Print

Recept: Wentelteefjes van paasstol of kerststol

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wist je dat (oud) kerstbrood of die feeststol ook heerlijk zijn om kerstbrood wentelteefjes van te maken? Een ideaal bakrecept dat we dikwijls toepassen op oud brood, maar ook verrukkelijk met een kerststol of zelfs paasstol!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ei
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • snufje kaneel
  • optioneel: 1 el (vanille)suiker
  • 5 plakken kerstbrood (1 cm dikte)
  • roomboter

Extra:

  • diep bord of kleine ovenschaal
  • koekenpan of grillplaat

Instructions

  1. Gebruik een diep bord of kleine ovenschaal en kluts hierin het ei met de melk. Voeg een snuf kaneel en eventueel suiker toe.
  2. Smelt een grote klont roomboter in de koekenpan of grillplaat. Hou het vuur op middelhoog.
  3. Haal de plakken kerstbrood, aan weerszijden 2x , door het ei mengsel en plaats in de koekenpan. Bak goudbruin of tot het ei gestold is en keer de paasstol of kerststol wentelteefjes om. Bak de andere zijde ook bruin. Wellicht kun je er slechts 2-3 naast elkaar kwijt in de koekenpan en bak je dit recept in delen op.
  4. Serveer de feestelijke wentelteefjes direct. Je kunt er voor kiezen ze voor de gelegenheid te bestrooien bijvoorbeel met poedersuiker of een beetje stroop. Rasp eventueel wat pure chocolade grof boven de warme wentelteefjes en serveer direct!

Fijne feestdagen!

Groetjes, Betty