• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Eendenborst salade met sinaasappel

Eendenborst salade met sinaasappel

7 januari 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Dit is een feestelijke salade van plakjes gerookte eendenborst en ontvelde partjes sinaasappel. De smaken zoet en zout komen heel goed samen in deze eendenborst salade met rode biet en geitenkaas!

Salade met gerookte eendenborst maken

Tijdens de feestdagen had ik een heerlijke borrel georganiseerd. Naast brood en smeersels bedacht ik een simpele eendenborst salade met sinaasappel. Lekker knapperig en fris op smaak gebracht met sinaasappel en geitenkaas. Het leek mij tevens een heerlijke salade voorgerecht voor 4 personen. Maar je kunt hem tevens als gezonde (glutenvrije) lunch voor 2 serveren. De gerookte eendenborst koop je al voorgegaard en in plakjes gesneden. En dat maakt dat je deze salade in een mum van tijd op tafel zet. Lekker van genieten dus! Wil je overigens even zien hoe je heel handig de ontvelde partjes sinaasappel maakt? Bekijk dan hier een tutorial video voor het uitsnijden van partjes citrusvruchten.

recept eendenborst salade met sinaasappel © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke salade recepten

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke salade recepten om je te helpen met je goede voornemens? Naast deze eendenborst salade heb ik nog meer heerlijke salade recepten voor je op de website staan. Je kunt deze ook als bijgerecht salade serveren of geniet er lekker van tijdens de gezonde lunch! Maak bijvoorbeeld een voedzame maaltijd van deze spelt salade met gegrilde groenten. Of ga voor deze salade met burrata en seranoham! Maar deze pinda-tempeh salade met gegrilde komkommer is ook een aanrader! Daarnaast is deze boerenkool salade met peer, ham en gorgonzola ook heerlijk in het winterseizoen.


Print

Recept: Eendenborst salade met sinaasappel

recept eendenborst salade met sinaasappel © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze eendenborst salade met sinaasappel stond tijdens de feestdagen op het menu. Wij hadden een heerlijke borrel georganiseerd voor 4 personen en iedereen kreeg een portie salade bij de hapjes. Dit recept is dus een heerlijk voorgerecht of bijgerecht voor het gezin. Maar je kunt hem ook als gezonde lunch inzetten voor 2 personen. Lekker low carb en glutenvrij!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 min.
  • Yield: 2 – 4 personen 1x
  • Category: Salade
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 gr gerookte eendenborst filet plakjes
  • 2 sinaasappels
  • halve komkommer
  • 150 gr slamelange met rode biet *
  • 75 gr geitenkaas
  • 25 gr walnoten

Voor de salade dressing:

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1–2 el balsamico of frambozen azijn
  • naar smaak: peper & zout

Instructions

  1. Haal de plakjes eendenborst vast uit de koelkast om een beetje op temperatuur te laten komen.
  2. Van de sinaasappels gaan we ontvelde partjes snijden: Snijd met een koksmes een plakje van de boven en onderkant af. Je kunt de sinaasappel nu stevig op je snijplank zetten zonder dat deze gaat rollen. Snijd met het mes van boven naar beneden de schil er af. Let op dat je al het wit mee snijd. Neem daarna de sinaasappel in de hand en snijd elk partje langs het vlies in en ‘wip’ vervolgens het partje vruchtvlees er uit. (binnenkort plaats ik hier een tutorial video van). Doe dit bij alle partjes van gehele sinaasappel.
  3. Rangschik de sla melange op een serveerschaal of groot bord. Haal wat van de rode biet er uit en zet apart voor garnering.
  4. Gebruik een kaasschaaf of mandoline om de komkommer in dunne ronde plakjes te snijden. Rangschik deze door de salade en volg daarbij de vorm van het bord. (Dus leg in cirkels op een rond bord)
  5. Verdeel de plakjes eendenborst over de salade. Een beetje opgerold vind ik het mooiste en steek deze dus tussen de sla en komkommer door. 
  6. Rangschik tevens de partjes sinaasappel over de eendenborst salade en verkruimel hier de geitenkaas en walnoten over heen. Tot slot bestrooi met de reepjes rode biet.
  7. Roer de dressing los in een kommetje en lepel deze over de salade. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

* Je kunt voor deze salade ook een gewone sla melange gebruiken, zoals rucola of botersla. Koop er dan nog wel een potje met julienne gesneden rode biet bij, of snijd zelf een voorgekookte rode biet in hele smalle reepjes. De rode biet geeft deze salade zo’n heerlijk aards smaakje en lekker kleurtje namelijk.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept eendenborst salade met sinaasappel © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze heerlijke eendenborst salade wilt gaat maken!

Category: Gevogelte Recepten, Lunch recepten, Salade recepten, Voorgerechten Tags: eend, Franse keuken, geitenkaas, gevogelte, Glutenvrij, komkommer, sinaasappels, sla, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 35x Keto recepten voor lunch of diner
Volgend bericht: Oeufs en cocotte – eieren uit de oven (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee