• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Gevulde croissants met amandel

Gevulde croissants met amandel

23 juni 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Buongiorno! Oftewel, goede morgen ! Het weekend staat al bijna weer voor de deur, en dat wordt lekker typisch Italiaans genieten met deze gevulde croissants met amandel. De Italianen zijn namelijk verzot op zoete deegwaren bij hun cappuccino, dus voegen we dit recept lekker toe aan de Italiaanse maand op de blog!

Typische Italiaans ontbijt

In het weekend ontbijten we graag met croissants, maar in plaats van de gebruikelijke brie en ham, gaan we het deze keer over een andere boeg gooien. In Italie zijn ze niet zulke grote ontbijters als wij Nederlanders. Een cappuccino mag natuurlijk niet ontbreken, tenminste mits je voor 11.00 uur ontbijt. Daarna is espresso de orde van de dag 🙂 En naast de koffie, maakt daarbij een kleine zoete versnapering een typisch Italiaans ontbijt.

recept gevulde croissants met amandel italiaans ontbijt croissant bettys kitche

Gevulde Croissants met amandel

Dus voor dat ultieme vakantiegevoel ga je thuis dan ook aan de slag met kant-en-klaar croissantdeeg en vul je deze met een heerlijke vulling van amandel en pijnboompitten. Even afpoederen met poedersuiker en lekker van genieten. Ik gebruikte een blik croissantdeeg voor 4 mega croissants, maar je kunt natuurlijk ook de normale blikken voor 6 kleinere stuks deeg gebruiken. Groot of klein maakt niet uit, want deze gevulde croissants met amandel zijn een blijvertje!

En als deze zoete croissants voor het ontbijt je goed bevallen zijn, dan moet je zeker ook eens onze croissants met Oreo’s en chocolade uitproberen! Of ga voor deze gevulde croissantrolletjes met lemon curd en ricotta!


Print

Recept: Gevulde Croissants met amandel

recept gevulde croissants met amandel italiaans ontbijt croissant bettys kitche
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blikje croissantdeeg,  voor 4 mega croissants,
  • 3 eetlepels pijnboompittten,
  • 100 gram amandelspijs,
  • 1 ei, geklutst
  • poedersuiker.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en bekleed een ovenrooster met bakpapier.
  2. Rol het croissantdeeg uit en vorm 4 driehoeken. Hak de pijnboompitten grof.
  3. Prak in een diep bord de amandelspijs fijn met een geklutst ei. Prak hier vervolgens 23 van de pijnboompitten doorheen. Vorm 4 hoopjes van de vulling op de croissant deeg en rol het deeg op. recept gevulde croissants met amandel italiaans ontbijt croissant bettys kitche
  4. Bevochtig het deeg een beetje met je vinger en water en bestrooi royaal met poedersuiker. Druk de overgebleven 13 van de pijnboompitten in het deeg . Bak de gevulde croissants met amandel volgens de gebruiksaanwijzing af in de oven. (bij mij was dit 18-20 minuten)

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gevulde croissants met amandel italiaans ontbijt croissant bettys kitche

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelen, amandelspijs, bladerdeeg, croissants, eieren, Italiaanse Keuken, Moederdag, pijnboompitten, poedersuiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pasta met worst en courgette
Volgend bericht: Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee