Print

Recept: Perzik Roomijs

zelf perzik roomijs maken
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 45 min
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: IJS

Ingredients

Scale

  • 400 gram rijpe perziken (evt. op sap, uit blik),
  • 1 hele citroen,
  • 4 eetlepels honing,
  • 1 eierdooier,
  • 175 ml melk,
  • 75 ml slagroom.

Extra:

 

Instructions

  1. Schil de perziken en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en zet apart.
  2. Snijd de citroen doormidden en pers deze uit.
  3. Pureer de perziken, citroensap, honing, eierdooier en melk in een blender (of in een hoge kan met een staafmixer).
  4. Schenk hier vervolgens de slagroom bij en roer het geheel goed door.
  5. Stop het mengsel in de ijsmachine, en laat de machine 40-45 minuten draaien.
  6. Check na afloop of de perzik roomijs de juiste dikte heeft, en laat anders nog wat langer draaien.

Eet smakelijk!

Keywords: ijs, roomijs, perzik,