• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Gemarineerde Champignons Tapas

Gemarineerde Champignons Tapas

19 augustus 2019 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Krijgen jullie al genoeg van deze zomer met tapas recepten? Kan het me niet voorstellen want het is zo lekker! Neem nu deze gemarineerde champignons met witte wijn, zo ga je vanavond genieten van een mini vakantie met je eigen homemade tapas!

Eenvoudig gemarineerde champignons

Bij tapas is de gouden regel: hoe simpeler hoe beter. Deze gemarineerde champignons zijn een eenvoudig maar smaakvol tapas hapje. Eenvoudig voor te bereiden en kunnen zowel warm als koud gegeten worden. En het is een bijzondere ervaring om je champignons op deze manier te bereiden. Prik jij vanavond ook een vorkje mee?

recept gemarineerde champignons tapas

Nog meer overheerlijke tapas recepten!

Deze weken staan natuurlijk centraal met tapas recepten om je de zomer mee door te laten komen. Maar naast deze gemarineerde champignons tapas kun je ook genieten van 3x gevulde dadels, of ga voor patatas bravas! Deze empenadas met chorizo zijn ook een aanrader! Zo zie je maar: tapas eten is veelzijdig en lekker!


Print

Gemarineerde Champignons Tapas

recept gemarineerde champignons tapas
Print Recipe

Zet deze overheerlijke gemarineerde champginons tapas op tafel. De champginons bak je met sjalot en uit en breng heerlijk op smaak met peterselie en gerookt paprikapoeder. Even laten marineren in witte wijn of citroen en genieten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Tapas
  • Cuisine: Spaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram champignons,
  • 1 sjalotje,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt,
  • 1 dl droge witte wijn *
  • snufje ‘smoked’ paprikapoeder,
  • peper & zout,
  • olijfolie .

Instructions

  1. Boen de champignons schoon en snijd in kwarten. Pel en snipper de ui en knoflook en snijd beiden zeer fijn.
  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de sjalot, knoflook en champignons rondom aan, gedurende 3 minuten. Blus af met de wijn en breng op smaak met het gerookte paprikapoeder, zout & peper. Kook het vocht een beetje in en roer de peterselie er doorheen. Zet daarna het vuur uit.
  3. Schep de champignons inclusief vocht in kleine aardewerken tapa en laat nog 30 minuten rusten/marineren. Serveer de gemarineerde champignons met prikkers.

Buen Apetito!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je liever geen wijn gebruiken in het recept? Dan kun je ook het sap van halve citroen toevoegen.

Keywords: tapas, champignons, knoflook, Spaanse keuken

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept gemarineerde champignons tapas

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Voorgerechten Tags: champignons, knoflook, peterselie, sjalotten, Spaanse keuken, tapas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gazpacho maken (video)
Volgend bericht: Knoflook garnalen »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. De 10 beste glutenvrije blogs van aug. ’19 | Ik ben glutenvrij schreef:
    9 september 2019 om 6:01 am

    […] Gemarineerde champignons tapas van Betty’s kitchen […]

    Beantwoorden
  2. Glutenvrije recepten te maken 2020 - Ik ben glutenvrij schreef:
    22 juni 2020 om 11:18 am

    […] Beter door eten en Gezonde hapjesschalen van Glutenvrij diëtist en Gemarineerde champignons tapas van Betty’s kitchen 4 jan […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in