• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Halloween Kaasje uit de oven

Halloween Kaasje uit de oven

21 oktober 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is het seizoen van de pompoen en dat mogen we weten en proeven! Dit Halloween Kaasje uit de oven is een heerlijk recept voor de borrel en bovenal heel eenvoudig te maken. Daarnaast ziet dit kaasje in de vorm van een pompoen er ook nog eens schitterend uit tussen alle herfst decoratie.

recept halloween kaasje uit de oven © bettyskitchen.nl

Halloween Kaasje uit de oven in de vorm van een pompoen

Binnenkort vieren wij uitgebreid Halloween – want dat is immers mijn verjaardag! Tijdens deze feestjes staat er altijd een borrelplankje op tafel en een Halloween kaasje uit de oven past daar perfect bij. Special voor deze feestdag stoppen we een camembert in een deegjasje en maken er een ‘pompoen’ vorm van. Heerlijk op smaak gebracht met ‘Pumpkin Spice’ kruiden en een kaneelstokje als steeltje. Geef er lekker wat crostini bij en smullen maar!

recept halloween kaasje uit de oven © bettyskitchen.nl
recept halloween kaasje uit de oven © bettyskitchen.nl
recept halloween kaasje uit de oven © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met kaas

Wil jij dit najaar wel vaker genieten van heerlijke kaasjes uit de oven of anders? Check dan ook gerust deze lekkere recepten met kaas op de website:

  • Gevulde puntpaprika met linzen en feta
  • Vacherin Mont d’Or uit de oven
  • Vegetartische Mac ‘n Cheese
  • Gegrilde Little Gem met Gorgonzola
  • Pantosti maken (4x Europees tintje)

Print

Halloween Kaasje uit de oven

recept halloween kaasje uit de oven © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is het seizoen van de pompoen en dit is een makkelijk en heerlijk recept voor de borrel. Een gebakken camembert kaasje in een korst van bladerdeeg, met pumpkin spice kruiden en kaneel.

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 1 rond camembert kaasje (ca 250 gram)
  • 1 rol koelvers bladerdeeg (ca 270 gram)
  • ¼ theelepel Pumpkin Spice kruidenmix
  • 1 eidooier
  • keukentouw
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kleine blaadjes salie of basilicum

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Rol het koelverse bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier en plaats op een bakplaat.
  2. Snijd zachtjes een grote cirkel uit het bladerdeeg dat compleet binnen de rechthoek past. Het overtollige deeg heb je niet nodig voor dit recept, maar je kunt hier nog wel kleine bladerdeeg hapjes van maken natuurlijk.
  3. Bestuif de ronde lap deeg met de pumpkin spice kruiden en leg de camembert in het midden van het deeg.
  4. .Vouw vervolgens een stukje van het uitstekende deeg over de camembert, pak een volgend stukje ernaast en vouw ook over het deeg, net zo lang tot al het deeg over de kaas heen gevouwen is en je dus een plooi rand hebt.
  5. Neem een halve meter keukentouw en wikkel dit losjes en voorzichtig rondom het kaasje (zie foto) om de baleinen van een pompoen te maken. Leg het kaasje nu met de geplooide deegrand omlaag op het bakpapier op de bakplaat. Kluts de eierdooier en kwast hiermee de bovenzijde en zijkanten van het Halloween kaasje in.
  6. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak gedurende 25 minuten. Het deeg dient mooi goudbruin te zijn. Haal daarna uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.
  7. Knip nu voorzichtig het touw los en trek zachtjes uit het deeg zonder het pakketje stuk te maken.  Plaats op een serveer schaal en steek een kaneelstukje in het midden om de steel te vormen. Decoreer met 2 blaadjes salie of basilicum. Lekker met crostini of toastjes.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept halloween kaasje uit de oven © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit kaasje in de vorm van een pompoen wilt gaan maken. Deel gerust dit recept voor Halloween Kaasje uit de oven.

recept halloween kaasje uit de oven © bettyskitchen.nl

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: bladerdeeg, camembert, Halloween, Kaas, kaneel, pumpkin spice

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Halloween havermoutpap met bananen spookjes
Volgend bericht: Gezond en heerlijk: 8 broodbeleg tips »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee