Deze mama houd echt van uitgebreide familie brunches in het weekend. En het leek mij leuk om een vrij staandaard ontbijtgerecht eens in een nieuw jasje te steken. Serveer je yoghurt met muesli of granola en fruit eens in een bijzondere vorm, zoals deze granola taart.
Familie brunch met granola taart
De bodem is een in de oven gebakken geheel van granola, pindakaas en mapje syrup. Niet te vergelijken met een echt stuk taart, maar wel echt superlekker! Door de yoghurt alleen over het midden te gieten, komt er een soort taart korst rand naar voren waardoor het geheel net echt lijkt. Ik denk dat deze granola taart het later dit jaar ook heel goed zal doen tijdens menig kerst ontbijtjes met het gezin en dat betekend lekker samen genieten dus!
Nog meer lekkere granola recepten
Hoewel ik in dit recept voor granola taart gebruik maak van een kant-en-klaar pak met notengranola uit de winkel. Kun je natuurlijk ook zelf thuis aan de slag met granola maken. Het mooiste hiervan vind ik dat je steeds een andere mix kunt samenstellen door te variëren met noten, gedroogd fruit en kruiden. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze herfstachtige granola met appel en cranberry. Of ga voor 1001 nachten sfeer met deze Marrakech Granola met abrikozen en pistache. Voor een glutenvrije granola taart kun je ook deze glutenvrije noten granola met kokos maken en die gebruiken als taart bodem.
Kookvideo: Granola Taart
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Granola Taartje voor het ontbijt
Dit overheerlijke ontbijt is er eentje om te delen met het hele gezin. Serveer je yoghurt met granola en fruit eens op feestelijke wijze en dus als deze soort van granola taart voor het ontbijt.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 4–6 personen 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 300 gram granola,
- 80 gram pindakaas,
- 50 gram maple syrup,
- 1 eetlepel water,
- lage taartvorm/schaal 24-28 cm.
Topping:
- 400 gram Griekse yogurt,
- 2 handjes bosvruchten,
- 2 eetlepels lijnzaad/chiazaad/hennepzaad
- 2 eetlepels fijngehakte (witte) chocolade.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet een bakvorm of ovenschaal lichtjes in met olie.
- Roer de granola, pindakaas, maple syrup en water door elkaar. Je kunt dit eventueel ook kort mixen in een foodprocessor voor een fijnere granola. Verdeel dit over de bakvorm of ovenschaal en verspreid evenredig over de bodem. Probeer een opstaande rand te vormen met behulp van een eetlepel en je duim en druk daarnaast de bodem goed aan. Schuif de granola taart bodem in de oven en bak gedurende 20-25 minuten licht goudbruin af. Laat daarna afkoelen.
- Schep de dikke yoghurt over de granola taarten zorg dat de randen zichtbaar blijven zodat het net een echt taartje lijkt.
- Daarna de yoghurt aftoppen met vers fruit, de witte chocolade en voeg als finishing touch wat lijnzaad of chiazaad of hennepzaad toe. Serveer direct.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Geef een reactie