• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Low Carb Pancakes

Low Carb Pancakes

10 januari 2019 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Jump to Recipe

Pancakes zijn natuurlijk een geweldige manier om de dag mee te beginnen. En speciaal voor diegenen die momenteel een low carb dieet volgen of zelfs keto recepten zoeken: Deze Low Carb pancakes passen heel goed in je gezonde dieet.

Balansdag met Low Carb recepten

Een gezonde en evenwichtige lifestyle lijkt moeilijk te handhaven, maar daar ga ik je bij helpen. Door regelmatig een balansdag met low carb recepten of zelf regelmatig een balansmaaltijd in te schalen kom je al een heel eind. Deze low carb pancakes zijn in ieder geval een eiwitrijk en verantwoorde ontbijtkeuze.

recept low carb pancakes met amandelmeel en kokosmeel © bettys kitchen

Low Carb Pancakes maken

Een low carb ontbijt bestaat dikwijls uit recepten met eieren. Deze zijn namelijk glutenvrij en lekker eiwitrijk. Deze low Carb pancakes krijgen echter hun fluffy mondgevoel door het toevoegen van amandelmeel en kokosmeel (let op! geen kokos rasp!). Je zet ze in ieder geval in een handomdraai op tafel en kan er lekker van genieten tijdens je low carb of keto dieet.


Print

Recept: Low Carb Pancakes

recept low carb pancakes met amandelmeel en kokosmeel © bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Low carb pancakes zijn eiwitrijk, bevatten geen bloem en passen in een low carb of keto dieet.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 1 person 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 eieren
  • 100 ml ongezoete amandel melk
  • 2 eetlepels zero carb zoetstof, bijv. Walden Farms of Good Good
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 eetlepels amandelmeel
  • 1 eetlepel kokosmeel
  • 1 eetlepel eiwitpoeder of whey protein
  • ½ theelepel wijnsteenbakpoeder  
  • ¼ theelepel baking soda

Instructions

  1. Kluts de eieren met de amandelmelk, 1 eetlepel van de zoetstof en vanille extract.
  2. Meng het amandelmeel met de kokosmeel, eiwitpoeder, bakpoeder en baking soda. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte mix en meng goed door.
  3. Je kunt hier eventueel ook een blender voor gebruiken, maar laat in ieder geval het low carb pancake mengsel even een paar minuten staan, zodat de soda zijn werk kan gaan doen.
  4. Verhit ondertussen wat (kokos)olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep een flinke eetlepel pancake beslag in de pan en gebruik de bolle kant van de lepel om gelijkmatig uit te smeren tot een pancake rondje. Je haalt totaal 5 Low carb pancakes uit dit recept, dus wellicht dien je het in 2 batches te bakken als het niet in de pan past.
  5. Wacht een minuut totdat de onderkant gestold is en schep om met behulp van een spatel. Laat daarna nogmaals 1-2 minuten bakken.
  6. Serveer de low carb pancakes met de overgebleven eetlepel low carb zoetstof en bijvoorbeeld een paar walnoten of lowest carb fruit (denk blauwe bessen of aardbeien)

Eet smakelijk!

Nutrition

  • Serving Size: 1 person
  • Calories: 332
  • Sugar: 3.67
  • Sodium: 5478
  • Fat: 21.49
  • Carbohydrates: 9.44
  • Fiber: 4.1
  • Protein: 19.66
  • Cholesterol: 372

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept low carb pancakes met amandelmeel en kokosmeel © bettys kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze low carb pancakes wilt maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: afvallen, amandelmeel, amandelmelk, bakpoeder, eieren, eiwitpoeder, Glutenvrij, keto, kokosmeel, Low Carb, melk, pancakes, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hutspot soep met gekarameliseerde ui
Volgend bericht: Proeflokaal Mimi in Voorschoten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ben

    16 mei 2019 om 12:43 pm

    Waarom en bakpoeder en baking soda gebruiken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 mei 2019 om 2:15 pm

      Hi Ben,
      baking soda gebruik je om luchtige pancake beslag te verkrijgen. Maar het heeft een zuurtje nodig om geactiveerd te worden. Bij gebrek aan karnemelk of zelfrijzendbakmeel gebruik je dan extra bakpoeder.

      Beantwoorden
  2. Ina

    30 oktober 2020 om 9:33 pm

    Wat zijn de macro’s voor dit recept aub?

    Beantwoorden
  3. Mignon

    8 augustus 2022 om 11:43 am

    Hoeveel baksoda is er nodig aub?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 augustus 2022 om 11:55 am

      Hello Mignon, de ingredientenlijst wordt nu weer juist weergegeven.
      Bedankt voor het doorgeven!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee