Liefhebbers van Speculoos opgelet: je cupcakes worden extra lekker met een roomkaasfrosting van Speculoos. Je kun natuurlijk elk willekeurig cakebeslag hiervoor maken, voeg alleen aan beetje speculaaskruiden toe voor de smaak. Jazeker, deze cupcakes met Speculoos Creme worden jouw nieuwe favoriet! Zo maak je ze:
Zelf Cupcakes met Speculoos creme maken
Laatst deelde ik het recept voor een van mijn favoriete ontbijtjes, namelijk Baked Oats met Speculoos pasta en koekjes. En toen bleek maar weer hoe ontzettend populair dit merk onder jullie is. Dus bedacht ik om nog een recept hiermee te maken, namelijk deze cupcakes met Speculoos Creme. Ze zijn leuk om te maken, handig om uit te delen en gewoonweg onweerstaanbaar lekker!
Nog meer heerlijke cupcakes recepten
Smaken deze cupcakes met Speculoos Creme naar meer? Uiteraard vind je nog veel meer recepten met Speculoos op deze website. Maar duik zeker ook eens de keuken in voor het maken van deze cupcakes in Red Velvet Style. Hou je meer van frisse smaken dan ga natuurlijk aan de slag met deze Cupcakes met citroen en lemon curd botercreme. Of ga voor deze Donut Cupcakes met vanille creme!. Hoe dan ook, geniet heerlijk van nog meer heerlijke cupcakes recepten.
Recept: Cupcakes met Speculoos creme
Je cupcakes worden extra lekker met een roomkaasfrosting van Speculoos. Je kun natuurlijk elk willekeurig cakebeslag hiervoor maken, voeg alleen aan beetje speculaaskruiden toe voor de smaak. Jazeker, deze cupcakes met Speculoos Creme worden jouw nieuwe favoriet! Zo maak je ze:
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 25 min.
- Total Time: 1 uur
- Yield: 10 stuks 1x
- Category: Cake
- Cuisine: Nederlandse keuken
Ingredients
Voor de cupcakes:
- 150 gram roomboter
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 2 el. melk
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 tl. Vanille extract
- ½ tl. speculaaskruiden
- ¼ tl. kaneel
voor de Speculoos creme:
- 200 gram stevige roomkaas, bijv. Philadelphia
- 200 gram Speculoos pasta, bijv. Lotus
- 50 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 25 gram poedersuiker
- paar (hele) Speculoos koekjes, ter decoratie
Extra:
- keukenmixer met garde
- muffintray
- 10 papieren muffin vormpjes
- plastic spuitzak of zip-lock zakje.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Zet alvast een muffintray klaar en stop de papieren vormpjes in de holtes.
- Als eerste ga je het cake beslag bereiden. Klop de boter, suiker en zout volledig zacht en romig met een keukenmixer op hoge stand, dit duurt ongeveer 10 minuten en is de basis voor elk cakebeslag.
- Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen. Tot slot gaat de melk erbij.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden en kaneel. Spatel dit in delen door het botermengsel. Tot slot giet je de vanille erbij en spatel nog een laatste keer goed door.
- Vul de papieren vormpjes met het cupcake beslag. Dit gaat het makkelijkst met een ijsscoop.
- Plaats de muffintray in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. De cupcakes zijn gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt.
- Laat de cupcakes nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens voorzichtig uit de vorm te halen. Laat daarna helemaal afkoelen op een rooster.
- Tijdens het koelen ga je de Speculoos Creme maken. Klop roomkaas luchtig met Speculoospasta en de boter. Tot slot voeg je de poedersuiker toe en zorg dat alles net aan vermengd is. Stop de Speculooscreme in de spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast (minstens 30 minuten).
- Decoreer de cupcakes met de Speculooscreme. Verkruimel een paar Speculooskoekjes over de creme of steek zelfs een volledig Speculoos koekje er in. Serveer de cupcakes direct of bewaar in de koelkast ivm de creme.
Eet smakelijk!Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kip masala uit de slowcooker wilt gaan maken!
Geef een reactie