• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Ontbijtpizza met peer en blauwe bes

Ontbijtpizza met peer en blauwe bes

12 januari 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Deze Januarimaand staat in het teken van gezonder eten en daar past deze ontbijtpizza met peer en blauwe bes perfect bij!

Zo kun je namelijk pizza kunnen eten als ontbijt en toch de dag gezond beginnen! Dus zet hem meteen op de boodschappenlijst en geniet er lekker van dit aankomende weekend!

Gezonde ontbijtpizza maken

Ik ben gek op alle soorten en maten pizza. Helaas niet al te gezond, dus ik heb al verschillende gezondere varianten bedacht voor mijn guilty pleasure. Zie bijvoorbeeld hier een bundeling van 10x pizza maar dan anders. Het liefst eet ik de hele dag door pizza, dus daar heb ik iets op verzonnen: Ontbijtpizza die lekker én gezond is. Een heerlijk alternatief ontbijt met een bodem van noten en zaden, en een topping van kwark, warme peer en blauwe bessen. Heerlijk toch?

Ontbijtpizza met peer en blauwe bes

Toppings voor je ontbijtpizza

Net als bij een ‘gewone’ pizza, kun je ook toppings voor je ontbijtpizza gebruiken. Eet het hele gezin mee? Dan kan ieder zijn pizzapunt beleggen naar keuze. Ik maakte deze ontbijtpizza met gedroogde vijgen, warme peer en blauwe bessen. Maar dadels, cranberries, stukjes chocola, kokosflakes, bananen, appels of wat voor fruit dan ook behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden!

Let op: De ontbijtpizza bodem moet minimaal 1 uur de koelkast in voordat je hem kunt beleggen. Hou hier rekening mee bij de bereidingstijd! Maak de bodem eventueel de avond van tevoren, dan hoef je de pizza de volgende ochtend alleen nog maar te beleggen.


Print

Recept: Ontbijtpizza met peer en blauwe bes

Ontbijtpizza met peer en blauwe bes
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 8 punten 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 havermout
  • 50 gram ongebrande, ongezouten noten (ik gebruikte amandelen)
  • 30 gram sesamzaadjes
  • 30 gram chiazaad
  • 100 gram kokosolie
  • 4 el. honing
  • 1 el. kokosbloesemsuiker
  • 250 gram magere kwark
  • 1 peer
  • Een flinke hand blauwe bessen
  • 50 gram gedroogde vijgen
  • 1.5 tl. speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • Boter of olie om in te vetten en te bakken

Instructions

  1. Vet een springvorm in met boter of olie. Zet apart. 
  2. Zet een droge koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de havermout, sesam- en chiazaadjes en noten zo’n 10 minuten tot het lichtbruin begint te kleuren (en heerlijk gaat ruiken). Schud de pan regelmatig zodat het niet aanbrandt.
  3. Giet de geroosterde havermout, zaden en noten in een beslagkom. Vervolgens roer je de kokosolie, 3 el. de honing, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en een snuf zout erdoorheen. Meng alles goed door elkaar. 
  4. Schep het mengsel in de ingevette springsvorm en druk het goed aan, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel. Dek de springvorm af en zet voor minimaal een uur in de koelkast.
  5. Zodra de pizzabodem voldoende gekoeld en opgestijfd is haal je hem voorzichtig uit de springvorm en plaats hem op een (pizza)bord.
  6. Was de peer en snij hem in plakjes. Verwijder het klokhuis. Verwarm een klein klontje boter en 2 el. water in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakken peer aan beide kanten in zo’n 5 minuten lichtbruin. Snij de gedroogde vijgen fijn.
  7. Vervolgens schep je de kwark op de ontbijtpizza bodem. Verdeel de peer, blauwe bessen en vijgen eroverheen. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Meal Prep tip: Bespaar jezelf sochtends veel tijd. Je kunt de ontbijtpizza prima nog een paar dagen bewaren in de koelkast! Snij hem alvast in punten, dek goed af en zo pak je ‘s ochtends gemakkelijk een punt voordat je naar je werk gaat. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Ontbijtpizza met peer en blauwe bes

Category: Ontbijt Recepten Tags: blauwe bessen, gedroogd fruit, healthy, Nanda Appelman, noten en zaden, peren

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Afvallen met Weight Watchers
Volgend bericht: Boekweit pannenkoekjes met karnemelk »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee