• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Wentelteefjes van Paasstol of Kerststol

Wentelteefjes van Paasstol of Kerststol

18 april 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Wist je dat die amandelspijs stol van tijdens de Feestdagen ook heerlijk is om wentelteefjes van te maken? Een ideaal bakrecept dat we dikwijls toepassen op oud brood, maar ook verrukkelijk met een kerststol of zelfs paasstol!

Feestdagen Wentelteefjes zijn onweerstaanbaar lekker!

Dit is een recept dat zowel tijdens Pasen als Kerst enorm favoriet is bij ons thuis. Wentelteefjes maak je normaal gesproken met oud brood en ze worden lekker zoet door de melk en ei te combineren met suiker en kaneel. Tijdens de feestdagen vind je Paasstollen en Kerststollen – of simpelweg Feeststol – in de schappen en dat maakt een onweerstaanbaar gerecht voor het kerst ontbijt, Paasbrunch of om juist je left-over stollen met amandelspijs op te kunnen maken. Wentelteefjes zijn natuurlijk ooit bedacht om oud brood nieuw lezen in te blazen. Maar het is juist de combinatie van rozijnen en zacht amandelspijs dat deze Paasstol of Kerststol wentelteefjes zo onweerstaanbaar lekker maakt! Ook lekker: maak er een kerstbrood of paasbrood pudding uit de oven van!

Kerstbrood Wentelteefjes
Kerstbrood Wentelteefjes
Heerlijke kerststol wentelteefjes bestrooid met poedersuiker.

Wentelteefjes van leftover kerstbrood maken

Deze tijd van het jaar zitten we natuurlijk massaal aan de amandelspijs stollen brood. Het liefst met een lik gezouten roomboter. Of misschien zelfs wel met een lepeltje chocoladepasta. Maar een warm geserveerde kerststol is ook een topper! Doordat je deze wentelt in en & melk en vervolgens opbakt, smelt het suiker van de amandelspijs en dit vormt een heerlijk karamellaagje op het brood. Dit moet je echt een keertje geprobeerd hebben! En je hebt slechts een paar standaard ingrediënten nodig om eigenlijk van elke broodsoort wentelteefjes te kunnen maken. Check ook deze grote favoriet van de site: wentelteefjes van Fries suikerbrood! En wat dacht je van deze oliebollen wentelteefjes voor op 1 of 2 januari? Lekker oer-Hollands en lekker ‘krenterig’ tegen voedselverspilling verspilling!

wentelteefjes van paasstol © bettyskitchen.nl
Paasstol wentelteefjes gebakken met amandelschaafsel en maple syrup

Print

Recept: Wentelteefjes van paasstol of kerststol

Kerstbrood Wentelteefjes
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wist je dat (oud) kerstbrood of die feeststol ook heerlijk zijn om kerstbrood wentelteefjes van te maken? Een ideaal bakrecept dat we dikwijls toepassen op oud brood, maar ook verrukkelijk met een kerststol of zelfs paasstol!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ei
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • snufje kaneel
  • optioneel: 1 el (vanille)suiker
  • 5 plakken kerstbrood (1 cm dikte)
  • roomboter

Extra:

  • diep bord of kleine ovenschaal
  • koekenpan of grillplaat

Instructions

  1. Gebruik een diep bord of kleine ovenschaal en kluts hierin het ei met de melk. Voeg een snuf kaneel en eventueel suiker toe.
  2. Smelt een grote klont roomboter in de koekenpan of grillplaat. Hou het vuur op middelhoog.
  3. Haal de plakken kerstbrood, aan weerszijden 2x , door het ei mengsel en plaats in de koekenpan. Bak goudbruin of tot het ei gestold is en keer de paasstol of kerststol wentelteefjes om. Bak de andere zijde ook bruin. Wellicht kun je er slechts 2-3 naast elkaar kwijt in de koekenpan en bak je dit recept in delen op.
  4. Serveer de feestelijke wentelteefjes direct. Je kunt er voor kiezen ze voor de gelegenheid te bestrooien bijvoorbeel met poedersuiker of een beetje stroop. Rasp eventueel wat pure chocolade grof boven de warme wentelteefjes en serveer direct!

Fijne feestdagen!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Kerstbrood Wentelteefjes

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kerstbrood wentelteefjes wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, amandelspijs, brood, chocolade, eieren, kaneel, Kerst recepten, melk, poedersuiker, rozijnen, sojamelk

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Teriyaki Tofu Spiesjes BBQ (video)
Volgend bericht: 15x Oranje recepten voor Koningsdag »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee