Een havermout ontbijt zorgt voor een heerlijke voedzame start van de dag! En speciaal voor Valentijnsdag maak je hem heerlijk rood fruit. Maak dus eens deze havermoutpap met rood fruit bevat lekker veel vezels, eiwitten en vitaminen!
Havermoutpap tijdens winterse dagen
Tijdens de koude en winterse dagen ga ik het liefst ontbijten met een warme kom havermoutpap. Niet alleen is dat ongelofelijk lekker van smaak, maar het warme rood fruit er bovenop warmt je letterlijk even op. Alleen nog even lekker nog wat kaneel toevoegen aan je havermoutpap met rood fruit en je winterse ontbijt is helemaal klaar.
Wil je alles te weten komen over het bereiden van de perfect havermoutpap! Check dan hier de video met al mijn tips en trucs!
Regelmatig ontbijten met havermoutpap met rood fruit
Wist je overigens dat havermoutpap je bloedsuikerspiegel gedurende de dag in toom houdt? Regelmatig ontbijten met havermoutpap zou die bekende 4-uurs dip dus kunnen doen verdwijnen! Dat is dus nog een mooie reden om s’ochtends lekker te gaan ontbijten met havermoutpap met rood fruit!

Variatie recepten met havermoutpap
Heb je heerlijk genoten van deze havermoutpap met rood fruit? Uiteraard heb ik nog meer variatie recepten met havermoutpap voor je in petto! Maak bijvoorbeeld appeltaart-havermoutpap met appel en kaneel. Of ga voor een guilty pleasure variant van havermoutpap met pindakaas en chocolade. Maar speciaal voor de koffielovers onder jullie: maak eens een havermoutpap-cappuccino als ontbijt! Dan wordt het zeker lekker genieten deze winter!
Recept: Havermoutpap met rood fruit
Havermout zorgt voor een heerlijke start de dag! Deze havermoutpap met rood fruit bevat lekker veel vezels, eiwitten en vitaminen!
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 10 minuten
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 40 gram havermout,
- 200 ml (amandel)melk,
- 1 eetlepel pompoenpitten,
- 1 eetlepel lijnzaad.
Voor de rode vruchtensaus:
- 100 gram rood fruit mix, bijv. blauwe bessen, frambozen, bramen, aardbei etc.
- ½ theelepel kaneel
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel maple syrup of agave siroop, schepje suiker mag ook hoor!
Instructions
- In een klein pannetje stop je het rode fruit, samen met de kaneel, water en zoetmiddel. Verwarm het fruit op middelmatig vuur en blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. De bosvruchten zullen een beetje indikken tot een soort loperige jam of vruchtensaus namelijk. Je kunt dit op laat vuur even laten staan tot de pap klaar is.
- Schep in een apart pannetje de havermout en voeg de melk toe. Breng aan de kook en draai het vuur naar middelmatige temperatuur. Laat de havermout pap in 5-10 minuten indikken en doorkoken, maar roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
- Schep de havermout in een kom of diep bord en lepel hier het rode fruit bovenop. Top het geheel af met de pompoenpitten en de lijnzaad. Serveer de havermout met rood fruit direct.
Eet smakelijk!
Notes
De vruchtensaus kun je ook eventueel een dag (of twee) van tevoren bereiden. Laat goed afkoelen en bewaar in een afgedekt bakje in de koelkast. Deze kun je s’morgens dan koud over de warme pap gieten en dat zal hem ook weer een beetje opwarmen.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze havermoutpap met rood fruit wilt gaan maken!

smakelijk en zeer voedzaam, was best verrassend eerste keer zo gemaakt
Dat is leuk om te horen, dank je wel!
Lekkerste ontbijtje ooit!!
Ik gebruikte rijstemelk omdat ik dat in huis had, maar dat ging prima. Bedankt voor dit super goede idee ❤️
Dat vind ik heel leuk om te horen|! dank je wel en geniet van het recept!