• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Kookboeken / Pita Chips met tahin borrel boter – uit BORRELTIJD

Pita Chips met tahin borrel boter – uit BORRELTIJD

18 september 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Deze pita chips komen uit het ‘Borreltijd’ kookboek van Susan Aretz! De knapperige pitachips zijn heerlijk om te serveren met tahin borrel boter, wat het een geweldige set maakt voor op een Tel Aviv style borrel plank!

Over Borreltijd Kookboek

borreltijd kookboek susan aretz

Een aantal jaar geleden kwam ik regelmatig Susan Aretz tegen op evenementen. Als er een dame is die onwijs geniet van het leven dan is zij het wel. Ze doet geen concessies als het op goed eten aan komt en ik lees dan ook met plezier haar (instagram) posts en kookboeken door. Als dochterlief dan voorstelt om van haar 3e kookboek een borrelboek te maken, dan weet je dat het er eentje is om eindeloos van te genieten. Borreltijd bevat meer dan 70 recepten voor top bites & drankjes voor tijdens een avondje borrelen. Het boek is onderverdeeld in diverse thema borrelplanken en daarbij dus meerdere bijpassende gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een typisch Hollandse plank, een Scandinavische borrel of mijn grote favoriet, de Tel-Aviv plank! Want daar staat het recept voor deze pita chips en tahin borrelboter ook bij namelijk!

recept pita chips met tahin borrel botter © bettyskitchen.nl

Zelf pita chips met borrel boter maken

Oh en als ik dus een ding van Susan heb geleerd, is het wel om kwaliteitsproducten te gebruiken. In haar boek noemt ze bepaalde merken ook gewoon bij naam omdat dat haar persoonlijke favorieten zijn. Zo maakt de Rotterdamse Tomasu sojasaus werkelijk alle verschil in dit recept voor borrelboter. Geloof me, ik heb het geprobeerd met een ander merk, maar Susan had gelijk: het is dan gewoonweg niet hetzelfde! Nu maak ik zelf regelmatig crostini voor bij de borrel, maar ik moet zegen dat deze zelf gemaakte pita chips ook zeker een blijvertje zijn! Zeker omdat ik pita broodjes vaak standaard op voorraad heb liggen! Tja… en die tahin borrelboter… zoiets heb je nog nooit eerder geproefd, maar het is verslavend lekker kan ik je vertellen! Check hier overigens een compleet artikel met onze recepten voor het samenstellen van een Tel Aviv style borrelplank!



Receptvideo: pita chips met tahin borrel boter

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Pita Chips met tahin borrel boter

recept pita chips met tahin borrel boter
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze pita chips komen uit het ‘Borreltijd’ kookboek van Susan Aretz! De knapperige pitachips zijn heerlijk om te serveren met tahin borrel boter, wat het een geweldige set maakt voor op een Tel Aviv style borrelplank!

  • Author: Borreltijd Kookboek – Susan Aretz
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Category: borrel
  • Cuisine: Tel Aviv

Ingredients

Scale

Voor de borrel boter:

  • 150 gram ongezouten roomboter,
  • 50 gr tahin
  • 25 gr (Tomasu) sojasaus

Voor de pita chips:

  • 5 grote pita (of shoarma) broodjes
  • 3 el za’atar
  • 0,5 tl sumak
  • 0,5 tl zout
  • extra vierge olijfolie

Instructions

  1. Maak als eerste de borrel boter klaar. Maar voor je begint, zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt hij echter net uit de koelkast? Maak hem dan smeuïg door de boter dan 40 seconden op vol vermogen in de magnetron te verwarmen. Let op, je wilt geen volledig gesmolten boter!
  2. Klop met een mixer de zachte roomboter, tahin en sojasaus lekker romig. Schep over in kleine schaalje(s) en plaats in de koeling. Bewaar ze in de koelkast tot gebruik. 
  3. Verwarm nu de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Giet 7 eetlepels olijfolie in een kommetje. Voeg hier de za’tar, sumak en zout aan toe en roer het geheel goed door elkaar.
  5. Halveer de pitabroodjes en kwast beide zijden in met de kruidenolie. Plaats de pita’s op de bakplaat en bak ze, in batches, goudbruin en krokant. Ik gebruikte afbak pita broodjes en bij mij duurde het 12 minuten.
  6. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster en bak ondertussen een nieuwe bakplaat vol met pitabroodjes af.
  7. Snijd met een scherp met elke pita in 6 stukken en geef er de tahin borrel boter bij!

Eet smakelijk!

Notes

Variatietip: Gebruik verschillende pita broodjes door elkaar. Wissel bijvoorbeeld een paar normale pita’s af met volkoren of spelt variant. Dit geeft ook een speels kleurverschil en verschillende texturen pita chips.

Bewaartip: de schaaltjes borrelboer die je niet direct gebruik kun je gerust twee weken in de koelkast bewaren tot een volgende borrel. Haal wel 10 minuten van tevoren uit de koeling om iets zachter te worden.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pita chips met tahin borrel botter © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pita chips met tahin borrel boter gaat maken!

Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Category: Borrelhapjes en Snacks, Kookboeken Tags: boter, kookboek, Levantijnse keuken, pitabroodjes, roomboter, sojasaus, sumac, Susan Aretz, tahin, za'atar

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pindakaas cheesecake balls (Keto Fat Bombs)
Volgend bericht: Favoriete hotspots in Rotterdam van Dainahara (Explore Utrecht) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee