• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Overige / Foodelicious in Rotterdam (delicatessen) + webshop

Foodelicious in Rotterdam (delicatessen) + webshop

18 juli 2014 Door Betina Oostveen Reageer

 

Sinds 2007 vindt je een waar foodie walhalla in hartje Rotterdam. Eigenaren Herman en Jaime Specker bieden in hun Foodelicious winkel aan de Mariniersweg (zijstraat van de Blaak), de lekkerste delicatessen en keukenbenodigdheden aan. Toen ik onlangs een dagje in Rotterdam was, ging ik uiteraard even polshoogte nemen:

Foodelicous in Rotterdam

Foodelicous is werkelijk waar een prachtige zaak waar alles netjes, ruim en overzichtelijk is opgesteld. Je kunt hier gerust een uur rondlopen om alles te bekijken, te proeven en in te slaan. Maar ook voor cadeau’s ben je hier aan het juiste adres.

foodelicious_rotterdam_winkel_webshop_1-001

foodelicious_rotterdam_winkel_webshop_4-001

Herman Specker, de Oliebaron

Waar zij met name bekend mee zijn geworden is het rijke assortiment aan olijfolie: Er zijn maar liefst 26 soorten olijfolie van de tap te verkrijgen. Herman wordt dan ook niets voor niet de ‘Oliebaron van Nederland’ genoemd. En dan heb ik het nog niet eens over de 25 soorten azijn, en diverse balsamico’s van 7 tot 100 jaar oud. Laat het duidelijk zijn: als je op zoek bent naar een bijzondere fles om iemand cadeau te geven, dan ben je hier aan het juiste adres.

De keuze is reuze

Foodelicious bied ook breed scala aan verse en houdbare producten aan. Denk aan: pasta, sauzen, worst,  kruiden, 20 soorten zout, honing, tapenades, maar liefst 90 soorten thee, jam, koekjes en een uitgebreide collectie zelfgemaakte chocolade (bonbons). Maar ben je op zoek naar handige keuken accessoires, kekke serviezen, of kookboeken om thuis de boekenplank mee te verankeren, dan is de keuze ook reuze. Alles wordt vooraf geproefd en gekeurd, opdat het zijn plekje in de winkel kan verdienen. En dit maakt ook dat men heel goed op de hoogte is van de producten, smaak en receptmogelijkheden. Ze zullen je dus ook met alle liefde helpen om cadeau’s uit te zoeken of met geschenkenpakketten samenstellen.

foodelicious_rotterdam_winkel_webshop_2-001

foodelicious_rotterdam_winkel_webshop_5-001

Mag ik even komen proeven?

Ja hoor! Geen enkel probleem! Er worden kleine plastic glaasjes en lepeltjes onder de toonbank vandaan getoverd, en voor je het weet sta je Zilt water te nippen. Dat is weer eens wat anders als een Beaujolais wijntje. Het enthousiasme waarmee Herman zijn verhaal deelt, trekt meerdere bezoekers en al gauw is het eengezellige boel in de winkel. Prachtig dat dit gewoon zo maar kan en ik begrijp van Herman dat hij dit juist het leukste onderdeel vind: de interactie met de klant en het verhaal kunnen vertellen achter een product of merk!

Het is duidelijk dat Foodelicous pure en eerlijke producten aanbied, die niet alleen fantastisch smaken, maar ook van de beste kwaliteit zijn. Veel producten hebben vaak een eigen verhaal, en het is zo leuk om dat aan te horen van Herman en zijn team. En als je diezelfde passie voor eten hebt, of gewoon eens nieuwe dingen wilt proeven, dan ben je hier aan het juiste adres. Aan Herman& Jamie: ga vooral zo door, jullie hebben een ‘heerlijke’ zaak!

foodelicious_rotterdam_winkel_webshop_6-001

Deze shop je o.a. bij Foodelicious Rotterdam

Uiteraard ging ik niet met lege tassen naar huis, en sprokkelde zelf ook het een en ander aan lekkers bij elkaar, zoals (met de klok mee):

  • Cricks Tomaten Confituur –  en jam gemaakt van gerookte tomaten, heerlijk voor bij vlees.
  • Ghee Easy –  geklaarde boter die traditioneel gebruikt wordt in India. Nu gelukkig dus ook in Nederland te verkrijgen.
  • Maldon Zeezout vlokken –  heerlijk om gerecht mee te garneren, of voor bij het stokbrood dat in de olijfolie gedipt wordt (want de vlokken lossen niet op in de olie)
  • Maldon ‘Smoked’ Zeezout vlokken – Deze zijn op smaak gebracht met ‘gerookte kruiden’,  heerlijk voor bij dat stukje vlees of vis uit de grillpan. Het heeft ook een beetje pit!
  • Salame Crudo al Aglia – een heerlijke, Italiaanse, droge worst met veel knoflook. Ideaal voor op de borrelplank. Deze worsten zijn er in heel veel smaken.
  • Bouillon blokjes getrokken van paddestoelen – Deze gebruik ik dikwijls voor Risotto ai Funghi en ze bevatten 30% minder zout als normale blokjes.
  • Servetten met bloemen en tuinkruiden motief.
  • Foodelicous bonbons.
  • Anti-Pasti schaal met verschillende soorten gesneden Italiaanse worst en ham.
  • GUCC Bars- dit zijn tussendoortjes voor volwassenen: Chocolade repen van de Grown Up Chocolate Company, in de smaken: Toffee, Kokosnoot en Gezouten Pinda’s.

Zoals je aan de linkjes kunt zien, zijn de meeste items ook gewoon in de webshop van Foodelicous te verkrijgen. Gewoon vanuit de luie stoel… Maar als je in de buurt bent loop zeker even de winkel binnen, want het heeft toch juist iets bijzonders om daar rond te lopen, te proeven, te voelen, en te luisteren naar Herman.

love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht 

  • Ruime keuze en assortiment met verswaren, langer houdbare waren, maar ook serviezen, keukengerei en kookboeken.
  • Veel enthousiasme en kennis mbt de producten.
  • Heerlijk ruim en licht ingericht.
  • Centraal gelegen in Rotterdam.
  • Ideaal genoeg zijn veel items ook te bestellen via de webshop
  • Foodelicous is ook heel actief op Instagram en plaatst de lekkerste gerechten waardoor je spontaan naar de winkel wilt hollen.
  • Ze komen ook met een Foodelicous Box:  een twee maandelijkse foodbox met de leukste, lekkerste en nieuwste delicatessen uit de winkel. Meer info volgt binnekort!

 

BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht

  • Op deze locatie kun je enkel betaald parkeren. Maar dat is dan ook het enige minpuntje.

 


Foodelicious
Mariniersweg 47
3011 ND, Rotterdam
Telefoon: 010- 4130 111 
 www.foodelicious.nl
 
genieten_groetjes_betty
 

 

Category: Overige Tags: chocolade, delicatessen, foodelicious, Rotterdam, webshop, worst

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Aubergines met feta uit de oven (op Turkse wijze)
Volgend bericht: Hampton Court Palace Londen + Flower Show »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in