Print

Groene Feta Soep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 1 minutes
  • Total Time: 6 minutes
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: lunch
  • Cuisine: Italiaanse

Ingredients

Scale
  • 1 ui,
  • 1 courgette,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 2 handjes verse spinazieblad,
  • 700 ml (kippen)bouillon,
  • 100 gram feta,
  • 10 basilicumblaadjes,
  • eventueel 1 eetlepel Ajvar.

Extra benodigdheden:

  • Staafmixer

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Schil en was de courgette, en snijd het vruchtvlees in (grove) blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een (soep)pan op hoog vuur. Voeg de uien toe bak in 2 minuten glazig. Voeg de courgette toe en bak ook 1 minuut mee.
  3. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur nu naar middelhoog en laat 10 minuten zachtjes doorkoken, met de deksel op de pan.Groene Feta soep
  4. Voeg het spinazieblad toe en laat nogmaals 2 minuten doorkoken.
  5. Pureer het geheel met een staafmixer.
  6. Verkruimel de feta boven de pan en voeg samen met de basilicum toe. Breng de groene feta soep weer aan de kook en laat 1-2 minuten doorkoken.
  7. Pureer de groene feta soep daarna nogmaals met de staafmixer (om de laatste brokjes feta fijn te malen) en breng op smaak met zout, peper en eventueel Ajvar.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Nutrition