• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Ontbijt muffins met appel (video)

Ontbijt muffins met appel (video)

1 oktober 2021 Door Betina Oostveen 8 Reacties

Jump to Recipe

Onze kids zijn dol op muffins voor het ontbijt! Deze gezonde(re) ontbijt muffins met appel en havermout zijn hier grote favoriet! En eigenlijk zijn ze nog best verantwoord ook 🙂 Glutenvrij, boordevol eiwitten en zonder geraffineerde suikers! Hoeveel schuif jij er straks de oven in?

Havermout ontbijt muffins

Van havermout recepten krijgen wij bij Betty’s Kitchen maar geen genoegen! Van pap, tot (zoete) baksels met havermout in de hoofdrol. Deze havermout ontbijt muffins waren de ontdekking van het afgelopen jaar en heb al heel veel leuke reacties ontvangen op de eerdere posts voor ontbijtmuffins met blauwe bessen, maar ook deze ontbijt muffins met banaan en chocolade. Als derde variatie bedacht ik dan ook nu deze ‘appeltaart’ variatie en maakte dus ook ontbijt muffins met appel en rozijnen. Uiteraard zijn ook deze om gezond(er) van te smullen!

recept ontbijt muffins met appel gezond glutenvrij suikervrij

Nog meer ontbijt recepten met havermout

Havermout is van nature glutenvrij en is een heerlijke meelsoort voor de meest gevoelige buikjes (zoals die van mij). Het zorgt voor een goede start van de dag en houd gedurende de dag je suikerspiegel een beetje in toom. Gelukkig vind je hier op de site nog veel meer ontbijt recepten met havermout om van te genieten! Zo kun je naast onderstaand recept voor ontbijt muffins met appel dus elke dag nog veel meer lekkers op tafel zetten. Geniet er van!


Bakvideo: Ontbijt muffins met appel

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Ontbijt muffins met appel

recept ontbijt muffins met appel gezond glutenvrij suikervrij
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze ontbijt muffins met appel zet je in een handomdraai op tafel, Met havermout, amandelmeel en lekker veel stukjes appel. De muffins worden gezoet met rozijnen en zijn een verantwoorde keuze om de dag mee te beginnen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 12 muffins 1x
  • Category: Ontbijt
  • Method: bakken
  • Cuisine: hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 100 gram havermout,
  • 100 gram amandelmeel,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 1 theelepel kaneel,
  • 30 + 10 gram rozijnen,
  • 2 appels,
  • 2 eieren,
  • 150 ml plantaardige melk,
  • 40 gram zonnebloemolie (of gesmolten kokosolie),
  • halve theelepel vanille extract.
  • optioneel: amandelstaafjes of amandelschaafsel.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Verdeel 12 muffinvormpjes over een muffin ovenschaal.
  2. Maal de havermout, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en 30 gram rozijnen fijn in een foodprocessor of hakmolen.
  3. Was de appels, boor het klokhuis er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Je hoeft de schil niet te verwijderen. Houd een klein beetje van de appelblokjes apart en roer de rest van de stukjes appel door het havermout mengsel zodat alles goed bedekt is.
  4. Stop vervolgens de eieren, melk, olie en vanille in de foodprocessor (of blender) en klop in 2 minuten luchtig en schuimig. Voeg de natte bestanddelen toe aan de droge mix en roer goed door. Gebruik een ijsscoop om het beslag te verdelen over de muffin vormpjes.
  5. Steek in de bovenkant  een paar van de achtergehouden stukjes appel (snijd ze desnoods nog wat kleiner) en top af met de overgebleven 10 gram rozijnen en eventueel een paar amandelstaafjes.
  6. Bak de gezonde ontbijtmuffins met appel gedurende 25 minuten in de oven. Laat daarna nog 5 minuten in de vorm afkoelen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept ontbijt muffins met appel gezond glutenvrij suikervrij

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze ontbijt muffins met appel wilt gaan maken!

Category: Bakrecepten, Ontbijt Recepten Tags: amandelen, amandelmeel, Appels, bakpoeder, Britse keuken, havermout, kokosolie, melk, muffins, Paas Recepten, rozijnen, zonnebloemolie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zoete speklapjes op de BBQ
Volgend bericht: Penne all’arrabbiata »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anita

    5 november 2020 om 1:40 pm

    Net klaar met bakken en proeven. Echt heerlijk 👌🏼
    Bedankt voor het delen van je recepten😊

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 november 2020 om 12:37 pm

      Superleuk om te horen! Geniet er heerlijk van!

      Beantwoorden
  2. Marieke

    10 oktober 2021 om 3:48 pm

    Kun je zo ook koud eten? (Meenemen naar school 😊)

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 oktober 2021 om 12:15 pm

      uiteraard! wij eten wat over is ook vaak later op de dag bij de koffie of de dag erna!
      Lekker van genieten dus!

      Beantwoorden
  3. Angela

    20 oktober 2021 om 8:18 am

    Kan je de amandelmeel ook vervangen door havermeel?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 oktober 2021 om 9:44 am

      Hi Angela, dat kan zeker, maar dan mis je wel de vetten van de amandelen. Voeg dan even een halve tl kokosolie oid toe om smeuïger te maken.
      of misschien vindt je het zonder ook al prima 😀

      Beantwoorden
  4. Judith

    12 maart 2022 om 2:35 pm

    Hoelang kan je deze muffins bewaren? Kan je ze bijvoorbeeld maken voor de hele week door ze in te vriezen en hoelang kan dat dan?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 maart 2022 om 4:57 pm

      Hi judith,
      als je ze dezelfde dag niet opeet dan zou ik de in een luchtdicht zakje of bakje invriezen. max 2 maanden

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee