• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Knoflook garnalen

Knoflook garnalen

20 augustus 2019 Door Betina Oostveen 9 Reacties

Jump to Recipe

Zeevruchten zijn onlosmakend verbonden met vakanties aan de Spaanse Costa del Sol. Dus een lekker visgerecht voor deze tapas weken mag dan ook niet uitblijven. En wat denk je: deze knoflook garnalen blijken een grote favoriet te zijn tijdens tapas avondjes.

Garnalen met knoflook uit de koekenpan

Zorg ervoor dat je mooie grote garnalen of gamba’s koopt. Want tijdens het bakken slinken ze behoorlijk. Ik koop schoongemaakte garnalen, want dat vind ik anders zo’n vreselijk klusje! En daarna bak je de garnalen met knoflook in de koekenpan. Je kunt deze ‘Gamba’s al ajillo’ lekker wegprikken met je tapas vorkje. Vaak serveer ik er ook nog wat geroosterd brood en een flesje goede olijfolie bij, want velen vinden het ook lekker om ze op een stukje brood te doen en nog een extra beetje olie eroverheen te sprenkelen. Zo simpel maar zo lekker!

recept knoflook garnalen tapas weken © bettyskitchen

Nog meer Tapas Recepten

Behalve deze overheerlijke knoflook garnalen hebben we natuurlijk nog veel meer lekkers uit de Spaanse keuken voor je. Check bijvoorbeeld ook deze tapas recepten: maak een Spaanse Paella met garnalen en mosselen op de barbecue! Of ga voor deze empanada’s met chorizo en gehakt! Deze kleine Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn ook een klassieker en zeer bekende tapas!


Print

Recept: Knoflook garnalen

recept knoflook garnalen tapas weken © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3 from 2 reviews

In Spanje heet dit gerecht ‘gam­bas al ajil­lo’  wat dus garnalen met knoflook betekend. Serveer dit visgerechtje als tapas met een prikker, of met wat geroosterd brood en extra olijfolie. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: Tapas
  • Method: bakken
  • Cuisine: Spaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 300 gram gepelde gamba’s of tijger garnalen
  • 3 eetlepels (Spaanse) olijfolie,
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • halve theelepel gerookt paprika poeder,
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie,
  • 1 eetlepel sherry of citroensap,
  • peper & zout.

Instructions

  1. Gebruik je bevroren gambas? Zorg ervoor dat je deze dan eerst laat ontdooien en spoel ze af met koud water. Laat uitlekken en dep droog met een keukenpapiertje.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit 10 seconden in de olie. Schep daarna de schoongemaakte gambas of garnalen doorheen. Bak rondom aan en verlaag het vuur naar middelmatig.
  3. Schep de gerookte paprikapoeder en fijngehakte peterselie doorheen. Bak mee gedurende een paar minuten of in ieder geval tot de gamba’s gaar zijn. Blus vervolgens het geheel af met de sherry of citroen en bak de gamba’s nog een paar minuten mee. Breng op smaak met een snufje peper & zout. Schep de gamba’s uit de pan op een serveerschaaltje.
  4. Verhoog vervolgens het vuur en kook de ‘saus’ een beetje in, terwijl je blijft roeren. Schep de stroperige saus over de warme gamba’s met knoflook en serveer direct.

Buon Apetito!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


recept knoflook garnalen tapas weken © bettyskitchen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Borrelhapjes en Snacks, Vis Recepten Tags: citroen, garnalen, Glutenvrij, knoflook, peterselie, sherry, tapas, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gemarineerde Champignons Tapas
Volgend bericht: Frozen Yoghurt IJsjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Martine

    21 augustus 2019 om 7:49 am

    Het is 7.48 uur, maar hier heb ik nu zin in…Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 augustus 2019 om 10:36 am

      Dat is goed om te horen! Dank je wel!

      Beantwoorden
  2. henk

    13 december 2019 om 12:23 pm

    lijk me heerlijk

    Beantwoorden
  3. henk

    13 december 2019 om 12:24 pm

    heerlijk

    Beantwoorden
  4. Ceciel

    31 augustus 2020 om 12:51 pm

    Hoi Bettina, voor hoeveel personen is dit recept. Ik denk 4, maar wil graag zeker zijn. Krijg 7 mensen te eten.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      31 augustus 2020 om 2:23 pm

      Hi Ceciel,

      verdubbel in dat geval het recept en dan heb je zeker genoeg voor iedereen.
      groetjes, Betty

      Beantwoorden
  5. Justine

    7 augustus 2021 om 7:32 pm

    Vandaag gemaakt, de halve theelepel gerookte paprikapoeder is mij veel te veel!
    Ik laat dit een volgende keer achterwege, mogelijk iets van zoete paprikapoeder en iets van half rood Spaans pepertje erbij! Wel dank voor je recept! Smaken verschillen.

    Beantwoorden
    • Justine

      7 augustus 2021 om 7:34 pm

      Oh ja en het wat bij bijna 500 gram garnalen!

      Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      9 augustus 2021 om 1:58 pm

      Hi Justine,

      dank je wel voor je terugkoppeling en dit zijn prima alternatieven hoor! Geniet er in ieder geval heerlijk van!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee