Spaghetti met tonijn wordt gewoonweg 100% verantwoorde courgetti met tonijn! Want je kunt heel eenvoudig je pasta’s gemaakt van bloem, gaan vervangen door dunne reepjes courgette.
Wat is Courgetti?
Het ziet er inderdaad uit als spaghetti, maar het is dus gemaakt van 100% groente. Nu kan iedereen thuis zelf pasta maken maar dan gluten-, tarwe- en eivrij. Het enige dat je hier voor nodig hebt is een julienne rasp of julienne snijder. Oh ja .. en een courgette, vandaar ook de naam courgetti! En omdat ik ook een keer per week vis probeer te eten maak ik regelmatig deze courgetti met tonijn en tomaat. Die is echt zo ontzettend lekker! Een ding scheelt: die courgettelinten hoef je slechts heel kort aan te bakken dus courgetti recepten zet je ook nog eens in een mum van tijd op tafel! Gezond en snel dus!
Courgette alternatief voor pasta
Heb je vaak last van je buik tijdens of na het consumeren van pasta, dan kan het misschien helpen om eens een tijdje glutenvrij te eten. Zeker als je ook last hebt van andere voedselallergieën, (zoals bijv. koemelk,) dan kun je ook een beetje overgevoelig worden voor de gluten in o.a. pasta. Ik heb dit afgelopen jaar aan de levende lijve ondervonden en merkte dat ik na ruim 3 maanden strikt glutenvrij eten, nu gerust een keertje een broodje of pasta kan eten zonder verstrekkende gevolgen. En voor al die andere dagen maak ik courgetti in plaats van spaghetti. Deze courgetti met tonijn is dan ook een terugkomende favoriet op ons menu.
Courgetti met tonijn en meer
Ben jij ook fan van deze 100% groente spaghetti? Op deze site vind je niet alleen het recept voor deze courgetti met tonijn maar meer van dit soort pasta alternatieven! Probeer dan ook eens deze Taughetti met Bolognesesaus of ga voor een courgetti pasta met worst! Tegenwoordig vind je overigens ook heerlijke pasta’s van bijvoorbeeld linzen in de schappen. Maar zelf courgetti maken is een fluitje van een cent en in slechts een paar minuten klaar! Check hier overigens nog veel meer lekkere courgetti recepten op een rijtje!
Recept: Courgetti met tonijn
Maak eens spaghetti pasta gemaakt van 100% courgette! Met een spirelli of dunschillen maak een eenvoudig courgetti en met tonijn en tomaten maak je zo een verukkelijk gerecht. Niet alleen low carb, maar dus ook nog eens glutenvrij.
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met vis
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 2 kleine courgettes,
- 1 grote rode ui (of 2 kleintjes)
- 2 teentjes knoflook,
- 2–3 (roma) tomaten,
- 1 groot blik tonijn , op water (circa 180–200 gram),
- olijfolie,
- peper en zout,
- paar takjes verse oregano (of 1/2 theelepel gedroogde kruiden),
- evt. wat geraspte Pecorino kaas.
(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)
Extra:
- Wokpan,
- julienne rasp,( bijvoorbeeld: deze raspen via Bol.com, of deze spiraalsnijder)
Instructions
- Was de courgette en schil 4 zijdes met een julienne rasp. Hiermee krijg je prachtige dunne reepjes, en ziet de courgette er uit als spaghetti. Zet de courgetti daarna apart.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflooktenen en pers deze uit. Was de tomaten, verwijder de zaadjes, en snijd in blokjes. Open het blikje tonijn en giet slechts een deel van het water af.
- Verhit een scheutje olie in de wokpan, en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur, todat deze glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Het zal een beetje gaan pruttelen, maar blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Giet de tonijn + een beetje water uit het blik erbij, en roer nog een keer goed om. Voeg de courgetti toe en blijf roeren (lekker wokken!) totdat de courgette zacht wordt, maar niet tot pap koken.
- Breng de courgetti op smaak met peper, zout en de oregano, roer nog een laatste keer door en serveer er eventueel een beetje geraspte Pecorino bovenop.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze courgetti met tonijn wilt gaan maken!
Annemarie Verweij
Hoi Betina ,
Vandaag je courghetti met tonijn gemaakt en gegeten,
Was lekker en voor herhaling vatbaar!
Betina Oostveen
Hi Annemarie,
Dat vind ik leuk om te horen. En vond je ook dat je op deze manier helemaal geen pasta mist gemaakt van bloem?
Groetjes,
Betty
Annemarie
Hoi Betty,
Miste de pasta totaal niet, grappig zeg.
Er is veel meer mogelijk met eten dan ik ooit dacht.
Het is iedere keer weer leuk om wat nieuws te proberen.
Ga zo door, kunnen wij genieten van je recepten!
Betina Oostveen
Dank je wel, en jij geniet er ook zeker van!
groetjes,
Betty
Carla Copier
Hallo Betty
Vanavond heb ik dit gemaakt, en wat was het heerlijk.
Dank je wel voor je recept.
groetjes Carla
Betina Oostveen
Hi Carla,
graag gedaan, en ik ben blij dat je er van genoten hebt!
Groetjes, Betty
Kaatje
helemaal lekker, heb voor de extra pit nog een rood pepertje doorheen gegooid.. en pijnboompitjes
Betina Oostveen
Bedankt voor de tip! Dat klinkt erg lekker namelijk!
Rik
Wij hebben het ook gemaakt met courgette uit eigen tuin. Heerlijk!!
Aanrader voor de volgende keer!
Betina Oostveen
Goed om te horen! Ben blij dat het lekker gesmaakt heeft 😉
Tessa
Ik vraag me iets af; zou dit ook als lunch kunnen? Ik ben courgetti recepten aan het uitproberen en een ander recept zei dat je het ook rauw kunt eten, dus alles rauw? Of is gekookt koud ook lekker?
Betina Oostveen
Uiteraard kan dat 🙂
Rauw is echter een persoonlijke voorkeur, het zou kunnen, maar ik vind dat bijvoorbeeld niet zo heel erg lekker. Gebakken en afgekoeld daarentegen vind ik dan wel prima!
José
Heerlijk!
Er is alleen een maar…..ik heb nog zo’n trek! En ik wil niet gaan snacken ….
Een volgende keer wordt het een gang van een meer-gangen maaltijd.
Betina Oostveen
haha Jose! Wat leuk om te horen. Je kunt aan het einde ook nog wat blokjes avocado toevoegen. Of wok aan het begin wat stukjes champignons mee, voor mee vulling.
Eet smakelijk in ieder geval!
Enitnaira
Als je buikpijn hebt na het eten van pasta, kan het ook aan de harde tarwe liggen ipv gluten. Ik ben overgegaan op speltpasta en geen centje pijn meer.
Betina Oostveen
Bedankt voor de tip! Ik ben ook inderdaad een van die mensen die aanzienlijk minder last heeft van spelt, ipv harde granen!
Lieke
Hoelang kan je dit bewaren in de koelkast? Heerlijk recept!
Betina Oostveen
Hi Lieke,
goed om te horen? Eigenlijk zoals je altijd je avondeten bewaard: Goed af laten koelen, op het aanrecht. Daarna in een hersluitbaar bakje stoppen en in de koelkast zetten. Max 2 dagen hoor!