• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Kruidige Perentaart met Skyr

Kruidige Perentaart met Skyr

17 december 2016 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Jump to Recipe

Tijdens het weekend gaan we massaal aan de bakrecepten en daar past deze kruidige perentaart perfect in! Juist voor diegenen die een beetje extra willen genieten want deze smaken passen perfect bij het koude najaar en winterseizoen. Dus zet er gerust ook een kopje thee bij op.

Zelf kruidige perentaart maken

Door een bestelfoutje had ik ineens een overdaad aan peren in huis en besloot hier een paar heerlijke bakrecepten mee te maken. Ten eerste ontbijten wij met een peren-crumble ontbijt uit de oven en serveren deze met yoghurt. Daar gingen zo in een keer 5 hele peren in. En met de overige 3 stuks peer maakte ik onderstaande kruidige perentaart, of misschien beter zelfs een perencake te noemen omdat hij juist zo lekker zacht is.

Nog meer lekkere bakrecepten met peer

Deze kruidige perentaart is een lekkere en kruidige taart dankzij de gember en five-spices kruiden. Je kunt er zelfs voor kiezen om een stukje te serveren met een bolletje vanille-ijs of opgeklopte slagroom. en stukjes stemgember is het ook nog een eens geweldig toetje. Maar uiteraard heb ik nog een paar lekkere bakrecepten met peer voor je op de website staan. Probeer ook eens deze kwarkbollen met peer of ga voor deze geroosterde peren met notengranola. Beiden ook uitstekende bakrecepten voor in het weekend!


Print

Kruidige Perentaart met Skyr

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk recept voor kruidige perentaart met Skyr! Dat is namelijk pure verwennerij en een uitstekende manier om 3 -4 rijpe peren op te maken. De smaakmakers in dit recept zijn natuurlijk de peer, maar ook speltmeel, Fivespice kruiden en gember!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. + afkoelen
  • Cook Time: 60 min.
  • Total Time: 1 uur en 30 minuten
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Taart
  • Method: bakken
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale

  • 200 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr. spelt meel
  • 80 gr. amandelmeel
  • 4 tl. Five Spices poeder *
  • 2 tl. bakpoeder
  • 2 tl. gemberpoeder
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie + extra
  • 200 gr. Skyr (0% vet)
  • 3 –4 peren, geschild
  • 2 eetlepels abrikozenjam (optioneel)

Extra:

  • Springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • garde
  • bakkwast

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht).  Bekleed een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in.
  2. Stop suiker, speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, five spices, gember en zout bij elkaar in een kom. Meng dit door elkaar, met name om klontjes uit de suiker te halen.
  3. In een separate kom breek je de eieren en kluts door elkaar. Voeg de olie en Skyr toe en kluts nog even goed door om te vermengen..Giet daarna het vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten en meng het goed door elkaar om klontjes te verwijderen. Dit alles kun je met een garde doen. Schep daarna het beslag in de springvorm.
  4. Snijd de geschilde peren in de lente door de helft en verdeel deze in een cirkel over het beslag, het liefst met de bolle kant omhoog want dat ziet er heel mooi uit.
  5. Bak de taart 55 – 60 minuten in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de taart, als hier geen beslag aan plakt dan is de taart gaar.
  6. Optioneel kun je na het bakken meteen een glanslaagje aanbrengen. Meng hiervoor de abrikozenjam met gelijke delen kokend heet water en roer goed door elkaar. Bestrijk hiermee de bovenkant van de perentaart zodra deze uit de oven komt.
  7. Laat de taart 15 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder dan pas de opstaande rand en laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.

Eet smakelijk!

Notes

*Variatietip: Heb je geen Five-Spices poeder in huis? Je kunt ook voor Pumpkin Spice, Speculaaskruiden of simpelweg gemalen kaneel gaan!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


Category: Bakrecepten, Taart Recepten Tags: amandelmeel, bakpoeder, cake, eieren, five spices, gember, jam, Nederlandse keuken, peren, roomboter, SKYR, spelt, speltmeel, suiker, Winter, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tefal Broodbakmachine Pain Dore PF2101
Volgend bericht: 10x Foodbloggers Kookboeken 2016: »

Lees Interacties

Reacties

  1. Joseph

    17 december 2016 om 10:47 am

    Prachtig!

    Beantwoorden
  2. RUTTEN FREDDY

    22 juni 2022 om 7:34 pm

    ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 juni 2022 om 9:13 am

      Dat is ook een heel goed idee.
      bedankt voor je reactie!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee