Print

Recept: Granola Taartje voor het ontbijt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit overheerlijke ontbijt is er eentje om te delen met het hele gezin. Serveer je yoghurt met granola en fruit eens op feestelijke wijze en dus als deze soort van granola taart voor het ontbijt. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram granola, 
  • 80 gram pindakaas,
  • 50 gram maple syrup,
  • 1 eetlepel water,
  • lage taartvorm/schaal 24-28 cm.

 

Topping:

  • 400 gram Griekse yogurt,
  • 2 handjes bosvruchten,
  • 2 eetlepels lijnzaad/chiazaad/hennepzaad
  • 2 eetlepels fijngehakte (witte) chocolade.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet een bakvorm of ovenschaal lichtjes in met olie.
  2. Roer de granola, pindakaas, maple syrup en water door elkaar. Je kunt dit eventueel ook kort mixen in een foodprocessor voor een fijnere granola. Verdeel dit over de bakvorm of ovenschaal en verspreid evenredig over de bodem. Probeer een opstaande rand te vormen met behulp van een eetlepel en je duim en druk daarnaast de bodem goed aan. Schuif de granola taart bodem in de oven en bak gedurende 20-25 minuten licht goudbruin af. Laat daarna afkoelen.
  3. Schep de dikke yoghurt over de granola taarten zorg dat de randen zichtbaar blijven zodat het net een echt taartje lijkt. 
  4. Daarna de yoghurt aftoppen met vers fruit, de witte chocolade en voeg als finishing touch wat lijnzaad of chiazaad of hennepzaad toe. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty