Print

Recept: Panzanella Salade met aardbeien

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze panzanella salade met aardbeien en tomaten is vegetarisch en lekker kleurrijk! Deze Italiaanse klassieker wordt gemaakt van oud brood, tomaten en een flinke scheut olijfolie. Ideaal voor de lunch of zomerse avondmaaltijd!

  • Author: Jadis Schreuder
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Salade
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • stuk oud brood of focaccia,
  • 1 biologische citroen,
  • stuk Parmezaanse kaas,
  • 200 gram verse aardbeien,
  • een paar cherrytomaatjes (zoals Honingtomaten of Rivolo),
  • handje verse basilicum,
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie, de lekkerste die je in huis hebt!

Extra:

  • handrasp
  • anti aanbak pan

Instructions

  1. Pluk het oude brood en/of focaccia in kleine stukjes en bak vervolgens even krokant in een anti aanbak pan. voeg hier nog een halve eetlepel citroen zeste aan toe en breng op smaak met zout enpeper. Laat de croutons even afkoelen, zodat het extra krokant wordt.
  2. Maak nu de salade door de rucola te mengen met de extra vergine olijfolie, 1 eetlepel citroensap en een handje geraspte Parmezaan (zoveel als je lekker vindt).
  3. Verdeel er vervolgens verse basilicum overheen en snijd de aardbeien en de cherrytomaatjes door midden en meng het geheel goed met de salade. Verdeel als laatste krokante broodstukken over de salade en vergeet niet op smaak te brengen met wat zwarte peper. Gaat namelijk heel goed samen met aardbei!
Eet smakelijk!