Print

Gebakken krieltjes met tuin kruiden recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

bijgerecht voor 4-6 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kilo krieltjes (ongeschild),
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 25 gram peterselie,
  • 25 gram bieslook,
  • 1 flinke knoflook teen,
  • peper,
  • (grof zee)zout.

Extra:

  • kookpan met deksel,
  • grote koekenpan of hapjespan.

 

Instructions

  1. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden en eventuele grote krieltjes in vieren. Stop in een pan met ruim water + een flinke snuf zout. Plaats de deksel op de pan en breng de krieltjes aan de kook, gedurende 10 minuten.
  2. Ondertussen spoel je alvast de peterselie en bieslook af onder de kraan en hak fijn. Pel vervolgens de knoflook en pers deze uit. Zet apart.
  3. Zodra de aardappels gaar zijn, giet je deze af in een vergiet en laat een beetje uitstomen en opdrogen.
  4. Verhit de olijfolie in de koekenpan of hapjes pan en bak hierin de krieltjes rondom aan. Doe dit gedurende 10 minuten op middelmatig vuur en schud de pan regelmatig even los om aanbakken te voorkomen. Voeg in de laatste minuut de peterselie, bieslook en knoflook toe aan de gebakken krieltjes en roerbak deze mee. Breng vervolgens op smaak met peper en (grof zee)zout.

Eet smakelijk,

Groetjes, Betty