Pancakes zijn natuurlijk een geweldige manier om de dag mee te beginnen. En speciaal voor diegenen die momenteel een low carb dieet volgen of zelfs keto recepten zoeken: Deze Low Carb pancakes passen heel goed in je gezonde dieet.
Balansdag met Low Carb recepten
Een gezonde en evenwichtige lifestyle lijkt moeilijk te handhaven, maar daar ga ik je bij helpen. Door regelmatig een balansdag met low carb recepten of zelf regelmatig een balansmaaltijd in te schalen kom je al een heel eind. Deze low carb pancakes zijn in ieder geval een eiwitrijk en verantwoorde ontbijtkeuze.
Low Carb Pancakes maken
Een low carb ontbijt bestaat dikwijls uit recepten met eieren. Deze zijn namelijk glutenvrij en lekker eiwitrijk. Deze low Carb pancakes krijgen echter hun fluffy mondgevoel door het toevoegen van amandelmeel en kokosmeel (let op! geen kokos rasp!). Je zet ze in ieder geval in een handomdraai op tafel en kan er lekker van genieten tijdens je low carb of keto dieet.
Recept: Low Carb Pancakes
Deze Low carb pancakes zijn eiwitrijk, bevatten geen bloem en passen in een low carb of keto dieet.
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 1 person 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 2 eieren
- 100 ml ongezoete amandel melk
- 2 eetlepels zero carb zoetstof, bijv. Walden Farms of Good Good
- 1 theelepel vanille extract
- 3 eetlepels amandelmeel
- 1 eetlepel kokosmeel
- 1 eetlepel eiwitpoeder of whey protein
- ½ theelepel wijnsteenbakpoeder
- ¼ theelepel baking soda
Instructions
- Kluts de eieren met de amandelmelk, 1 eetlepel van de zoetstof en vanille extract.
- Meng het amandelmeel met de kokosmeel, eiwitpoeder, bakpoeder en baking soda. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte mix en meng goed door.
- Je kunt hier eventueel ook een blender voor gebruiken, maar laat in ieder geval het low carb pancake mengsel even een paar minuten staan, zodat de soda zijn werk kan gaan doen.
- Verhit ondertussen wat (kokos)olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep een flinke eetlepel pancake beslag in de pan en gebruik de bolle kant van de lepel om gelijkmatig uit te smeren tot een pancake rondje. Je haalt totaal 5 Low carb pancakes uit dit recept, dus wellicht dien je het in 2 batches te bakken als het niet in de pan past.
- Wacht een minuut totdat de onderkant gestold is en schep om met behulp van een spatel. Laat daarna nogmaals 1-2 minuten bakken.
- Serveer de low carb pancakes met de overgebleven eetlepel low carb zoetstof en bijvoorbeeld een paar walnoten of lowest carb fruit (denk blauwe bessen of aardbeien)
Eet smakelijk!
Nutrition
- Serving Size: 1 person
- Calories: 332
- Sugar: 3.67
- Sodium: 5478
- Fat: 21.49
- Carbohydrates: 9.44
- Fiber: 4.1
- Protein: 19.66
- Cholesterol: 372
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze low carb pancakes wilt maken!
Ben
Waarom en bakpoeder en baking soda gebruiken?
Betina Oostveen
Hi Ben,
baking soda gebruik je om luchtige pancake beslag te verkrijgen. Maar het heeft een zuurtje nodig om geactiveerd te worden. Bij gebrek aan karnemelk of zelfrijzendbakmeel gebruik je dan extra bakpoeder.
Ina
Wat zijn de macro’s voor dit recept aub?
Mignon
Hoeveel baksoda is er nodig aub?
Betina Oostveen
Hello Mignon, de ingredientenlijst wordt nu weer juist weergegeven.
Bedankt voor het doorgeven!