• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

5 december 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Met een mooie feestmaand voor de deur, gaan we natuurlijk lekker genieten van mooie gerechten en feestelijke afsluiters. Speciaal voor de gevoelige buikjes ging ik aan de slag met de producten van Schär en maakte ik deze glutenvrije pretzel taart met chocolade. 

Glutenvrije taart recepten

Omdat mijn buikje gevoelig reageert op gluten, ben ik al jarenlang fan van de glutenvrije producten van Schär. Zij zijn een van de koplopers in de Europese markt op het gebied van glutenvrije producten en te herkennen aan de knalgele verpakkingen. Schär heeft een zeer breed assortiment van glutenvrij brood en bolletjes, tot glutenvrije koekjes en snackrepen. Met hun glutenvrije koekjes kun je aan de slag met dit recept voor een glutenvrije pretzel taart met chocolade. Een heerlijk dessert om te serveren tijdens het kerstdiner. En hier vind je nog meer glutenvrije recepten.

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije pretzel taart met Salinis van Schär

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

De Salinis van Schär zijn kleine glutenvrije knapperige pretzel koekjes met een vleugje zeezout. Iedereen weet dat chocolade, karamel en zeezout een gouden trio zijn, dus zo ontstond het idee voor deze glutenvrije pretzel taart met Salinis van Schär. De bodem van de taart moest en zou een koekjesbodem worden, die gemaakt wordt van een combinaties van Salinis en Sable Choc koekjes. Dat laatste is een soort ‘digestive’ koekje met chocolade van Schär: een koekje dat ideaal is voor een no-bake cheesecake of voor fudge taartbodems. En dus ook deze glutenvrije pretzel taart. De combinatie van zoet, zout en good looks maken dit een spetterende glutenvrije taart als afsluiter tijdens de feestdagen. Check hier nog meer overheerlijke kerstdesserts!


Print

Recept: Glutenvrije pretzel taart met chocolade

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze glutenvrije Pretzel taart is eigenlijk een chocolade fudgetaart met gezouten pretzels voor een heerlijk contract. Maak je dit kerstdessert met glutenvrije crackers dan heb je zo een mooie glutenvrije afsluiten van het diner!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 4 hours 15 minutes
  • Yield: 10–12 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram Schär Sable Choc (digestive met chocolade koekjes,
  • 60 gram Schär Salines (pretzel koekjes),
  • 80 gram roomboter,
  • 200 gram pure chocolade, in stukjes,
  • 1 blikje gecondenseerde melk,
  • 1 flinke eetlepel pindakaas,
  • 1 eetlepel karamel pasta of karamelsaus,
  • Grof zeezout (flakes).

Extra:

  • foodprocessor,
  • Springvorm met doorsnede 24 cm,
  • bakpapier,
  • klein pannetje.

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met het bakpapier. Knip ook een strook bakpapier en leg deze aan de binnenkant van de opstaande rand. Zet eventueel vast met een klein beetje boter.
  2. Vermaal 150 gram Schär Sable Choc + 40 gram Schär Salines in de keukenmachine. Zorg in ieder geval dat je 12 pretzels achterwege houdt voor de decoratie van de glutenvrije pretzel taart.
  3. Smelt ondertussen de roomboter in een klein pannetje. Voeg hier de koekkruimels aan toe en roer het geheel door om alles te bedekken in de roomboter. Stort uit op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de pretzel taartbodem in de koelkast om alvast op te stijven.
  4. Nu ga je de chocolade fudge maken: Verwarm de chocolade, gecondenseerde melk en pindakaas in een pannetje op laag vuur. Blijf regelmatig roeren om alles samen te smelten en te vermengen. Na een paar minuten wordt het mengsel stroperig en dan schep je het over op de koekbodem. Strijk de bovenkant van de chocolade fudgelaag glad en laat de glutenvrije pretzel taart met chocolade gedurende 4 uren opstijven in de koelkast.
  5. Vlak voor het serveren: verwarm de karamelpasta kort in de magnetron of au bain-marie. Doop er een lepel in en lepel de dunne pasta in ringen over de bovenkant van de opgesteven taart. Druk vervolgens de overgebleven 12 pretzel koekjes in een ring rondom de bovenkant van de taart. Maak het geheel af met een lekkere snuf salt flakes.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip: Bewaar deze glutenvrije pretzel taart na bereiding in de koelkast. Wacht alleen met decoreren met karamel en pretzels echt tot pas vlak voor het serveren. De losse pretzels verliezen namelijk hun knapperigheid als je ze een dag in de koelkast zet. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Dit artikel betreft een samenwerking met Schar. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Bakrecepten, Taart Recepten Tags: Amerikaanse keuken, chocolade, fudge, gecondenseerde melk, Glutenvrij, karamel, koekjes, no-bake, pindakaas, pretzels, roomboter, samenwerkingen, Schär, taart

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Op wildreis door Gelderland
Volgend bericht: Restaurant Noir in Utrecht »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee