• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Confetti Cake – BK 7 Jaar!

Confetti Cake – BK 7 Jaar!

14 februari 2020 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Hiep Hiep Hoera!! Betty’s Kitchen bestaat vandaag 7 jaar en dat vieren we met een feestelijk taartje!! Deze Confetti Cake is heerlijk kleurrijk en past perfect bij de gelegenheid. Dus lees hieronder hoe je hem zelf thuis kunt maken.

Milk Bar New York

Echte foodies hebben natuurlijk al lang de Netflix series: Chef’s Table gekeken. Ze nemen je hierin mee naar spraakmakende restaurant en laten je kennis maken met bijzondere en uitmuntende chefs. Van Michelin Sterren niveau, tot in de achterstraten in Azie. Ieder met een uniek verhaal of bijzondere menukaart. Een van de seizoenen was een ode aan de ‘pastry‘ oftwel gebak! Chef Christina Tosi van Milk Bar New York maakt zeer verrassende creaties in de vorm van o.a. ‘compost cookies‘, een zeer verslavende ‘crack pie‘ en een feestelijke ‘birthday cake‘ ook wel bekend als de confetti cake! Niet voor niets vind je de, inmiddels keten, door heel New York en daarbuiten.

recept confetti cake milk bar new york
recept confetti cake milk bar new york

De Confetti Cake verjaardagstaart!

De confetti cake is natuurlijk een plaatje van een verjaardagstaart en heeft veel weg van het recept voor cake maken. Daarnaast wordt het kleurrijke geheel gecreëerd door regenboog sprinkels aan het beslag toe te voegen, die tijdens het bakken in de cake smelten en een wirwar van confetti kleuren achterlaten. Ik kon me dan ook geen feestelijkere taart bedenken om het 7-jarig bestaan van Betty’s Kitchen te vieren, dus dook de keuken in voor een eenvoudige variatie op het originele Birthday Cake recept van Christina. En het origineel proeven bewaar ik nog even voor tijdens een bezoek aan New York natuurlijk 🙂


Print

Recept: Confetti Cake

recept confetti cake milk bar new york
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze feestelijke en kleurrijke verjaardagstaart is afgeleid van Milk Bar New Yorks’ `Birthday Cake. De regenboog sprinkles maken deze confetti cake. Het is een heerlijke vanille cake met roomkaas topping om van te smullen! 

  • Author: Afgeleid van Milkbarstore.com
  • Prep Time: 25 minuten
  • Cook Time: 40 minuten + afkoelen
  • Total Time: 3 uur
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Cake
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de Confetti Cake:

  • 120 gram roomboter,
  • 250 gram fijne suiker,
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker,
  • snuf zout,
  • 3 eieren,
  • 115 gram karnemelk
  • 65 gram zonnebloemolie,
  • 2 theelepels vanille extract,
  • 250 gram bloem,
  • 1.5 theelepel bakpoeder,
  • 100 gram regenboog sprinkles.

Voor de cream cheese topping:

  • 100 gram roomboter,
  • 150 gram roomkaas,
  • 1 eetlepel stroop,
  • 2 theelepels vanille extract,
  • 150 gram poedersuiker,
  • snufje zout,
  • snufje bakpoeder.

Extra:

  • 1 vierkant brownieblik (20–25 cm)
  • bakspray,
  • bakpapier,
  • keukenmixer met garde.

Instructions

Voor je begint: zorg ervoor dat je ingredienten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Spray het bakblik in met bakspray en leg een, op maat geknipt, langwerpig stuk bakpapier over de bodem en overhangend over twee zijkanten. 
  2. Klop op medium snelheid de roomboter met de suikers en zout in  2-3 minuten tot een smeuïg mengsel ontstaat.
  3. Voeg hierna de eieren een voor een toe aan het mengsel. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen.
  4. Verlaag nu de mixersnelheid en giet karnemelk, olie en vanille erbij. Zet daarna de mixer op medium hoog en klop door gedurende 5 minuten. Het mengsel zal verdubbelen in volume en witter worden.
  5. Verlaag daarna de mixsnelheid en voeg de bloem, bakpoeder en 50 gram regenboog sprinkles toe Klop maximaal 1 minuut door op late snelheid, tot alles goed vermengd is. Schep het beslag in het bakblik, strijk de bovenkant glad en strooi een extra 25 gram regenboog sprinkles over de bovenkant. Bak de confetti cake gedurende 30-35 minuten gaar in de oven. 
  6. Voor de topping mix je de boter met de roomkaas zacht en romig in de keukenmixer. Doe dit op medium snelheid gedurende 2-3 minuten. Voeg daarna de stroop, en vanille toe en mix nog eens 2-3 minuten door.  Tot slot verlaag je de mixsnelheid en voeg (langzaam) de poedersuiker zout en bakpoeder toe. Verhoog dan weer de mixersnelheid en klop nog een extra 2-3 minuten door. 
  7. Zorg ervoor dat de confetti cake volledig is afgekoeld alvorens je hier de cream cheese frosting overheen spatelt. Maak de bovenkant af met de overgebleven 25 gram regenboog sprinkles en steek er kaarsjes in voor de jarige job!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: De gebakken en afgekoelde cake kun je het beste in huishoudfolie wikkelen en max 2 dagen in de koelkast bewaren. De roomkaas topping bewaar je in een hersluitbare kom of zak in de koelkast. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept confetti cake milk bar new york

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze confetti cake wilt gaan maken!

Category: Cake recepten Tags: blogverjaardag, cake, eieren, Feest, karnemelk, kookvideo, roomboter, suiker, taart

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Cronuts maken (Croissant Donut)
Volgend bericht: Welkom Baby DANE! »

Lees Interacties

Reacties

  1. Thea

    16 februari 2020 om 8:37 am

    Gefeliciteerd met het 7-jarig bestaan van BK!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee