• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Slagroomtaart met aardbeien

Slagroomtaart met aardbeien

2 juni 2016 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Zoals jullie in mijn fotodagboek hebben kunnen lezen, was ik onlangs op bezoek Bij Robèrt van Beckhoven voor een blogevent van Quooker.  Naast een rondleiding, kregen wij ook een workshop en hebben daarbij een makkelijke en verrukkelijke slagroomtaart met aardbeien gemaakt.

Slagroomtaart met aardbeien bij Robèrt van Beckhoven

Een taartje dat je thuis heel eenvoudig zelf kunt namaken en kunt serveren bij de koffie. Het grootste genot gaat schuil in twee overheerlijk amandel biscuit bodems en daartussen lekker veel verse aardbeien. Ik voegde er zelfs stiekem wat gehakte verse muntblaadjes toe aan deze slagroomtaart met aardbeien.

Bij Robért

In de pittoreske plaats Oisterwijk (Noord-Brabant) vind je de Leerfabriek en winkel van Bij Robèrt. Naast de diverse kook-workshops runt de Meester Boulanger en Meester Patissier ook een bakkerij en patisserie, en ken je hem waarschijnlijk wel van het TV programma ‘ Heel Holland Bakt’. En wordt de winkel dagelijks aangevuld met vers brood, worstenbroodjes, croissants, bolussen, gebakjes, taartjes, maar ook diverse soorten chocolade en huisgemaakte hagelslag en hazelnootpasta’s. Echt een aanrader als je eens in de buurt bent!

Slagroomtaart met aardbeien bij Robèrt van Beckhoven

Het was dan ook ontzettend vervelend (maar niet heus) dat ik hier een dagje mocht komen binnenkijken, rondhuppelen (met haarnetjes uiteraard) en proeven van dit lekkers. En natuurlijk tegen sluitingstijd nog even de winkel kwam leegkopen met mijn medefoodies. Maar het paradepaardje van de dag is toch wel de slagroomtaart met aardbeien die wij tijdens de workshop van Robèrt zelf gingen maken.

Slagroomtaart met aardbeien bij Robèrt van Beckhoven

De basis van deze slagroomtaart met aardbeien bestaat ook uit overheerlijk amandel biscuit, met daar tussen verse aardbeien en lekker veel slagroom. Tja, je wilt een stevige taart, dus dan moet je niet zuinig zijn met slagroom!

Je kunt met dit recept 1 complete ronde taart maken van 16/18 cm doorsnede. Maar uiteraard kun je ook kleinere vormpjes uitsteken en mini slagroomtaartjes maken. Wat jij wilt. Zorg in ieder geval voor een RSV steker/taartring en bekleed deze met een stuk plastic banderol of een op maat gesneden strip bakpapier, want dat maakt het opbouwen van de taart een stuk gemakkelijker. Alleen nog even de ring verwijderen, afstoffen met wat poedersuiker en aansnijden maar. Ja, die Robèrt van Beckhoven weet wel wat lekker is!

Recept Slagroomtaart met aardbeien:

(taart van 16/18 cm doorsnede  – Dessert voor 8 personen)

Ingrediënten amandel biscuit:

  • Eiwitten van 5 eieren, (gebruik het eigeel om bijv. Tiramisu te maken),
  • 110 gram suiker,
  • 75 gram fijngemalen amandelen,
  • 30 gram patentbloem.

Ingrediënten taartvulling + topping:

  • 500 ml slagroom,
  • 125 gram suiker,
  • verse aardbeien,
  • poedersuiker,
  • optioneel: verse munt.

Extra:

  • keukenmixer met garde,
  • oven,
  • (diepe) bakplaat,
  • taartring 16/18 cm,
  • paletmes,
  • plasticfolie,
  • bakpapier,
  • spuitzak,
  • klein bolzeefje.

Bereidingstijd:

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Stop de eiwitten met 35 gram van de suiker in de keukenmixer en klop met de garde op de hoogste stand. Zorg er wel voor dat je kom en garde ontvet zijn.
  3. Meng in een aparte kom de overgebleven 75 gram suiker met de amandelmeel en (gezeefde) patentbloem. Spatel dit door het opgeklopte eiwit mengsel.
  4. Spreid het amandel biscuit beslag uit over de bakplaat en strijk glad af met een paletmes. Stop de bakplaat in de oven, verlaag de temperatuur naar 170 graden (160 hete lucht) en bak af gedurende 30 minuten. Als het deeg lichtbruin is en stevig aanvoelt en terugveert is het klaar voor gebruik. Haal de bakplaat uit de oven en laat eventjes afkoelen.
  5. Bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker en keer hier de bakplaat op. Verwijder het bakpapier en laat het amandel biscuit nog wat verder afkoelen. Ondertussen klop je vast de slagroom stevig op met de suiker. Vul hiermee de spuitzak en bewaar in de koelkast.
    Slagroomtaart met aardbeien bij Robèrt van Beckhoven
  6. Met een steker/taartring steek je twee identieke vormen uit je biscuit beslag (of meerdere kleintjes, maar altijd een even aantal). Plaats de taartring vervolgens op een bordje of ondergrond en bekleed de binnenkant met plasticfolie. Leg 1 plak van het biscuitbeslag op de bodem.
  7. Plaats gehalveerde aardbeien met de snijkant tegen de rand. Zorg voor aardbeien van gelijke grootte. Vul de ruimte tussen de aardbeien en leg alvast een kleine bodem met slagroom uit de spuitzak. Verdeel hier vervolgens een flinke hand grof gehakte aardbeien overheen, met eventueel een eetlepel fijngehakte verse munt. Dek deze laag vervolgens af met een nieuwe laag slagroom uit de spuitzak. Gebruik het paletmes om de slagroom goed te verdelen en licht aan te drukken, zodat je een mooie stevige taart krijgt. Dek de slagroomtaart vervolgens af met de tweede plak amandel bescuit.
  8. Spatel nog wat overgebleven slagroom over de bovenzijde en plaats een extra ‘toefje’ slagroom in het midden van de taart. Zet minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Haal uit de koelkast, verwijder de taartring en plasticfolie. Poeder vervolgens de slagroomtaart af met een beetje poedersuiker en decoreer met een gehalveerde aardbei in het ‘toefje’ slagroom.

Deze slagroomtaart met aardbeien dient in de koelkast bewaard te blijven en is gerust 2-3 dagen goed.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Slagroomtaart met aardbeien bij Robèrt van Beckhoven

(Bron Recept: Robèrt van Beckhoven)

Category: Taart Recepten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Mei 2016
Volgend bericht: Something about Food TAG »

Lees Interacties

Reacties

  1. Vossen

    3 juni 2016 om 5:43 pm

    Lijke mij lekkere recepten en wil ze graag proberen

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in