• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Gegrilde kippenbouten uit de oven

Gegrilde kippenbouten uit de oven

17 juli 2014 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Wij zijn thuis wel fan van een lekker stukje kip. Enkel een pootje is net te klein als hoofdgerecht maar deze gegrilde kippenbouten uit de oven zijn een goede portie voor het avondeten.

Gegrilde kippenbouten uit de oven maken

Gebakken kip is de grote favoriet van velen! Geef je kip een lekker krokante korst door deze eerst rondom te bakken in boter of olie en daarna verder te garen in de oven. Zo blijft hij lekker mals en is het prima voor te bereiden. Serveer de gegrilde kippenbouten uit de oven met gegrilde of gestoomde groenten, rijst, stokrood of zelfs aardappels. Je kunt er zelfs voor kiezen de ovenschaal met kip al te vullen met diverse soorten groenten en te garen in de vleessappen. Wat jij wilt.

recept gegrilde kippenbouten uit de oven maken betty's kitchen

Nog meer gegrilde kip recepten

Ik breng mijn gegrilde kippenbouten uit de oven op smaak met peper & zout en provencaalse kruiden. Maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare kipkruiden, kerrie massala of zelfs een BBQ kruiden rub (voor kip) toepassen. De liefhebbers checken ook nog even deze recepten voor pulled chicken met BBQ saus en deze Midden-Oosterse kip in za’atar kruiden. En heb je ook wel eens gefrituurde kip gemaakt? Geniet dus heerlijk van recepten met kip!


Print

Recept: Gegrilde kippenbouten uit de oven

recept gegrilde kippenbouten uit de oven maken betty's kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een heel eenvoudig recept voor zelf gegrilde kippenbouten in de oven maken. De bouten bak je eerst aan in een braadpan en leg daarna in een ovenschaal in de oven. Ondertussen kun je groente, aardappels etc gaan bereiden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 1uur
  • Yield: 4 personen
  • Category: Hoofdgerecht met gevogelte
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

  • 4 kippenbouten
  • 20 gram roomboter
  • 2 el olijfolie
  • Provencaalse kruiden
  • peper & zout

Extra:

  • Braadpan
  • ovenschaal
  • bakpapier of 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius (165 hetelucht). Vet een ovenschaal in met olie, of leg er simpelweg een vel bakpapier in.
  2. Smelt roomboter en olie in een braadpan op medium  vuur. Voeg 2 kippenbout toe en bak deze aan weerszijden lichtbruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten per set en breng ze daarna op smaak met zout,  peper en provencaalse kruiden. Schep de kip uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak de volgende twee bouten net zo.
  3. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de kip in 40 -45 minuten gaar. Na 2o en 30 minuten oventijd bedruip je de kip met de vrijgekomen sappen. Laat de ovendeur niet te lang openstaan. 
  4. Serveer de kippenbouten direct. Eet smakelijk!

Notes

Je kunt de kippenbouten ook volledig in de oven bereiden, zonder dus eerst aan te bakken. Houdt er dan rekening mee dat de bereidingstijd in de oven 55 – 60 minuten wordt. Ook wordt de kip dan minder krokant, moet ik eerlijk zeggen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gegrilde kippenbouten uit de oven maken betty's kitchen

Category: Gevogelte Recepten Tags: Glutenvrij, hoofdgerechten, Kip, kippenbout, oven, provencaalse kruiden

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Aubergines met feta uit de oven (Imam Bayildi)
Volgend bericht: Foodelicious in Rotterdam (delicatessen) + webshop »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee