• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Hele knolselderij uit de oven

Hele knolselderij uit de oven

23 november 2019 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Ga jij dit jaar aan de slag met een vegetarisch hoofdgerecht voor kerst? Dan kan ik je deze hele knolselderij uit de oven zeker aanraden! Snijd hem in plakken of parten en geniet van een lekker en makkelijk vegetarisch kerstdiner!

Hele knolselderij in de oven bereiden

Van groenten kun je zulke lekkere en fantastische groente gerechten maken. Van de zomer werden wij hier thuis al helemaal fan van deze knolselderij burgers van de barbecue. En ik vroeg me dan ook af wat we nog meer met de knolselderij zouden kunnen doen. Het werd een soort grote gepofte knolselderij. In heb pakketje stop je meteen wat smaakmakers zoals kruidenboter en knoflook, want al die smaken worden dan mee opgenomen in de knolselder. Het recept voor een hele knolselderij in de oven bereiden is niet moeilijk en relatief goedkoop, maar je moet wel rekeninghouden met 2 uur bereidingstijd. Maar thats it. Voor de feestdagen zou je hem zelfs een dag van tevoren kunnen bereiden. En tijdens het kerstdiner hoef je hem dan alleen weer 20 minuten op te warmen in de folie.

recept hele knolselderij uit de oven © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten voor een vegetarische kerst

als je deze hele knolselderij uit de oven fantastisch vind, neem dan zeker ook even een kijkje bij deze vegetarische recepten! En voor de liefhebbers van stoofvlees: deze vegetarische stoof van aubergine en paddenstoelen is een mooie vervanger voor de Franse klassieker Boeuf Bourginon! Maar deze Italiaanse gebakken ricotta uit de oven heeft ook menig harten en magen veroverd! Ook lekker en winters: een bietjes stamppot met pompoen en zachte geitenkaas! Check hier 10x vegetarische hoofdgerechten voor kerst op een rijtje! Fijne Feestdagen!


Print

Recept: Hele knolselderij uit de oven

recept hele knolselderij uit de oven © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga jij dit jaar aan de slag met een vegetarisch hoofdgerecht voor kerst? Dan kan ik je deze hele knolselderij uit de oven zeker aanraden! Smeer hem in met kruidenboter en pof de kn0lselderij met knoflook in de oven. Snijd hem in plakken of parten en geniet van een lekker en makkelijk vegetarisch kerstdiner!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 2 uur
  • Total Time: 2 uur en 15 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Method: roosteren
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 knolselderij
  • 70 gram kruidenboter (op kamertemperatuur)
  • ¼ tl. paprikapoeder
  • 3 knoflook tenen
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes

Extra:

  • aluminium folie
  • kleine ovenschaal

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht) en plaats een ovenrooster net onder het midden van de oven.
  2. Boen de knolselderij goed schoon onder de stromende kraan. (ik gebruik hier het borsteltje voor waar ik tevens mijn citroenen mee boen). Droog hem daarna goed af met keukenpapier.
  3. Scheur twee grote rechthoeken aluminiumfolie af en leg deze als een kruis op elkaar. Prak vervolgens het paprikapoeder door de kruidenboter heen.
  4. Leg de knolselderij op het werkblad, met de ‘wortelkant’ naar boven. Smeer de knolselder helemaal in met de boter. Pak hiervoor steeds een beetje boter met je vingers en smeer goed uit. Door de warmte van je handen wordt de boter goed smeerbaar. Plaats daarna in het midden van het aluminiumfolie en vouw de stukken naar boven. Alles dient goed aan te sluiten en luchtdicht zijn, maar laat nog een opening bovenop vrij!
  5. ‘Plak’ de laurier boven op. Gebruik de zijkant van een koksmes om de knoflook helemaal plat te slaan (velletjes hoef je niet te verwijderen). Leg bovenop de laurier. En tot slot leg je de tijm er op. Sluit nu de folie bovenop ook helemaal en plaats de ingepakte knol in de ovenschaal. 
  6. Bak de knolselderij gedurende 2 uren helemaal gaar in de oven. Haal daarna de schaal er uit en laat nog 5 minuten in de folie afkoelen. Vouw een klein stukje open en prik in de knolselderij met een sateprikker: de zou heel mooi door het ‘vlees’ heen moeten gaan en dan is hij echt gaar. Serveer direct!

Fijne feestdagen en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je dit gerecht compleet vegan maken? Gebruik dan Flora plant vegan ‘roomboter’ en maak daar zelf een kruidenboter mee. Deze kun je dan gebruiken om de knolselderij mee in te smeren.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept hele knolselderij uit de oven © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan stoofvlees met aubergine wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Glutenvrij, knoflook, knolselderij, kruidenboter, laurier blad, Low Carb, roomboter, tijm, vegan

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Speculaastaart met abrikozen (video)
Volgend bericht: Boerenkool quiche met cranberry compote »

Lees Interacties

Reacties

  1. kokkie

    30 januari 2021 om 4:13 pm

    en op welke temperatuur?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 februari 2021 om 12:15 pm

      hi Kokkie, rooster hem op 200 graden (180 hetelucht). Groetjes!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee