Print

Recept: Low Carb Pancakes

recept low carb pancakes met amandelmeel en kokosmeel © bettys kitchen

Deze Low carb pancakes zijn eiwitrijk, bevatten geen bloem en passen in een low carb of keto dieet.

Ingredients

(* Je kunt ook suiker, honing, maple syrup etc gebruiken, maar dan is het recept niet meer low carb of keto)  

Instructions

  1. Kluts de eieren met de melk, zoetstof en vanille extract.
  2. Meng het amandelmeel met de kokosmeel, eiwitpoeder, bakpoeder en baking soda. Voeg de droge ingredienten toe aan de natte mix en meng goed door.
  3. Je kunt hier eventueel ook een blender voor gebruiken, maar laat in ieder geval het low carb pancake mengsel even een paar minuten staan, zodat de soda zijn werk kan gaan doen.
  4. Verhit ondertussen wat (kokos)olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep een flinke eetlepel pancake beslag in de pan en gebruik de bolle kant van de lepel om gelijkmatig uit te smeren tot een pancake rondje. Je haalt totaal 5 Low carb pancakes uit dit recept, dus wellicht dien je het in 2 te bakken als het niet in de pan past.
  5. Wacht een minuut totdat de onderkant gestold is en schep om met behulp van een spatel. Laat daarna nogmaals 1-2 minuten bakken.
  6. Serveer de low carb pancakes met bijvoorbeeld vers fruit, een lepeltje yoghurt of wat extra low carb siroop.

Eet smakelijk!

Keywords: low carb, pancakes, pannenkoekjes, glutenvrij, voedselzandloper, ontbijt