Print

Recept: Kerstbrood wentelteefjes

Kerstbrood Wentelteefjes

Wist je dat (oud) kerstbrood of die feeststol ook heerlijk zijn om kerstbrood wentelteefjes van te maken? Een ideaal bakrecept dat we dikwijls toepassen op oud brood, maar ook verrukkelijk met een kerststol of zelfs paasstol!

Scale

Ingredients

Extra:

Instructions

  1. Gebruik een diep bord of kleine ovenschaal en kluts hierin het ei met de melk. Voeg een snuf kaneel toe.
  2. Smelt een grote klont roomboter in de koekenpan of grillplaat. Hou het vuur op middelhoog.
  3. Haal de plakken kerstbrood, aan weerszijden, door het ei mengsel en plaats in de koekenpan. Bak goudbruin of tot het ei gestolt is, en keer de kerstbrood wentelteefjes om. Bak de andere zijde ook bruin. Wellicht kun je er slechts 2-3 naast elkaar kwijt in de koekenpan, en bak je dit recept in delen op.
  4. Serveer de Kerstbrood wentelteefjes met poedersuiker er overheen gestrooid. Rasp eventueel wat pure chocolade grof boven de warme wentelteefjes en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty