• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Mini Pizza’s maken (glutenvrij)

Mini Pizza’s maken (glutenvrij)

21 december 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

(Sponsored) – Ik kan elke week pizza eten. Het liefst zelfgemaakt, en lekker vers. En met de feestdagen in aantocht leek het me leuk om eens mini pizza’s te maken. Een eenvoudig voorafje of borrelhapje en je kunt natuurlijk volop variëren met beleg.

Deze glutenvrije mini pizza’s zijn lekker knapperig en je eet ze zo uit de hand. Voor de liefhebber maakte ik zelfs 3 variaties, maar je kunt natuurlijk zelf ook de nodige ingrediënten toevoegen of vervangen. Glaasje wijn erbij en lekker genieten tijdens kerst of Oud & Nieuw.

mini pizza's maken met glutenvrij pizzadeeg Soezie

Soezie bakmixen voor de thuisbakker

Sinds kort heb ik een broodbakmachine in huis en dan wordt brooddeeg of pizzadeeg maken een peuleschil. Bij Soezie vind je dan ook een groot assortiment producten voor thuisbakkers, zoals broodmixen, granendeeg, pizzadeeg mixen, maar ook gebak- en dessertmixen.  Qua garnering, zoals noten, en andere decoratie voor broden en taarten, vind je hier ook genoeg lekkers terug. Als je tijdens de feestdagen lekker aan het bakken wilt slaan, dan is Soezie in ieder geval een handig webadres voor al je bakingrediënten en recepten! En het mooiste is nog wel, dat alle All-in-broodmixen en Original-meelsoorten van Soezie alleen natuurlijke ingrediënten bevatten.

Soezie heeft ook een assortiment glutenvrije producten. Daar wilde ik natuurlijk heel graag mee experimenteren. Het resultaat was dit glutenvrije pizzadeeg, dat ondanks de (in eerste instantie) korrelige structuur, toch ideaal voor uitrollen bleek. Ideaal om mini pizza’s van te maken! Het glutenvrije pizzadeeg bestaat uit o.a. rijstmeel, aardappelzetmeel en tapiocameel. En 1 pak van 400 gram is genoeg voor 2 grote pizza’s of zo’n 18 mini pizza’s.

P.S. Als je geen glutenintolerantie of coeliake hebt, kun je dit recept ook prima maken met gewoon pizza deeg!

Print

Recept: Glutenvrije mini pizza’s maken:

mini pizza's maken met glutenvrij pizzadeeg Soezie
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ik kan elke week pizza eten. Het liefst zelfgemaakt, en lekker vers. En met de feestdagen in aantocht leek het me leuk om eens mini pizza’s te maken. Een eenvoudig voorafje of borrelhapje en je kunt natuurlijk volop variëren met beleg.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 hours
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 18 stuks 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale

INGREDIËNTEN MINI PIZZA’S:

  • 250 ml lauwwarm water,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 1 theelepel zout,
  • 400 gram glutenvrij pizzadeeg van Soezie,
  • 1 zakje gedroogde gist (ca. 7 gram).

INGREDIËNTEN TOPPING: 

  • 8 eetlepels verse tomatensaus, of ‘passata’,
  • 1 bolletje mozzarella, in piepkleine stukken gescheurd,
  • 1/2 rode ui, in gehalveerde ringen,
  • 1/2 courgette in dunne plakjes,
  • Klein handje magere spekreepjes,
  • Klein handje tonijn uit blik, uitgeknepen,
  • 2–3 takjes tijm,
  • Vers gemalen peper,
  • Olijfolie.

EXTRA:

  • Broodbakmachine, (voor met de hand kneden: volg de instructies op de verpakking)
  • Oven,
  • Ovenplaat, bekleed met bakpapier,
  • Extra bakpapier,
  • Deegroller,
  • Breed glas of uitsteekring.

Instructions

  • Maak als eerste het pizzadeeg in de broodbakmachine. Heb je deze niet volg dan de instructies op de verpakking of klik hier voor een algemene beschrijving. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om de tomatensaus te maken en de toppings vast klein te snijden.
  • Verwarm vervolgens de oven voor op 210 graden (190 hete lucht). Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en rol hier het glutenvrije deeg uit tot 0.5 cm dikte. Steek met een glas of uitsteekring hier mini pizza’s uit. Leg deze op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  • Extra handeling voor glutenvrij deeg: Kwast de bodems in met een beetje olijfolie en bak deze alvast voor in de oven, gedurende 10 minuten. (Met ‘normaal’ pizzadeeg hoeft dit niet, en bak je de mini pizza’s compleet af in 12-15 minuten).
  • Beleg vervolgens de bodems elk met 1/2 uitgesmeerde eetlepel tomatensaus en verdeel hier de mozzarella overheen. Beleg 6 mini pizza’s met de magere spekreepjes. Beleg 6 mini pizza’s met de tonijn en rode ui. En beleg nog eens 6 mini pizza’s met 2 plakjes courgette en ui. Ris de tijm van de takjes en strooi over de mini pizza’s. Bak ze af in de oven gedurende 10 minuten.
  • Zo simpel is mini pizza’s maken dus. Stap 1 t/m 3 kun je zelfs de dag van tevoren voorbereiden. Zodat je tijdens je feestje alleen even hoeft te beleggen en af te bakken. Breng op het einde alleen nog even op smaak met een snufje peper en geniet!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Hele fijne feestdagen!

Groetjes, Betty

mini pizza's maken met glutenvrij pizzadeeg Soezie

Dit artikel betreft een samenwerking met Soezie. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Pizza Recepten, Voorgerechten Tags: Glutenvrij, samenwerkingen, Soezie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas
Volgend bericht: Charlie’s Rotterdam (Pathé Schouwburgplein) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee