Print

Recept: Courgetti met tonijn

recept courgetti met tonijn © bettyskitchen

Maak eens spaghetti pasta gemaakt van 100% courgette! Met een spirelli of dunschillen maak een eenvoudig courgetti en met tonijn en tomaten maak je zo een verukkelijk gerecht. Niet alleen low carb, maar dus ook nog eens glutenvrij. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 kleine courgettes,
  • 1 grote rode ui (of 2 kleintjes)
  • 2 teentjes knoflook,
  • 23 (roma) tomaten,
  • 1  groot blik tonijn , op water (circa 180200 gram),
  • olijfolie,
  • peper en zout,
  • paar takjes verse oregano (of 1/2 theelepel gedroogde kruiden),
  • evt. wat geraspte Pecorino kaas.

(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Extra:

 

 

Instructions

  1. Was de courgette en schil 4 zijdes met een julienne rasp. Hiermee krijg je prachtige dunne reepjes, en ziet de courgette er uit als spaghetti. Zet de courgetti daarna apart.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflooktenen en pers deze uit. Was de tomaten, verwijder de zaadjes, en snijd in blokjes.  Open het blikje tonijn en giet slechts een deel van het water af.
  3. Verhit een scheutje olie in de wokpan, en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur, todat deze glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Het zal een beetje gaan pruttelen, maar blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Giet de tonijn + een beetje water uit het blik erbij, en roer nog een keer goed om. Voeg de courgetti toe en blijf roeren (lekker wokken!) totdat de courgette zacht wordt, maar niet tot pap koken.
  4. Breng de courgetti op smaak met peper, zout en de oregano, roer nog een laatste keer door en serveer er eventueel een beetje geraspte Pecorino bovenop.