• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Ontbijtpizza met peer en blauwe bes

Ontbijtpizza met peer en blauwe bes

12 januari 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Deze Januarimaand staat in het teken van gezonder eten en daar past deze ontbijtpizza met peer en blauwe bes perfect bij!

Zo kun je namelijk pizza kunnen eten als ontbijt en toch de dag gezond beginnen! Dus zet hem meteen op de boodschappenlijst en geniet er lekker van dit aankomende weekend!

Gezonde ontbijtpizza maken

Ik ben gek op alle soorten en maten pizza. Helaas niet al te gezond, dus ik heb al verschillende gezondere varianten bedacht voor mijn guilty pleasure. Zie bijvoorbeeld hier een bundeling van 10x pizza maar dan anders. Het liefst eet ik de hele dag door pizza, dus daar heb ik iets op verzonnen: Ontbijtpizza die lekker én gezond is. Een heerlijk alternatief ontbijt met een bodem van noten en zaden, en een topping van kwark, warme peer en blauwe bessen. Heerlijk toch?

Ontbijtpizza met peer en blauwe bes

Toppings voor je ontbijtpizza

Net als bij een ‘gewone’ pizza, kun je ook toppings voor je ontbijtpizza gebruiken. Eet het hele gezin mee? Dan kan ieder zijn pizzapunt beleggen naar keuze. Ik maakte deze ontbijtpizza met gedroogde vijgen, warme peer en blauwe bessen. Maar dadels, cranberries, stukjes chocola, kokosflakes, bananen, appels of wat voor fruit dan ook behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden!

Let op: De ontbijtpizza bodem moet minimaal 1 uur de koelkast in voordat je hem kunt beleggen. Hou hier rekening mee bij de bereidingstijd! Maak de bodem eventueel de avond van tevoren, dan hoef je de pizza de volgende ochtend alleen nog maar te beleggen.


Print

Recept: Ontbijtpizza met peer en blauwe bes

Ontbijtpizza met peer en blauwe bes
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 8 punten 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 havermout
  • 50 gram ongebrande, ongezouten noten (ik gebruikte amandelen)
  • 30 gram sesamzaadjes
  • 30 gram chiazaad
  • 100 gram kokosolie
  • 4 el. honing
  • 1 el. kokosbloesemsuiker
  • 250 gram magere kwark
  • 1 peer
  • Een flinke hand blauwe bessen
  • 50 gram gedroogde vijgen
  • 1.5 tl. speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • Boter of olie om in te vetten en te bakken

Instructions

  1. Vet een springvorm in met boter of olie. Zet apart. 
  2. Zet een droge koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de havermout, sesam- en chiazaadjes en noten zo’n 10 minuten tot het lichtbruin begint te kleuren (en heerlijk gaat ruiken). Schud de pan regelmatig zodat het niet aanbrandt.
  3. Giet de geroosterde havermout, zaden en noten in een beslagkom. Vervolgens roer je de kokosolie, 3 el. de honing, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en een snuf zout erdoorheen. Meng alles goed door elkaar. 
  4. Schep het mengsel in de ingevette springsvorm en druk het goed aan, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel. Dek de springvorm af en zet voor minimaal een uur in de koelkast.
  5. Zodra de pizzabodem voldoende gekoeld en opgestijfd is haal je hem voorzichtig uit de springvorm en plaats hem op een (pizza)bord.
  6. Was de peer en snij hem in plakjes. Verwijder het klokhuis. Verwarm een klein klontje boter en 2 el. water in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakken peer aan beide kanten in zo’n 5 minuten lichtbruin. Snij de gedroogde vijgen fijn.
  7. Vervolgens schep je de kwark op de ontbijtpizza bodem. Verdeel de peer, blauwe bessen en vijgen eroverheen. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Meal Prep tip: Bespaar jezelf sochtends veel tijd. Je kunt de ontbijtpizza prima nog een paar dagen bewaren in de koelkast! Snij hem alvast in punten, dek goed af en zo pak je ‘s ochtends gemakkelijk een punt voordat je naar je werk gaat. 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Ontbijtpizza met peer en blauwe bes

Category: Ontbijt Recepten Tags: blauwe bessen, gedroogd fruit, healthy, Nanda Appelman, noten en zaden, peren

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Afvallen met Weight Watchers
Volgend bericht: Boekweit pannenkoekjes met karnemelk »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in