• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Kip met parmaham en brie

Kip met parmaham en brie

14 december 2017 Door Nanda Appelman 3 Reacties

Liever geen stress in de keuken tijdens de feestdagen? Met dit hoofdgerecht gaat dat lukken! Deze kip met parmaham en gevuld met brie, draai je in een handomdraai in elkaar! Een goede voorbereiding is het halve werk zeg maar! Dit recept voor kip met parmaham en brie is goed voor te bereiden en hoef je daarna alleen nog maar in de oven te schuiven.

Uitsloven voor kerst

Ik kan me nog heel goed de uitgebreide diners voor vrienden of familie herinneren, toen ik net op mezelf woonde. Uren voorbereiding in de keuken haalden niks uit: ik stond op het moment suprême zwaar gestrest en zwetend in de keuken, terwijl ik de gezelligheid aan de eettafel miste. Niet heel leuk dus. Ik heb toen voorgenomen dat dát niet meer ging gebeuren:-). Uitsloven voor kerst is prima, maar dan ga ik een gerecht op tafel zetten, die je gewoonweg in de oven kunt schuiven en geen omkijken meer naar hebt.

Kip met parmaham en brie

Kip met parmaham en meer

Voor de feestdagen bedacht ik dan ook een compleet hoofdgerecht, dat samen met de bijgerechten (tegelijkertijd dus) in de oven geplaatst kan worden. Je kunt de schaal met kip met parmaham  én de bijgerechten al van te voren maken, afgedekt in de koelkast bewaren. Tijdens het kerstdiner hoef je deze dan alleen nog in de oven te schuiven. Dan heb je er geen omkijken naar en kun jij lekker aanschuiven bij je visite! Alles-in-een en wel zo makkelijk!

Print

Recept: Kip met parmaham en brie

Kip met parmaham en brie
Print Recipe

★★★

3 from 1 reviews

Liever geen stress in de keuken tijdens de feestdagen? Met dit hoofdgerecht gaat dat lukken! Deze kip met parmaham en gevuld met brie, draai je in een handomdraai in elkaar! Een goede voorbereiding is het halve werk zeg maar! Dit recept voor kip met parmaham en brie is goed voor te bereiden en hoef je daarna alleen nog maar in de oven te schuiven.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Kip recepten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 kipfilets
  • 4 plakken parmaham
  • 100 gram brie
  • 4 vijgen
  • 5 sjalotjes
  • 2 handen rucola
  • 400 gram krieltjes in de schil
  • 25 gram pistachenoten (ongebrand en ongezouten)
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel (gedroogde) tijm
  • 1 eetlepel (gedroogde) rozemarijn
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Olijfolie om in te vetten

Instructions

  1. Eerst verwarm je de oven voor op 200 graden Celsius (180 hetelucht). Zet alvast 3 ovenschalen neer en vet ze in met olijfolie: 1 grote voor de kip, 1 middelgrote voor de krieltjes en een kleinere voor de vijgen.
  2. Was de krieltjes in de schil en halveer ze. Leg ze in de ovenschaal, giet er wat olijfolie op, vermaal wat peper en zout erboven en de helft van de tijm en rozemarijn. Schep door elkaar en leg de krieltjes met de schil naar beneden in de oven. Zet de schaal nog even apart.
  3. Schil vervolgens de sjalotten en snij ze in dunne ringen. Leg deze op de bodem van de ovenschaal waar je de kipfilet in gaat bereiden.
  4. Halveer de kipfilets in de lengte. Wrijf de binnen- en buitenzijde in met een flinke snuf zout, peper en de andere helft van de tijm en rozemarijn. Van de rozemarijn hou je nog een kwart eetlepel over.
  5. Snij de brie in plakken en hou 1 plak achter voor de vulling van de vijgen. Leg de brie in de binnenkant van de kipfilets en klap de filets dicht. Rol per kipfilet 2 plakken parmaham strak eromheen en zet eventueel vast met prikkers. Leg de kipfilets dan op de sjalotjes.
  6. Plaats de ovenschalen met de kipfilet en krieltjes in het midden van de oven voor 20 minuten.
  7. Vervolgens was je de vijgen en snij het steeltje er vanaf. Snij de vijgen in vieren in en duw ze met je vingers een beetje open. Snij de achtergehouden plak brie in dunne reepjes en druk deze in de ingekerfde vijgen. Plaats de vijgen in de ovenschaal en leg daarin ook de pistachenoten om te roosteren. Strooi het laatste beetje rozemarijn eroverheen.
  8. Na de 20 minuten oventijd plaats je ook de vijgen in de oven en verleng je de oventijd met nog 10 minuten.
  9. Verdeel de rucola over de borden en druppel de balsamicoazijn op de plek waar je de vijgen plaatst. Serveer de kipfilets met de sjalotten op de rucola, de vijgen op de balsamico, strooi de pistachenootjes eroverheen en verdeel de krieltjes.

Eet smakelijk en… heerlijke kerstdagen en een fantastisch 2018 gewenst!!!

Liefs, Nanda

PS. Neem hier een kijkje voor meer Kerst recepten inspiratie!

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Kip met parmaham en brie

Category: Gevogelte Recepten Tags: brie, feestdagen, hoofdgerechten, Kerst recepten, kipfilet, krieltjes, Nanda Appelman, parmaham, vijgen

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Tiramisu met bosvruchten
Volgend bericht: Dit zijn de kersttrends van 2017! »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mariette Kuipers

    28 december 2020 om 7:55 pm

    De kip met parmaham was lekker, maar door de kruiden op de kip en door smaak van de ham, proefde ik weinig meer van de brie. De uienringen moeten in de oven goed onder de kip liggen, anders verbranden ze.
    Ik moest speciaal pistachenoten kopen en achteraf had dit ook best pijnboompitjes kunnen gebruiken. Het gerecht is snel klaar en ziet er smakelijk uit.

    ★★★

    Beantwoorden
  2. erik

    30 oktober 2022 om 12:26 pm

    wat is de voedingswaarde?
    vindt het nergens terug.
    gezien er krielaardappeltjes worden bij geserveerd zaal het allicht toch hoog in KH gaan?

    grt

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 november 2022 om 5:55 pm

      Hi Erik,

      dit recept staat inderdaad in het lijstje met Keto Lunch & Diner recepten vermeld, echter staat hier wel bij ‘ zonder de aardappels ‘. Die zijn inderdaad hoog in koolhydraten, evenals de vijgen, dus zou ik achterwege laten. De rest van recept is puur proteine en rijk aan vetten, maar dus laag in KH.
      De voedingswaarde is echter volledig afhankelijk van het gewicht aan kipfilet en plakjes ham. Beste is om dit zelf af te wegen en uit te rekenen met een fitness app oid.
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee