Nieuwe maand, dus tijd voor een nieuw soepje! Deze maand is de groene feta soep mijn favoriet. Lekker licht en uitermate geschikt om te eten met warm weer.
Groene feta soep een ware vitaminebom!
Deze groene feta soep is ideaal om restjes groene groente in te verwerken. Mijn favorieten zijn spinazie en courgette, maar je kunt hem ook prima maken met sla, bleekselderij, komkommer etc. Zo wordt deze groene feta soep een ware vitaminebom! En door de toevoeging van basilicum past de soep ook helemaal thuis in mijn Italiaanse blog-thema van deze maand. Serveer bijvoorbeeld met een lekker vers gebakken bruin bolletjeof maak er soepstengels omwikkeld met spek bij.
Tijdens een detox
Deze groene feta soep is ook ideaal om te bereiden tijdens een detox of een voedselzandloper levenswijze, want hij bevat geen gluten of vlees. En daarnaast is deze groente soep ook gewoonweg erg lekker en een smakelijk hartig tussendoortje! En je zet hem echt in een handomdraai in elkaar!
PrintGroene Feta Soep
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 1 minutes
- Total Time: 6 minutes
- Yield: 2-3 personen 1x
- Category: lunch
- Cuisine: Italiaanse
Ingredients
- 1 ui,
- 1 courgette,
- 3 eetlepels olijfolie,
- 2 handjes verse spinazieblad,
- 700 ml (kippen)bouillon,
- 100 gram feta,
- 10 basilicumblaadjes,
- eventueel 1 eetlepel Ajvar.
Extra benodigdheden:
- Staafmixer
Instructions
- Pel en snipper de ui. Schil en was de courgette, en snijd het vruchtvlees in (grove) blokjes.
- Verhit de olijfolie in een (soep)pan op hoog vuur. Voeg de uien toe bak in 2 minuten glazig. Voeg de courgette toe en bak ook 1 minuut mee.
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur nu naar middelhoog en laat 10 minuten zachtjes doorkoken, met de deksel op de pan.
- Voeg het spinazieblad toe en laat nogmaals 2 minuten doorkoken.
- Pureer het geheel met een staafmixer.
- Verkruimel de feta boven de pan en voeg samen met de basilicum toe. Breng de groene feta soep weer aan de kook en laat 1-2 minuten doorkoken.
- Pureer de groene feta soep daarna nogmaals met de staafmixer (om de laatste brokjes feta fijn te malen) en breng op smaak met zout, peper en eventueel Ajvar.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Nutrition
- Serving Size: 2 tot 3 personen
Manon
Dit soepje smaakte heerlijk!
Volgende keer maak ik een dubbele portie zodat we de dag erna er ook nog van kunnen genieten