• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Paas croissants met lemon curd (video)

Paas croissants met lemon curd (video)

12 april 2019 Door Betina Oostveen 10 Reacties

Jump to Recipe

Tijdens de Paas brunch mogen de vers gebakken broodjes en croissants natuurlijk niet ontbreken op tafel. Speciaal voor de paasdagen bedacht ik dan ook deze overheerlijke paas croissants met lemon curd!

Gevulde croissants met lemon curd maken

Gekoeld croissantdeeg kun je in het koelschap van de supermarkt terugvinden en daarmee zet je in een handomdraai croissants op tafel. Doordat je ze zelf oprolt kun je er ook zelf een vulling in stoppen. Zoals bijvoorbeeld croissants met Oreo’s en chocolade. Of deze Italiaanse gevulde croissants met amandelen. En speciaal voor pasen bedacht ik dus deze gevulde paas croissants met lemon curd en ricotta kaas. In Amerika worden deze croissant muffins ook wel ‘cruffins ‘ genoemd!.

recept_paas_croissants_met_lemon_curd_kookvideo_© bettyskitchen

Zelf lemon curd maken

Uiteraard kun je ervoor kiezen om de lemon curd ook zelf te maken, met dit recept voor lemon curd maken heb je een heerlijk voorraadje voor op toast, pannenkoeken, flensjes of wafels. Maar ook om te serveren tijdens bijvoorbeeld een high tea (ideetje voor pasen?). Maar uiteraard voldoet een potje uit de winkel natuurlijk ook hoor. Zolang je maar plezier beleeft aan het maken van deze paascroissants met lemon curd en na afloop heerlijk geniet van het resultaat! Ps. Denk dat ik je niet hoef te vertellen hoe lekker mijn dochter ze vond? 🙂

Kookvideo: Paas croissants met lemon curd


Print

Recept: Paas croissants met lemon curd

recept_paas_croissants_met_lemon_curd_kookvideo_© bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 3 reviews

Deze zoete broodjes maak je van kant-en-klaar croissantdeeg en zijn ideaal voor de paasbrunch! Deze paas croissants met lemon curd en ricotta zijn niet te zoet en lekker om te delen met het hele gezin.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten.
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Pasen

Ingredients

Scale
  • 2 blikjes koelvers croissant deeg (voor 12 stuks dus)
  • 100 gram ricotta kaas,
  • 3 flinke eetlepels lemon curd,
  • 3 eetlepels amandelschaafsel,
  • 1 ei,
  • poedersuiker.

 

Extra:

  • oven,
  • muffintray met 12 bakvormen,
  • bakspray,
  • bakkwast.

 

Belangrijk: de afbaktijden van het croissantdeeg kunnen varieren. Check altijd de verpakking voor de juiste tijd en oventemperatuur.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet de muffintray in met de bakspray en zet apart om op te drogen.
  2. Rol beide deeglappen af op het aanrecht. Druk en knijp met je vingers de naden een beetje bij elkaar zodat je als het ware een volledige rechthoekige plak deeg hebt.
  3. Besmeer een lap royaal met de ricotta kaas en bestrooi deze met het amandelschaafsel.
  4. Besmeer de andere lap royaal met de lemon curd en leg deze lap vervolgens over de ricottalap heen. Leg hem goed recht zodat alles netjes over elkaar heen valt.
  5. Snijd met je mes het deeg nu eerst in drieën, volg hiervoor de ‘oude’ naden, dat werkt perfect. Snijd vervolgens elk stuk overlangs in 4 lange repen (zie video). Rol alle repen voorzichtig op en leg op hun snijkant in de muffintray.
  6. Bestrooi eventueel met een beetje extra amandelschaafsel. Ook leuk: plaats in het midden van elk paas croissant rolletje een beetje extra lemon curd, ter grootte van een erwt. 
  7. Kluts het ei en bestrijk hiermee de zoete broodjes. Schuif de tray in de oven en bak gedurende 15 minuten gaar.
  8. Zodra de paas croissants uit de oven komen, bestrooi je deze direct met wat poedersuiker. Wacht een paar minuten en lepel daarna de broodjes direct uit de vorm. Laat op een rooster nog wat afkoelen, maar serveer ze nog een beetje warm.

Fijne paasdagen! Groetjes, Betty

Notes

Bewaar afgekoelde paascroissants in de koelkast. Je kunt ze de volgende morgen nog een keertje oppiepen in de oven of magnetron. Maar koud zijn ze ook heerlijk als snack!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept_paas_croissants_met_lemon_curd_kookvideo_© bettyskitchen
recept_paas_croissants_met_lemon_curd_kookvideo_© bettyskitchen
recept_paas_croissants_met_lemon_curd_kookvideo_© bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze paas croissants met lemoncurd en ricotta wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelschaafsel, brunch, citroen, croissants, cruffins, food hybrids, Italiaanse Keuken, kidsproof, kookvideo, lemoncurd, oven, Paas Recepten, ricotta

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « The Uptown Meat Club in Amsterdam
Volgend bericht: Huevos rancheros Tex Mex style »

Lees Interacties

Reacties

  1. Karin

    7 april 2020 om 8:17 am

    Hallo Betty,
    Ik ben niet zo dol op Ricotta. Wat zou je adviseren als alternatief voor kaas, icm de lemon curd?
    Alvast bedankt voor je reactie!
    Karin

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 april 2020 om 4:07 pm

      Hi Karin,

      je kunt ook roomkaas gebruiken of zelf mascarpone. In ieder geval een smeuige kaassoort die jij wel lekker vindt. Groetjes!

      Beantwoorden
  2. Karin

    9 april 2020 om 10:47 pm

    Dank je wel Betina voor je suggestie. Ik ga het komend weekend proberen te maken voor Pasen, en dan met mascarpone. Eigenlijk hou ik helemaal niet van kaas, dus het wordt wel een uitdaging!
    Fijne paasdagen!

    Beantwoorden
  3. Diana

    7 april 2022 om 10:20 am

    Heerlijk! Kun je dit ook te voren maken en later afbakken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 april 2022 om 10:01 am

      Hi Diana,
      Je kunt dit eventueel een avond van tevoren voorbereiden.
      Mijn advies is om het dan vast opgerold in de vorm te stoppen, afdekken met zilverfolie en direct in de koelkast te bewaren,tot je het de volgende ochtend in de oven schuift.
      groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. Lisette

    10 mei 2022 om 12:27 pm

    Die Lemon cute vind ik niet bij ons bij Albert Heijn en jumbo

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 mei 2022 om 2:55 pm

      Hi Lisette,

      zeker even navragen want vaak kan men hem wel voor je bestellen. En anders maak je hem gewoon zelf? https://bettyskitchen.nl/lemon-curd-maken/

      Beantwoorden
  5. L.S.

    24 april 2024 om 11:31 am

    Makkelijk maar heerlijke ‘croissants’. Dank voor het recept.

    Beantwoorden
  6. Trudi-Marie

    22 april 2025 om 8:20 am

    Met Pasen had ik ze op rafel, leuke reacties, ontzettend lekker, makkelijk en leuk om te maken. Dit is zeker voor herhaling vatbaar! Thanks…

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      24 april 2025 om 10:40 am

      Hi Trudie-Marie,

      dank je wel voor je bericht want dat is heel erg leuk om te horen! Geniet dus zeker nogmaals van de recepten!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee