• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Chocolade Granola met Quinoa

Chocolade Granola met Quinoa

25 augustus 2017 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe
Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Je dag kan pas goed beginnen, na een chocolade granola ontbijt! Wij zijn grote fan van homemade granola en de oven draait dan ook dikwijls overuren in de keuken. Vandaag een heerlijke variant van chocolade granola, met gepofte quinoa, noten en kokosschilfers. Je mag uiteraard zelf weten of je deze met (plantaardige) melk, yoghurt, kwark of smoothie bowl serveert!

Crispy Chocolade granola

Zelf granola maken is heel eenvoudig! Het is vaak een kwestie van heerlijke smaakmaker mengen in een kom, siroop erbij en afbakken in de oven, voor die mooie crunchy smaak. Deze crispy chocolade granola wordt gemaak met gepofte quinoa én gepofte rijst. En heerlijk op smaak gebracht met noten en kokosschilfers. Laat je ‘choco puffs’ (boordevol suiker) maar lekker voortaan in de kast staan en geniet van je granola ontbijt vol power!

ontbijt recept chocolade granola met quinoa bettys kitchen

Nog meer Granola recepten

Ben jij, net als ik, grote fan van zelf granola recepten maken? Check dan ook deze Tropical Granola met banaan en kokos en de Marrakech Granola met abrikozen en pistache. Tijdens de koude wintermaanden is deze Granola met appel en cranberry of Granola met Pindakaas ook zeker een aanrader!

Print

Recept: Chocolade Granola met Quinoa

ontbijt recept chocolade granola met quinoa bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Je dag kan pas goed beginnen, na een chocolade granola ontbijt! Wij zijn grote fan van homemade granola en de oven draait dan ook dikwijls overuren in de keuken. Vandaag een heerlijke variant van chocolade granola, met gepofte quinoa, noten en kokosschilfers. Je mag uiteraard zelf weten of je deze met (plantaardige) melk, yoghurt, kwark of smoothie bowl serveert!

  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 1 pot
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

  • 10 gram kokosolie, 
  • 30 gram rauwe cacao,
  • 4 eetlepels honing of agave siroop,
  • 3 eetlepels water,
  • 12 theelepel kaneel,
  • 150 gram notenmix, bijvoorbeeld amandel & hazelnoot,
  • 50 gram gepofte quinoa,
  • 70 gram gepofte rijst
  • 60 gram chiazaad,
  • 70 gram kokosschilfers.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje en laat iets afkoelen. Roer hier de rauwe cacao, honing of agave, water en kaneel doorheen. Hak de notenmix grof, of plet met een paar slagen van een deegroller of koekenpan.
  3. Meng in een kom de gepofte quinoa met de gepofte rijst en noten. Giet het kokos-cacaomengsel hier overheen en meng goed door. Verdeel de chocolade granola over de bakplaat en bak gedurende 20 minuten in de oven.
  4. Haal de plaat uit de oven, bestrooi met de chiazaad en kokosschilfers en bak nogmaals 5 minuten in de oven. Laat daarna de granola volledig afkoelen op het aanrecht. Bewaar in een luchtdichte pot, dan blijft de chocolade granola 2 weken goed en krokant.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

ontbijt recept chocolade granola met quinoa bettys kitchen

Groetjes Betty

Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Category: Ontbijt Recepten Tags: agave siroop, amandelen, chiazaad, chocolade, Glutenvrij, granola, hazelnoten, honing, kaneel, kokos, kokosolie, muesli, noten, oven, Quinoa, raw chocolate, rijst, suikervrij

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « STEM op de Food Blog Awards 2017 !
Volgend bericht: Kip Piri Piri »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | StudioKOOK

    28 augustus 2017 om 11:48 am

    Klinkt als een goed begin van de dag!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee

Meldingen