• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Gemarineerde Champignons Tapas

Gemarineerde Champignons Tapas

19 augustus 2019 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Krijgen jullie al genoeg van deze zomer met tapas recepten? Kan het me niet voorstellen want het is zo lekker! Neem nu deze gemarineerde champignons met witte wijn, zo ga je vanavond genieten van een mini vakantie met je eigen homemade tapas!

Eenvoudig gemarineerde champignons

Bij tapas is de gouden regel: hoe simpeler hoe beter. Deze gemarineerde champignons zijn een eenvoudig maar smaakvol tapas hapje. Eenvoudig voor te bereiden en kunnen zowel warm als koud gegeten worden. En het is een bijzondere ervaring om je champignons op deze manier te bereiden. Prik jij vanavond ook een vorkje mee?

recept gemarineerde champignons tapas

Nog meer overheerlijke tapas recepten!

Deze weken staan natuurlijk centraal met tapas recepten om je de zomer mee door te laten komen. Maar naast deze gemarineerde champignons tapas kun je ook genieten van 3x gevulde dadels, of ga voor patatas bravas! Deze empenadas met chorizo zijn ook een aanrader! Zo zie je maar: tapas eten is veelzijdig en lekker!


Print

Gemarineerde Champignons Tapas

recept gemarineerde champignons tapas
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Zet deze overheerlijke gemarineerde champginons tapas op tafel. De champginons bak je met sjalot en uit en breng heerlijk op smaak met peterselie en gerookt paprikapoeder. Even laten marineren in witte wijn of citroen en genieten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Tapas
  • Cuisine: Spaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram champignons,
  • 1 sjalotje,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt,
  • 1 dl droge witte wijn *
  • snufje ‘smoked’ paprikapoeder,
  • peper & zout,
  • olijfolie .

Instructions

  1. Boen de champignons schoon en snijd in kwarten. Pel en snipper de ui en knoflook en snijd beiden zeer fijn.
  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de sjalot, knoflook en champignons rondom aan, gedurende 3 minuten. Blus af met de wijn en breng op smaak met het gerookte paprikapoeder, zout & peper. Kook het vocht een beetje in en roer de peterselie er doorheen. Zet daarna het vuur uit.
  3. Schep de champignons inclusief vocht in kleine aardewerken tapa en laat nog 30 minuten rusten/marineren. Serveer de gemarineerde champignons met prikkers.

Buen Apetito!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je liever geen wijn gebruiken in het recept? Dan kun je ook het sap van halve citroen toevoegen.

Keywords: tapas, champignons, knoflook, Spaanse keuken

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gemarineerde champignons tapas

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Voorgerechten Tags: champignons, knoflook, peterselie, sjalotten, Spaanse keuken, tapas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gazpacho maken (video)
Volgend bericht: Knoflook garnalen »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. De 10 beste glutenvrije blogs van aug. ’19 | Ik ben glutenvrij schreef:
    9 september 2019 om 6:01 am

    […] Gemarineerde champignons tapas van Betty’s kitchen […]

    Beantwoorden
  2. Glutenvrije recepten te maken 2020 - Ik ben glutenvrij schreef:
    22 juni 2020 om 11:18 am

    […] Beter door eten en Gezonde hapjesschalen van Glutenvrij diëtist en Gemarineerde champignons tapas van Betty’s kitchen 4 jan […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in