. De overgebleven helft van de limoenen snijd je in partjes en zet apart.
  4. Voeg het zout toe en meng de ui, peper, limoen en zout goed door elkaar. Op de Malediven kneedt men de ingredienten met de vingers – TIP: handschoentjes aan! – zodat de smaken goed samensmelten.
  5. Stop de geraspte kokos en uitgelekte tonijn in een mengkom. Hak de koriander fijn en stop erbij. Voeg hier tevens het limoenmengsel aan toe en meng alles goed door elkaar. Ik doe deze stap het liefst met mijn handen (handschoentjes!) en kneed alles goed samen.
  6. TIP van Betty: dit is ook het punt om te beoordelen hoe ‘droog’ je Mas Uni is en voeg dus eventueel mayonaise toe (zie notes).
  7. Verwarm de pitabroodjes en snijd ze daarna overlangs open. Vul de broodjes met ijsbergsla en verdeel de Mas Uni er over. Druk goed aan in het broodje en serveer direct met de partjes limoen.

Notes

*In het originele recept in het kookboek staat 90 gram geraspte kokos vermeld, maar dan vind ik de tonijnsalade veel te droog worden en kun je het ook niet goed in het broodje krijgen. Ik gebruikte dus slechts 75 gram geraspte gedroogde kokos en voegde ook 2 eetlepels mayonaise extra toe. Maar je kunt ook bijvoorbeeld kokosmelk of kokosroom extra toevoegen om de Mas Uni wat smeuïger te maken, als je dat wilt.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pita met mas uini tonijn kokos salade vis op brood © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit heerlijke broodje tonijn met kokos uit de Maladiven wilt gaan maken. Deze pita met Mas Uni zijn een regelrechte aanrader namelijk!

recept pita met mas uini tonijn kokos salade vis op brood © bettyskitchen.nl

Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Category: Lunch recepten, Vis Recepten Tags: Aziatische keuken, brood beleg, Glutenvrij, keto, kokos, koriander, limoen, Low Carb, pitabroodjes, pittig, rode peper, tonijn, uien, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gegrilde courgette met burrata en citroen
Volgend bericht: Frittata met zeekraal en geitenkaas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee