Het is het seizoen van de pompoen en dat mogen we weten en proeven! Dit Halloween Kaasje uit de oven is een heerlijk recept voor de borrel en bovenal heel eenvoudig te maken. Daarnaast ziet dit kaasje in de vorm van een pompoen er ook nog eens schitterend uit tussen alle herfst decoratie.
Halloween Kaasje uit de oven in de vorm van een pompoen
Binnenkort vieren wij uitgebreid Halloween – want dat is immers mijn verjaardag! Tijdens deze feestjes staat er altijd een borrelplankje op tafel en een Halloween kaasje uit de oven past daar perfect bij. Special voor deze feestdag stoppen we een camembert in een deegjasje en maken er een ‘pompoen’ vorm van. Heerlijk op smaak gebracht met ‘Pumpkin Spice’ kruiden en een kaneelstokje als steeltje. Geef er lekker wat crostini bij en smullen maar!
Nog meer lekkere recepten met kaas
Wil jij dit najaar wel vaker genieten van heerlijke kaasjes uit de oven of anders? Check dan ook gerust deze lekkere recepten met kaas op de website:
- Gevulde puntpaprika met linzen en feta
- Vacherin Mont d’Or uit de oven
- Vegetartische Mac ‘n Cheese
- Gegrilde Little Gem met Gorgonzola
- Pantosti maken (4x Europees tintje)
Halloween Kaasje uit de oven
Het is het seizoen van de pompoen en dit is een makkelijk en heerlijk recept voor de borrel. Een gebakken camembert kaasje in een korst van bladerdeeg, met pumpkin spice kruiden en kaneel.
Ingredients
- 1 rond camembert kaasje (ca 250 gram)
- 1 rol koelvers bladerdeeg (ca 270 gram)
- ¼ theelepel Pumpkin Spice kruidenmix
- 1 eidooier
- keukentouw
- 1 kaneelstokje
- 2 kleine blaadjes salie of basilicum
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Rol het koelverse bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier en plaats op een bakplaat.
- Snijd zachtjes een grote cirkel uit het bladerdeeg dat compleet binnen de rechthoek past. Het overtollige deeg heb je niet nodig voor dit recept, maar je kunt hier nog wel kleine bladerdeeg hapjes van maken natuurlijk.
- Bestuif de ronde lap deeg met de pumpkin spice kruiden en leg de camembert in het midden van het deeg.
- .Vouw vervolgens een stukje van het uitstekende deeg over de camembert, pak een volgend stukje ernaast en vouw ook over het deeg, net zo lang tot al het deeg over de kaas heen gevouwen is en je dus een plooi rand hebt.
- Neem een halve meter keukentouw en wikkel dit losjes en voorzichtig rondom het kaasje (zie foto) om de baleinen van een pompoen te maken. Leg het kaasje nu met de geplooide deegrand omlaag op het bakpapier op de bakplaat. Kluts de eierdooier en kwast hiermee de bovenzijde en zijkanten van het Halloween kaasje in.
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak gedurende 25 minuten. Het deeg dient mooi goudbruin te zijn. Haal daarna uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.
- Knip nu voorzichtig het touw los en trek zachtjes uit het deeg zonder het pakketje stuk te maken. Plaats op een serveer schaal en steek een kaneelstukje in het midden om de steel te vormen. Decoreer met 2 blaadjes salie of basilicum. Lekker met crostini of toastjes.
Eet smakelijk!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit kaasje in de vorm van een pompoen wilt gaan maken. Deel gerust dit recept voor Halloween Kaasje uit de oven.
Geef een reactie