Vandaag is een speciale dag: om te vieren dat ik na 5 jaar nog steeds verliefd ben op mijn Dylan, heb ik vandaag koekjes te bakken! Hartjes koekjes met glazuur wel te verstaan!
Dit recept is natuurlijk hartstikke leuk om met kids te maken. Maar doet ook goed dienst tijdens verjaardagen en wat dacht je van Valentijnsdag?! Check hier in ieder geval nog meer lekkere Valentijnsdag recepten!
Zanddeeg koekjes met glazuur.
Met een uitsteekvormpje maak je namelijk heel eenvoudig hartjes, rondjes, vierkantjes of andere speelse figuren. Mijn basis voor deze koekjes is een eenvoudig deeg genaamd zanddeeg. Een vrij standaard recept dat niet alleen voor zandkoekjes wordt gebruikt, maar bijvoorbeeld ook voor het bakken van appeltaart.
Werkelijk iedereen kan zich aan deze koekjes met glazuur wagen. Smullen zul je er zeker van!
Recept: Koekjes met Glazuur
- Prep Time: 1 hours
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 1 hours 20 minutes
- Yield: 30 stuks 1x
- Category: Chocolade, Koekjes & Tussendoortjes
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
Ingrediënten deeg:
- 200 gram bloem,
- 1/4 theelepel zout,
- 100 gram (witte) basterdsuiker,
- 125 gram koude boter,
- 1 eierdooiers.
Ingrediënten koekjes glazuur :
- 150 gram poedersuiker,
- 1/2 theelepel water,
- 5 frambozen,
- 5 bramen,
- eetbare strooisels en versiering.
Instructions
- Maak als eerste het basisrecept voor het zanddeeg klaar en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden /160 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een lap van maximaal 5 mm dik.
- Steek met een uitsteekvormpje de hartjes uit en leg deze op de bakplaat. We gebruiken uiteraard óók de restjes: dus vorm van de deegresten nogmaals een bal en rol opnieuw uit om nog meer vormpjes uit te steken. Bak hierna de koekjes mooi bruin in de voorverwarmde oven: dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Laat ze hierna goed afkoelen.
- Maak ondertussen het glazuur: Verdeel de poedersuiker over 3 kommetjes (50 gram per kom). Boven de eerste kom roer je het poedersuiker los met het water. Dit wordt wit glazuur. In de tweede kom wrijf je de frambozen door een bolzeef(je) en het sap roer je door het poedersuiker. Dit wordt roze glazuur.
- En in het derde kommetje roer je de bramen door een zeefje. En met dit vrijgekomen frambozensap roer je ook weer een papje met de poedersuiker. Dit wordt paars glazuur.
- Schep met een theelepel een beetje glazuur in het midden van de koekjes en strijk deze een beetje egaal uit met de bolle kant van de theelepel. Decoreer de koekjes met glazuur vervolgens met eetbare strooisels en versieringen. Daarna dient het glazuur enkel nog uit te harden / op te drogen op het aanrecht.
Deze koekjes met glazuur kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel. Daarna beginnen ze hun lekkere bite helaas te verliezen.
Veel bak-plezier in ieder geval!
Groetjes, Betty
(Bron foto’s: koekjes hart met glazuur 1, koekjes hart met glazuur 2)
selena
woooooooooooow dit kan ik echt nooit maken
selena
lekkkkkkkkkkkkeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrr