• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pappardelle pasta met stoofvlees

Pappardelle pasta met stoofvlees

13 mei 2022 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Okee dit is misschien niet een heel zomers pasta recept, maar pappardelle pasta met stoofvlees moet je toch zeker eens op het menu zetten. Dit Italiaanse stoofvlees met lichte saus blijkt namelijk heel goed te passen bij dikke lintpasta en maakt een heerlijk bordje comfortfood.

Favoriete pasta gerecht bij Spaghetteria

Misschien heb je deze combinatie nog nooit uitgeprobeerd, maar ik kan het je echt aanraden! Pasta met stoofvlees is namelijk niet voor niets mijn favoriet als ik weer eens bij Spaghetteria in Utrecht aan het eten ben, dus besloot ik om zelf ook thuis eens een poging te doen. Dus daar sta ik dan met een pan vol stoofvlees, op een druilerige zondagmiddag. De pappardelle pasta kun je zelf maken, maar je kunt tegenwoordig ook goede verse pasta’s in de supermarkt kopen.

recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl

Pasta met runderstoofvlees

De meeste mensen denken bij een pasta maaltijd, juist aan een snel en makkelijk recept, ideaal voor op de doordeweekse avond. En terecht! Pasta is vaak mijn go-to voor avonden waarin ik vooral niet te lang in de keuken wil staan. Dus zelf pasta met runderstoofvlees maken, is dan ook niet een heel voor de hand liggende keuze. Maar ik beloof je, als je het eenmaal geprobeerd hebt, dan ben je zeker verkocht! Neem de tijd om lekker vlees te laten sudderen, maak er een heerlijke saus van en geniet. Weet jij welke pasta’s bij welke saus horen? Een saus met vlees hoort namelijk bij dikke pappardelle lintpasta.

recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl

Wintergroente bij pappardelle met stoofvlees

Zorg alleen dat je vent uit de keuken blijft, want bij mij was er ineens een stuk vlees verdwenen, toen Dylan even kwam kijken wat er op het vuur stond. 🙂 Je kunt gerust extra (winter)groente toevoegen aan deze pappardelle met stoofvlees, en zo maak je er een complete en vitaminerijke avondmaaltijd van. Check hier nog veel meer overheerlijke stoofvlees recepten, die je wellicht ook zou kunnen gebruiken voor je pasta maaltijd 😉


Print

Recept: Pappardelle met stoofvlees

recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Elke pastalover moet dit recept voor pappardelle met stoofvlees proeven! Want zacht gegaarde runderlappen gaan heel goed samen met pasta, wintergroente en rode wijn!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 2 hours
  • Total Time: 2 hours 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 700 gram runderlappen (met een lekker vetrandje!)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje rode wijn (of azijn)
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes verse oregano
  • 1 vleestomaat
  • 400 gram gesneden wintergroenten zoals: kastanjechampignons, cavolo nero, broccoli etc
  • 400 gram (verse) pappardelle of tagliatelle pasta
  • Peper & Zout
  • roomboter
  • olijfolie

Instructions

  1. Haal de runderlappen van tevoren uit de koelkast en laat een half uurtje op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.
  2. Pel ondertussen de uien en snijd in dunne parten. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Mocht je geen ‘voorgesneden wintergroente’ hebben, dan kun je deze tijd ook gebruiken om (andere) hele groente naar keuze fijn te snijden.
  3. Verhit 2 eetlepels roomboter met 3 eetlepels olijfolie in een hapjes of braadpan en schroei de runderlappen rondom dicht, op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe, bak mee gedurende 2 minuten en blus af met een scheutje rode wijn (of azijn). Schenk de bouillon erbij en stop de laurier en oregano ook in de pan. Breng aan de kook, verlaag het vuur naar matig en laat 1.5 – 2 uur stoven op het fornuis. Check regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg anders nog een beetje wijn/bouillon/water toe.
  4. Ontvel ondertussen de vleestomaat: Kerf de vel in met een mes en schenk hier kokend heet water overheen. Laat iets afkoelen en snijd in parten. Verwijder de zaadjes (die gebruiken we niet).
  5. Zodra het vlees gaar en lekker mals is, schep je deze uit de pan en laat een beetje afkoelen. Verhoog het vuur en in de achtergebleven saus roerbak je de wintergroente en tomatenpartjes mee. Laat 5 minuten meestoven.  Trek met 2 vorken het vlees uit elkaar en voeg weer toe aan de braadpan. Breng rustig aan de kook en breng op smaak met zout & peper.  Voeg eventueel nog een klontje boter toe om smeuïg te maken en verwijder tot slot de laurierblaadjes.
  6. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en voeg toe aan de braadpan. Roer goed door zodat de vleessaus alle pasta bedekt en serveer de pappardelle met stoofvlees direct.

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pappardelle pasta met stoofvlees wilt gaan maken.

Category: Pasta Recepten Tags: broccoli, cavolo nero, champignons, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, knoflook, laurier blad, oregano, rode wijn, runderlappen, rundvlees, stoofschotel, stoofvlees, tomaten, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)
Volgend bericht: Zanddeeg recept voor Quiche en hartige taart »

Lees Interacties

Reacties

  1. Bente

    19 augustus 2024 om 8:55 pm

    Hi,

    Ik zou dit recept graag voor mijn 21 diner maken. Alleen is er 1 persoon die allergisch is voor gluten en soja. Weet jij of dit gerecht gluten of soja bevat?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 augustus 2024 om 11:48 am

      Hi Bente,

      Aan het recept is geen soja (-boon of -saus) toegevoegd.
      Maar de meeste pasta’s worden wel van bloem gemaakt en zullen dus gluten bevatten.
      Beter ga je voor die ene persoon dan op zoek naar een glutenvrije pasta in de schappen en dan komt het helemaal goed.

      Heel fijn feestje in ieder geval!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee